четвртак, 14. март 2024.

Iz Arhiva (28.11.2021.)/Prevaranti Opasnih Namjera: Stanivuković svog sadašnjeg najbližeg saradnika Kresojevića 17.12. 2020. okarakterisao kao kriminalca, a sedam dana kasnije, 24.12.2020., imenovao ga na poziciju savjetnika gradonačelnika Stanivukovića, da bi nakon sedam mjeseci kriminalac Kresojević postao menadžer grada (VIDEO)

"Poštenjačine": Kresojević i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Veoma je interesantno pogledati posljednje obraćanje Draška Stanivukovića kao narodnog poslanika u parlamentu RS, 17.12.2020. godine.


2.

Već tada je rekao da nema namjeru obavljati puni gradonačelnički mandat, ističući da će to trajati dvije godine, što svjedoči da se već vidio na poziciji predsjednika RS.


Stanivuković ima pravo na ambiciju, a sasvim je druga ravan što nema nikakve osnove za nju.


3.

Međutim, taj snimak, koji možete naći na Stanivukovićevoj FB stranici, je zaista fascinantan, jer aktuelni gradonačelnik Banjaluke sadašnjeg bliskog saradnika Bojana Kresojevića karakteriše kao kriminalca.


I firmu “KENO TV”, koju je Kresojević držao sa Jelenkom Lolićem, kao kriminalnu.


4.

O kakvom malom priučenom makijavelisti je riječ, što jeste Stanivuković, svjedoči i sljedeći podatak: Kresojevića, kojeg u video klipu oslovljava sa “moj nekadašnji asistent” karakteriše kriminalcem 17.12.2020. godine, (mjesec i dva dana nakon što je izabran za gradonačelnika, 15.11.2020.), a samo sedam dana kasnije, 24.12.2020., Kriminalca Kresojevića Stanivuković postvalja na poziciju savjetnika gradonačelnika za ekonomske i međunarodne poslove.


5.

“Ko je ta firma KENO, da li je u toj firmi bio i danas uključen jeste nekad čovjek što je bio moj asistent (Bojan Kresojebvić, op.aut.), sjedi sa Dodikovim sinom, piju kafe, dogovaraju; zakupili televizije, sjedište tog Kena je malo u Alternativnoj televiziji, ATV je kupio kum g. Dodika (Mile Radišić Klen, op.aut.), pa ima jedan voćnjak, pa onda drugi voćnjak, pa ima jedan restoran, pa Boska, pa namjeravaju kupiti hotel Bosnu, pa kupili firmu pokojnog Slaviše Krunića, pa u Delta planetu vedre i oblače i sve kad pogledate sve jedni te isti ljudi. Zato sam ja rekao: dajte da jedan budžet usvojimo samo za te ljude”, rekao je Stanivuković 17.12.2020. u Narodnoj skupštini RS. 

(kompletan snimak tog "čuvenog" govora možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HWri1o0kCi8&fbclid=IwAR1-sVcbRF8hKbR2j3G3g8vJ9S7xak2D1_LvkpjBSulEoF6-PHVyTpFZKvk)


6.

Kresojević je tada za Stanivukovića bio kriminalac, ali je u narednih sedam dana postao “pošten”, pa kao takav i savjetnik za ekonomske poslove i međunarodnu saradnju Gradonačelnika Stanivukovića. Očito je Gradonačelnik Stanivuković odlučio da kriminalcu Kresojeviću i njegovim saradnicima, koje u govoru pominje, da budžet Banjaluke, što je i učinio. 


7.

Narednih sedam mjeseci kriminalac Kresojević, koji je za sedam dana postao “pošten”, dodatno je evoluirao u “poštenjačinu”, pa ga je Stanivuković imenovao za menadžera Grada Banjaluka.


8.

Zaista rijetko viđeno licemjerstvo i najogavniji makijavelizam Lepršavog gradonačelnika koji u samo sedam dana svojim “mesijanskim” moćima notorne kriminalce, što jeste Kresojević, pretvara u “poštenjačine”.


Kriminalac Kresojević je desna ruka Stanivukovića otkako je na čelu Banjaluke. 


9.

Obojica su “Tajkunske Lutke”, jer je Mrkonjićki Klan, čiji je pripadnik Mladen Milanović Kaja, zajedno sa Jelenkom Lolićem, takođe, tajkunom i Draganom Stanivukovićem naredio Drašku Stanivukoviću da imenuje Kresojevića, prvo za  savjetnika, potom i za menaždera Grada.  


10.

Laživost, licemjerstvo, nestabilnost i neuravnoteženost Stanivukovića već su postali kontinuitet njegovog ponašanja i djelovanja; Nažalost, suština koja se, dan za danom, sve više zgušnjava.


11.

Biće vrlo interesantno vidjeti/čuti kako priučeni makijavelista i plitkoukmni Pajac, što Stanivuković jeste, objašnjava sopstvenu metamorfozu iz osobe koja Kresojevića karakteriše kriminalcem u osobu koja Kresojevića, sedam dana nakon toga, imenuje za svog zavjetnika za ekonomske poslove?!


Možda će reći da je mislio na nekog drugog “svog asistenta”, ali biće to gola laž, jer Kresojević, Stanivukovićev bivši asistent, jeste bio suvlasnik i direktor kriminalne KENO TV.