петак, 5. јун 2020.

Dodikovo brisanje cipela Nešićem: Koalicija ne postoji, jer je DNS tek sluga SNSD-a; Dodik tražio od Đokića da se povuče sa ministarske pozicije, što je lažni Londonski student odbio; Dodikovo divljanje dokaz je da je poodavno bez ikakvih inteligentnih rješenja za tešku situaciju u kojoj se RS nalazi



Piše: Slobodan Vasković

1.
Ne postoji nikakva koalicija SNSD-a i DNS-a; To je floskula kojom se prirkiva stvarno stanje stvari: DNS, njegovi članovi, na čelu sa kleptokratom Nenadom Nešićem su tek sluge Milorada Dodika i ništa više od toga.

2.
Koalicija je u tragovima postojala dok Dodik nije prisilio Marka Pavića, bivšeg lidera DNS-a, na demisioniranje (24.12.2019.), nakon čega je preuzeo (Dodik) rukovođenje i DNS-om.

3.
Smjena Lejle Rešić, način na koji je to učinjeno, pokazao je da Dodik Nešića&gang doživljava tek kao sluge, potrošni materijal i ništa više od toga; Činjenica je da zaista i jeste tako, a udaljavanje Rešićeve iz Vlade RS sa pozicije Ministra za upravu i lokalnu samoupravu, pokazalo je da Dodik može sa Nešićem javno da obriše cipele. I da Nešić ne trepne u ulozi krpetine.

4.
Dodikova najava da niko iz Prijedora ne može da bude imenovan umjesto Rešićeve dodatno je poniženje Nešića i kompletne jadne klijentelističke strukture koja se naziva DNS; Ujedno je to javna demonstracija da Dodik može Nešićem da obriše i đonove cipela.

5.
Dodikova narađenje da se ukloni dvadesetčetiri visokopozicionirana člana DNS-a unutar Režimskih struktura (etapno će to učiniti), svjedočanstvo je da Dodik može sa Nešićem da obriše šta god mu padne na um i kad god to poželi.

6.
Svaka priča o tome da bi DNS mogao da napusti nepostojeću koaliciju, odnosno da iz pozicije sluga izađu u opozicione redove su plitkoumni spinovi otirača Nešića, koji se panično boji da bi ga Dodik mogao zatvoriti, jer su sve njegove brojne kriminalne radnje vrlo kvalitetno zadokumentovane i čekaju svoje vrijeme u ladicama.

7.
Nešiću je od kompletnog DNS-a bitnije da bude na čelu JP “Putevi RS”, da pljačka to preduzeće, kao i putarske firme i jedino što želi jeste da se dodvori Dodiku da ga što duže ostavi na toj poziciji, da ga ne zatvori i da, kada jednom dođe kraj, uspije da umakne u Novi Sad gdje ima brojne nekretnine kupljene otetim novcem.

8.
Nešić nije nikakav mladi politički lider, on je gangster, vucibatina i šljam, kojem je Dodik dopustio da pljačka, jer mu je poslužio kao poluga za izbacivanje Pavića iz “sedla”.


9.
Paradoks je da je Dodik mislio da je završio sa Pavićem, a pokazalo se da se bivši lider DNS-a pridigao, nakon brojnih poniženja kroz koja ga je provukao lider SNSD-a, i svom nekadašnjem koalicionom partneru zadao težak udarac preotimajući mu većinu u Prijedoru.

10.
Dodiku je jasno da Nešić ne može uticati na Pavića, čak ništa ne bi postigao ni raspuštanjem tamošnjeg Gradskog odbora DNS-a, jer je Pavić pripremio nekoliko rezervnih varijanti sa ciljem da ponovo porazi SNSD na predstojećim lokalnim izborima. I zasad mu dobro ide.

11.
Pravi duel Dodika i Pavića tek se očekuje, a brisanje cipela Nešićem samo je uvertira za njega. 

Uzgred, izbacivanjem SNSD-a iz skupštinske većine u Prijedoru, Pavić je, takođe, ponizio Nešića, pokazujući mu da je, suštinski, bezvrijedan i prepuštajući ga Dodiku na šamaranje; Pavić odlično zna kako Dodik šamara, okretao je oba obraza nekoliko puta, te mu je jasno koliki bol i strah je utjerao Nešiću u kosti.  

12.
Nešić je Dodiku, osim za brisanje cipela, potreban i za rastakanje DNS-a od kojeg će malo šta ostati, jer lider SNSD-a nastavkom rušenja ove nekadašnje stranke, danas zločinačke organizacije, odvlači pažnju sa teških kriminalnih djela počinjenih nabavkom medicinske opreme tokom pandemije, uz ranije iskazano opredjeljenje da sve svoje satelite maksimalno pojeftini, što mu je i pošlo za rukom.

13.
Sve to što je Dodik učinio nije donijelo neke velike koristi SNSD-u, jer se okružio bagrom kojoj je jedini cilj pljačkanje i ništa više od toga. Takvo stanje neće učiniti SNSD jačim, ma koliko Dodik insistirao na daljem segmentiranju svojih satelita.

14.
On nastavlja i sa udarima na SP Petra Đokića, čiju je stranku prepolovio, a nedavno je tražio od Bakingemboja da se sam povuče sa ministarske pozicije; Obećao mu je da će biti direktor Uprave za indirektno oporezivanje, što je presmiješno.

15.
Đokić zna da je Dodikova ponuda sprdnja, pa je odbio da se povuče i odjezdio u Beograd da se slika sa Ivicom Dačićem.

Usput je potpisao nekoliko štetnih koncesija, sa akcentom na MHE na rijeci Bosni.

16.
Truli Dodikov Režim nastavlja da surovo vlada, dok stanovništvo egzistencijalno i na svaki drugi način propada; Dodik održava po regijama sjednice Izvršnog komiteta kako bi pokazao proaktivnost i pokušao i na taj način umanjiti razorne posljedice pljački i maltretiranja građana tokom pandemije koje je teško uzdrmalo rejting njegovog SNSD-a, što on odlično zna.

17.
Dodikov brisanje cipela Nešićem pokazatelj je i da je Diktator i Primitivac ostao bez bilo kakvih inteligentnih ideja šta i kako dalje, te je sav svoj javni rad sveo na prikrivanje kriminala tokom pandemije, iživljavanje nad slugama poput Nešića, jalova gostovanja širom RS i, naravno, osmišljavanje novih prevara kojima namjerava dodatno uvećati pozamašno bogatstvo stečeno najbrutalnijom otimačinom. 

18.     
Novac koji je stigao od MMF-a dao je Dodiku mjesec dana daha, nakon čega ponovo dolazi teška anksioznost, jer će te pare brzo biti potrošene, a ekonomija i privreda nastaviti strmoglavi pad, a sve više će rasti broj nezaposlenih i egzistencijalno ugroženih.

Najgore tek slijedi, a Dodikovo surovo ponižavanje Nešića i njegovih ucijenjenih pripadnika DNS-kartela neće spriječiti sve teže ekonomsko i privredno rastakanje; Osim igara, ma koliko bile brutalne, treba obezbijediti i hljeba, a to je svakim danom sve teže.