понедељак, 8. јун 2015.

SNSD-ov incest i vješanje o Jezik

piše: Slobodan Vasković

Vizueliziram scenu na vrhuncu kampanje odbrane Režima: Dodik pred kamerama RTRS-a, in live, omotava Cvijanovićkinu Jezičinu oko dlana nekoliko puta i onda snažno povuče i iščupa. I jezik i krajnike. Sva tri.

Nakon toga se obrati naciji, držeći Jezičinu, sa visećim krajnicima u ruci, i pozove na dostojanstvo, mir, ljubav. Nenasilje. Neprimitivizam. Civilizovanost.

Prebrutalno je, premda ne isključujem takvu mogućnost. Koju bi mnogi pozdravili sa obje strane političkog fronta. Tog trenutka bi srpska politička scena, ubjedljivo većinski, pozdravila ovaj varvarski čin. I pokazala koliko smo na niskom civilizacijskom nivou. Gdje smo dovedeni, između ostalog, i njenom Jezičinom.

Jezičina u 26 mjeseci, koliko je njena vlasnica premijerka, nije izgovorila ništa suvislo, sem nekoliko rečenica o „Kupovini Dva Papka“.

Tih nekoliko rečenica satrale su gore Režim od svih opozicionih udara i postizbornu vlast u RS javno raskrinkali kao prevarantsku, nikogovićku, nelegitimnu, kriminalnu, teško korumpiranu, sklonu svakom zlu.

Bila je ta vlast takva i prije mahalski ispričana „Dva Papka“, ali je nakon  Cvijanovićkinog priznanja Režim na otvorenoj sceni javno nastupio kao Zločinačko udruženje.  

„Dva Papka“ poput žileta na tanke kriščice režu Režim od novembra prošle godine, kada ih je Jezičina izbacila u javnu orbitu. I već su ga oglodali do koske.

Režim je ostao bez većine, ostao je bez Radojičića, ostao je bez para, ostao je potpuno izolovan, a jedino što im je puno su usta. Nakrcana uvredama, mržnjom, verbalnim nasiljem, sadizmom najgore vrste. I ostalom pogani. U tolikoj mjeri da se dave u njoj.

Opozicione stranke uspjele su, reprizirajući enti put „Dva Papka“, prebaciti liniju srpsko-srpskog političkog sukobljavanja iz Sarajeva u Banjaluku, što je unervozilo Režim do histerije. I prestravilo ih.

Savez za promjene, koji je bez veće štete preživio višemjesečno granatiranje Džaferovićem, sada produktima Jezičine satire Režim. I vodećeg Papka, koji je sebi dozvolio da nakon svih velikih izdaja i počinjenog zla nad sopstvenim narodom, njegovu sudbinu kroji Palanačka Starleta, nedostojna da bude viđena ni na nekom ozbiljnijem teferiču, sa dva ringišpila. A kamoli na čelu Vlade RS.

Bilo je potrebno samo da se opozicija konačno sjeti da se Režim mora srušiti u Banjaluci i da, nakon što su se sjetili, domisle i da „Dva papka“ još uvijek glasaju za besmislene zakone, dok njihovi vlasnici odvlače i poslednje dijelove ovog entiteta i prodaju ih u bescijenje. I da uoče da Radojičić više „nije odanle“. Što je baš teško bilo shvatiti.

I konačno zatraže posebno zasjedanje.

Opozicija nije čemu, nije gotovo ničemu, ali gori od njih su Jezičina i oni koji je podržavaju. Ti su baš potpuni Ološ. I mentalni i svaki drugi. Ogrezao u sosu od pljački, prevara, otimačina, nasilništva, silovanja zdravog razuma. Ogrezao u umaku potpune Izdaje.

Cvijanovićka, koja naziva smećem sopstveni Jezičina rad; Koja je nemušti, praznoglavi, nesposobni portparol Podzemlja; Koja je sluga Najgoreg i najcrnjeg Ološa, lakej Šljama, izraubovana hostesa Hohštaplera, usuđuje se govoriti o „čistom obrazu“?! I držati lekcije.

Budimo pošteni: Cvijanovićka nije Vještica iz Salema, posebno ne iz Istvika, još manje je Crvena Vještica. Ona je prestravljena nesretnica, teško satrvena očitim neskladom između preskromnih mogućnosti i neskromnih želja/ostvarenja.

Cvijanovićka je SNSD-ov incest, plod dugogodišnjeg Dodikovog silovanja Stranke. Od straha da se to ne sazna javno se politički samoubila. U nastavcima.

Vješajući se o sopstvenu Jezičinu!