четвртак, 30. август 2018.

Gladni je, osim Zvornika, pojeo i Noja

piše: Slobodan Vasković

Gladni
1.
Vrlo je opravdano pitanje da li u Zvorniku treba da postoji Uprava policije, jer isključivo štiti interese Gladnog, Pauka i ostalih otrovnih, nasilnih insekata!

2.
Po glavi stanovnika, Zvornik je grad sa najvišom stopom kriminaliteta u regionu, jer kriminal sprovodi najviši organi izvršen lokalne vlasti, a njegova nedjela nijemo posmatra načelnik Uprave policije Goran Abazović.

3.
Ako posmatramo samo godinu unazad, možemo postaviti pitanje da li je Uprava policije Zvornik istražila ijedno krivično djelo prijave ugrožavanja života ljudi koji vode Aluminu? Ma kakvi.

4.
Znao je Abazović za ova teška krivična djela, a i prijave, ali ga se to nije doticalo, jer je bio zauzet analiziranjem ponašanje Nojeva: Zaključio je da je mnogo sigurnije kad je glava u pijesku, jer tada ništa ne vidiš, a i imaš osjećaj da tebe niko ne vidi. 

5.
Idealna pozicija za Gorana Abazovića. 

6.
Dalje, da li je Abazović istražio nanošenje teških tjelesnih povreda jednom od direktora “Alumine” Miletu Matiću? 

7.
Razbojnici su ispred kućnog praga teško pretukli Matića, žestokog protivnika otimanja “Alumine”, koje pokušava sprovesti Kriminalni klan što ga predvode Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika i “osoba odranije poznata policiji” Gordan Pavlović Goci, vlasnik firme “Pavgord”. 

8.
Uprava policije Zvornik je svojim nečinjenjem dopustila da se mala banda od tri razbojnika mirnim korakom udalji sa mjesta zločina, a Abazović je, nakon nekog vremena, kad je bio siguran da su razbojnici na bezbjednoj udaljenosti, u patrolu poslao pozornika. Pješke. 

9.
Od brutalnog napada je prošlo više od pola godine i ništa?!

10.
Nema sumnje da je motiv napada na Matića njegovo sprečavanje otimanja “Alumine” koje pokušava Klan, ali i da je za Abazovića ponašanje Noja najprihvatljiviji i najsigurniji pristup istrazi.

11. 
Sa druge strane, na ovom blogu se može naći pregršt dokaza o izvršenju teških krivičnih djela zvorničkih sudinica Jelene Krpe Todorović i Slavice Bankomat Tadić, koje, u sadejstvu sa Gladnim/Miloradom Dodikom i Gocijem, atakuju na Aluminu sa ciljem da fabriku otmu ili da od fabrike otmu 200 miliona KM. 

12.
Da li je Abazović proslijedio tužilaštvima ijednu informaciju o izvršenju ovih krivičnih djela? Nije.

13.
Da li Abazović zna da lokalni dripac Dragan Erkić zvani Pauk, zvanični savjetnik Zorana Stevanovića Gladnog, fizički i na svaki drugi način maltretira neistomišljenike Gladnog? Zna, ali ništa ne preduzima. Dapače.

Nasilnik Dragan Erkić Pauk

14.
Da li je Abazović reagovao kada je u aprilu ove godine Pauk uputio teške prijetnje da će ugroziti život mlade umjetnice Ljubinke Kulišić koja je javno ustala protiv nepotizma i političkog zapošljavanja u Zvorniku? 

Ljubinka je podnijela prijavu policiji, a Abazović i Tužilaštvo u Bijeljini su kazali da je to ništa! Sramno, ogavno. 

15.
Prije par dana, Ljubinku su ponovo tražili po Zvorniku da je likvidiraju, kako su to javno tvrdili. 

Noj Abazović nije reagovao. Ćuti!!! Sramno? Ne. Očekivano, jer je prijetio Ubistvom član porodice navodno uvažene poslanice SNSD-a Dušice Šolaje!

16.  
Abazoviću, da li možda Ljubinka treba da prođe kao David Dragičević? 

I da li su članovi porodice navodno uvažene poslanice Dušice Šolaje sertifikovani za likvidacije  onih koji im se ne dopdaju? Ubistva bez kazne!

Sta si preduzeo da zaštitiš Ljubinku i članove njene porodice? Ništa!

17.
Hoćeš li do kraja kopirati svog “Boga” Dragana Lukača, koji te je tu zasadio kao podršku korovu što vlada Zvornikom?! Pa poslati ljude "od povjerenja" da se obračunaju sa Kulišićima?! Nikog to ne bi iznenadilo! Posebno ako ti Gladni naredi, jer si njegov rob.

Otkako te Lukač zasadio, korov je u Zvorniku najbujniji - prijetnje Ubistvom i to masovnim, cijelih porodica, su postali svakodnevnica. 

18.
Možeš li bar provjeriti Paukovu “diplomu”?

Ni to ne možeš! Oko “Enikona” i ostalih firmi za pranje para Gladnog neću ni pitati! Ti si po tom pitanju tabula rasa. 

Tvoje je da zabiješ glavu u pijesak, to ti je jedini zadatak!

Goran Abazović 
19.
Možda bi više priličilo situaciji da Pauk bude Abazovićev savjetnik, a ne Gladnog, jer se svakako bavi pitanjima "bezbjednosti", preciznije ugrožavanjem tuđe bezbjednosti. 

20.
Zvornik gleda kako Gladni kupuje biračke odbore za predstojeće izbore… Ima li tu krivičnog djela, Abazoviću?

21.
U normalnim državama, nakon svakog ovakvog incidenta i nesprovođenja radnji iz nadležnosti policije, protiv Abazovića bi bila pokrenuta interna istraga od unutrašnje kontrole. 

Ali do daljnjeg od toga nema ništa dok god je na vlasti Režim čiji pojedini pripadnici ubijaju djecu. I nastavljaju sa pokušajima daljih likvidacija!

22.
Gladni je pojeo i Noja, tu nema dileme. Kao što je pojeo gotovo cijeli Zvornik i njegove institucije.

23.
Nastaviće se…