субота, 26. мај 2018.

Vrlo uznemirujući sadržaj: Fotografija Obdukcije tijela Surovo Ubijenog Davida Dragičevića koju je uradio Željko Karan

piše: Slobodan Vasković




Upozoravam da je Fotografija obdukcije tijela Surovo Ubijenog Davida Dragičevića, koju je uradio Željko Karan, Vrlo Uznemirujući Sadržaj.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija obdukcije tijela Davida Dragičevića koju je uradio Željko karan
Na glavi se vide Teške povrede, rasjekotine, hematomi, nastali kao posledica udaraca tupim mehaničkim predmetima. Te povrede potvrđuju teško premlaćivanje i mučenje Davida, prije likvidacije.

Karan je povrede koje vidite na fotografiji okarakterisao kao lakše, iako je riječ o unakaženosti lica, koje se tretira kao teška Povreda.

Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije, rekao je pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS da je mrtvozornik, kad je došao na lice mjesta gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića (24.03., op.aut.) “rekao da su povrede koje ima na licu zaživotne povrede“

“Čim imate zaživotne povrede, kreće se po nekim standardima o kriterijumima da se desila najgora varijanta odnosno da je neko ubijen i preduzimaju se sve radnje kao da je neko ubijen”, rekao je Kostrešević.




Fotografija svjedoči da tijelo Davida Dragičevića nikako nije moglo biti u vodi od 18.03., kako je to u Potvrdi o smrti naveo patolog Željko Karan.

Tijelo Davida Dragičevića provelo je u vodi između 5 i 10 časova najviše, a to pokazuje ne samo fotografija koju emitujem, već i druge sa obdukcije koju je obavio Karan.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.




Jasno je da je Potvrda o smrti koju je izdao Karan lažirana, u njoj je navedeno netačno Vrijeme Smrti i da je on tim aktom počinio teško krivično djelo. 




Karan je nesporni saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića, zajedno sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, načelnikom Uprave za organizovani kriminal Darkom Ilićem, Darkom Ćulumom, direktorom Policije, Želimirom Lepirom, Glavnim okružnim tužiocem i Daliborom Vrećom, tužiocem u ovom slučaju. Među saučesnicima je i Đorđe Rađen, vlasnik lažno opljačkane kuće na Laušu.

Karan nije samo slagao Vrijeme Smrti, on je iznio još niz neistina u svom obdukcionom nalazu.

Naveo je, između ostalog, i da je David koznumirao LSD; Prema Karanu to je 17 ili 18.03., što je Laž. Karan je obdukcioni nalaz radio 25.03.2018. godine.

U knjizi “Sudska Medicina”, čiji je autor MILOŠ TASIĆ dr sc. med. Redovni profesor Sudske medicine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, član Američke akademije za Forenzične nauke (AAFS), upravnik Instituta za Sudsku medicinu Kliničkog centra Novi Sad, u poglavlju 10. “SUDSKOMEDICINSKI ASPEKTI ZLOUPOTREBE PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI”, na strani 187, navodi se decidno da se “LSD može dokazati najduže 24 časa nakon uzimanja”.