петак, 17. август 2018.

Ko je poslao policajce iz PS Lazarevo da obezbjeđuju uviđaj kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića - Šikuljak ili Đekić i po čijem naređenju - Spasojevića ili Ćuluma?!

piše: Slobodan VaskovićZa dalju istragu Zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića veoma je važno ponovo naglasiti da su uviđaju, prilikom pronalska tijela, prisustvovali policajci iz Policijske stanice Lazarevo.

To je potpuno neuobičajeno, jer je Davidovo tijelo nađeno u širem centru Grada, pa je nejasno zbog čega su dovedeni policajci iz PS sa periferije (što Lazarevo jeste) da, pored tolikih policajaca iz Centra, obezbjeđuju uviđaj.

To je i krajnje sumnjivo, posebno ako se sagledaju promjene u vrhu PS Lazarevo do kojih je došlo prije i nakon nestanka Davida Dragičevića.

Sa pozicije komandira PS Lazarevo krajem februara, najkasnije prvog marta, smijenjen je Ljubiša Batar, koji odlazi u Upravu za borbu protiv terorizma.

Njegovu funkciju privremeno preuzima zamjenik komandira PS Željko Đekić.

Potom na poziciju komandira PS Lazarevo dolazi Vladan Šikuljak, koji je do tada bio komandir Jedinice za intervencije Uprave policije Banjaluka. 


Šikuljak dobija  rješenje i preuzima novu dužnost par dana prije pres konferencije MUP-a RS održane 26.03. na kojoj je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, najgnusnijim lažima pokušao kriminalizovati Žrtvu zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Na ovom mjestu se postavlja nekoliko veoma bitnih pitanja: 
-Da li je Šikuljak sklonjen u PS Lazarevo i zbog čega?

-Da li je on poslao policajce iz te stanice da obezbjeđuju uviđaj u centru Grada, 24.03., kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića ili je to učinio Đekić?

-Pitanje je i ko je naredio da upravo policajci iz te PS stanice dođu na uviđaj - Željko Spasojević, načelnik Uprave policije Banjaluka ili Darko Ćulum, direktor Policije?Odgovori na ta pitanja su od suštinske važnosti, jer znače dalje raskrinkavanje Organizovane zločinačke grupe koja je naložila i sprovela likvidaciju Davida Dragičevića i koja sada čini sve da zataška Ubistvo.

Da podsjetim da je Inspektor Siniša Kojdić potpisao Zapisnik o uviđaju, izvršenom po pronalasku tijela Davida Dragičevića (24.03.) u kojem je, između ostalog, na prvoj strani navedeno: ”Lice mjesta obezbjeđeno od strane policijskih službenika PS Lazarevo Bošnjak Mile i Topalović Nebojše”!Inspektor Kojdić je onaj koji je tokom obdukcije tijela Davida Dragičevića, 25.03., viberom slao fotografije predmeta podmetnutih u džepove Ubijenog Davida.

Na osnovu tih “dokaza” Darko Ilić je na prljavoj, zločinačkoj, pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je provalio u kuću Đorđa Rađena, što se, istragom, pokazalo kao notorna neistina.Da podsjetim i da sam 16.08. objavio sledeće: 
Davida Dragičevića ubili su pripadnici MUP-a RS. 

Likvidiran je nakon šest dana zatočeništva, a naređenje za likvidaciju izdao je jedan od najviših funkcionera MUP-a RS.

Likvidiran je kako bi se onemogućilo da ikada progovori o onome što se dešavalo u tih šest dana (18.03.-23.03.), kao i o načinu na koji je otet. I zbog koga i po čijem naređenju je otet. 

Otmica Davida Dragičevića desila se nakon tuče kod Metalske škole, 18.03.2018. godine, gdje se sukobio sa petnaestak batinaša.

Otmicu su izvršili pripadnici Jedinice za intervencije Uprave policije Banjaluka.

Oni su “Dasterom” odvezli Davida Dragičevića prvo u podrum jedne Policijske stanice na teritoriji Uprave policije Banjaluka. Tu je držan par časova, nakon čega je prebačen u vikendicu nadomak Banjaluke, a potom u stan u širem centru Grada. I u vikendici i u stanu je zvjerski mučen.

U tom stanu je i likvidiran.


Nakon likvidacije njegovo tijelo je odveženo i položeno na suhu pješčanu površinu, adu, stvorenu u kanalizaciji Crkvena.

Ranije sam objavio da je tijelo Davida Dragičevića u kanalizaciji Crkvena, 24.03., ugledala je prva Ljiljana Haznadar, koja je o tome obavijestila policiju, a oni vatrogasce.

Vatrogasci su na lice mjesta stigli oko 10 časova, vidjeli su, prema njihovim svjedočenjima, tijelo na suhoj pješanoj površini, adi stvorenoj u Crkvenoj zbog niskog vodostaja; oko tijela je bilo granje i smeće, ali je tijelo bilo na suhom, pješčanom tlu i nije bilo nijednim dijelom u vodi.

Vatrogasci su tijelo zakačili užetom i izvukli na obalu. Nakon toga su otišli. 

Po njihovom odlasku, tijelo Davida Dragičevića je ponovo vraćeno u vodu i slikano telefonom policajca Bošnjak Mile.  


Kasnije su na lice mjesta stigli mrtvozornik doktor Saša Miljković, patolog Željko Karan i dežurni tužilac Biljana Janković.

Uviđaj je, prema dokumentima MUP RS, počeo u 13 časova i 30 minuta.

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)