субота, 12. мај 2018.

Porodično blago: Da li je Glavna tužiteljica Gordana Tadić “saslušala” Zorana Stevanovića Gladnog uz ručak u “Laguni”

piše: Slobodan Vasković



1.
Zašto tužilaštva u RS i BiH do danas nisu podigla optužnicu protiv gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića Gladnog i Gordana Pavlovića, vlasnika firme Pavgord, dva eminentna pripadnika kriminalnog klana koji pokušava oteti “Aluminu”?! Zato što su pod političkom kontrolom i korumpirana.

2.
Lista nedjela ovog dvojca, (potpomognutog zvorničkim sudinicama) Jelenom Krpom Todorović i Slavicom Bankomat Tadić je podugačka, a samo neki su došli čak i do stolova razlih tužilaštava. Gdje skupljaju prašinu. 

3.
Ranije sam već objavio kriminalne afere Stevanovića Gladnog: iznošenja 6 miliona evra keša u Srbiju, preko firme “Enikon Gradnja”; Potom “snimanje RS”, u kom je učestvovala firma “Krajinapremjer”, iza koje stoji i Stevanović - u tom posliću “počišćeno” je 25 miliona KM; Tu je i poslovna kombinatorika preko “Enikon-monta” iz Zvornika, takođe u vlasništvu Stevanovića Gladnog, pa nerasvijetljen slučaj brutalnog napada na člana UO Alumine Mileta Matića, ispred zgrade u kojojž ivi.

4.
Malverzacijama je Gordan Pavlović za 4,3 miliona KM oštetio preduzeća "Panos" i "Višegrad - promet", zatim su tu kriminalne radnje i pljačka firme “Vučevo” od preko pet miliona KM; Šverc akciznom robom, kafom i gorivom na kojem je zaradio 4 miliona KM: Za te radnje su dvojica radnika njegove firme  “Pavgord” bili u zatvoru; Tu je i organizovanje Grupe za krijumčarenje i rasturanje neocarinjene robe, čime je oštećen budžet BiH za 1,1 milion KM. 

5.
Pavloviću se pripisuje i prevara malih akcionara u društvu “Tehnokom”; Pavlović je otimanjem ove firme “stekao imovinu vrijednu preko 1,5 miliona KM i to prostor Gradske kafane, prostor bivšeg Službenog Glasnika, četiri poslovna prostora u naselju Gornje polje, poslovni prostor direkcije Tehnokom, i to sve sa 1% akcija u društvu”. 

6.
Danas, Gladni i Goci pokušavaju da otmu 200 miliona KM od “Alumine” preko kriminalnih zaloga koje su krajem 2012. godine, potpuno nezakonito, upisali Vladimir Romanov i tadašnji litvanski vlasnici, na imovini “Alumine” i povezanih firmi. 

7.
Sve to oko kriminalnih zaloga, u vrijeme njihovog upisivanja, znao je i Zoran Stevanović Gladni, ali je mirno gledao šta litvanski banditi rade, mirno gledao i odlično poslovao sa njima. 

Nema sumnje da je navedeno međunarodni organizovani kriminal težak najmanje 155 miliona KM plus kamate, što je ukupno pomenutih 200 miliona KM. 

Istražni rad i procesuiranje ovih predmeta je u nadležnosti Tužilaštva BiH!

8.
Sve ove kriminalne radnje, nepostupanje po istima, kao i neprocesuiranje odgovornih su naličje pravosuđa Republike Srpske i BiH. Lica i nema.

Međutim, ono što je naročito zabrinjavajuće je trenutni uticaj koji Kriminalni klan sprovodi prema pravosuđu BiH, kako bi se izbjeglo moguće procesuiranje Stevanovića Gladnog, Gocija Pavlovića, Jelene Krpe Todorović i Slavice Bankomat Tadić. 

9.
Vidjeli smo nedavno da je disciplinski tužilac VSTS-a odlučio da Jelena Krpa Todorović ima pravo na slobodno sudijsko uvjerenje, te da krivična prijava “Alumine” nije dovoljan osnov za njeno krivično gonjenje. 

Ovo je najgluplji odgovor koji se mogao dati, a to su mi potvrdili i niz eminentnih krivičara i sudija, te izričito isključili slobodno sudijsko uvjerenje u izvršnom postupku. 

Magla u glavama i u institucijama VSTS-a ili nešto drugo? Nešto Drugo! 

10.
Prije nekoliko dana je Zoran Stevanović Gladni imao je sastanak sa Glavnom tužiteljicom Tužilaštva BIH Gordanom Tadić u restoranu Laguna u Zvorniku!!! Bitan je razlog ovog sastanaka, ali je itekako važna činjenica da Glavna tužiteljica sjedi na ručku sa ober kriminalcem?! 



11.
Naravno, treba reći da “Laguna” nije slučajno izbrana kao odredište, budući da je član najuže porodice Gordane Tadić udata za jednog od vlasnika restorana Zlatka Đerića, inače bliskog poslovnog partnera Stevanovića Gladnog. Familijarni ručak. 

12.
Nije na odmet reći da je Stevanović Gladni od Gordane Tadić tražio dvije stvari: Da zaštiti od bilo kakvog procesuiranja njega, Pavlovića, Todorovićevu, Slavicu Tadić, Sonju i Nenada Rubeža. 

Drugi zahtjev je bio da Gordana Tadić inicira optužne akte prema pojedincima koji ga sprečavaju u otimanju FG “Birač” i “Alumine”!!! 

13.
Stevanović namjerava Tužilaštvo BiH stavi u svoju funkciju kao polugu obračuna i kriminalnog djelovanja. 

14.
Onog trenutka kada se Gordana Tadić obrati bilo kojem uposleniku Tužilaštva BiH u vezi sa bilo kojim od ovih lica - bilo da traži informaciju, upućenje na provjere, bilo da odugovlači donošenje naredbi.., apsolutno treba svima da bude jasno, da je prihvatila poslovnu saradnju sa Stevanovićem Gladnim, koji je diler, naručilac premlaćivanja, težak psihopata koji prijeti djeci, ali i nerođenoj djeci, prevarant, i neko ko vrši tešku zloupotrebu svojih ovlašćenja. 

Tada će svi znati da Tadićeva nije “besplatno” u “Laguni” ručala.

15.
Uzgred, nije ovo jedini sastanak Stevanovića Gladnog sa visokim zvaničnicima institucija sa sjedištem u Sarajevu: Prošle nedelje je na identičnu temu razgovarao u Živinicama sa Mijom Krešićem, zamjenikom ministra bezbjednosti BiH!!! 

I Mijo Krešić je rođak Gordane Tadić. 

Priča je pravo Porodično blago!