уторак, 5. март 2024.

Dok ga OJT Istočno Sarajevo "istražuje", dvostruki ubica u pokušaju Aleksandar Mičić ubija dosadu kupovinom Ferarija čija je cijena 566.105 KM


Piše: Slobodan Vasković


Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo vodi istragu oko dvostrukog pokušaja ubistva koje se desilo 02.01.2022. godine, kada je narkodiler Goran Sikima pucao u Aleksandra Mičića, narkodilera i perača narkonovca, i pogodio ga u jaknu.


Nakon toga je Mičić, poznatiji kao Aco Makedonac, pucao u leđa Sikimi i pogodio ga sa četiri hica.


U međuvremenu, predmet je dosta dugio bio i u Tužilaštvu BiH, ali su zaključili da nije za njih. Interesantno i, što ne reći, neistinito. Ali šire o svemu uskoro.




I Sikima i Mičić su na slobodi, čekaju neko suđenje koje se ne nazire ni na horizontu.


Sikima je narkoboranija, ali je Mičić narkokapitalac kojeg nikako da počnu istraživati, jer je, očito, novcem zatvorio brojne mogućnosti da ga se strpa iza rešetaka. Ne samo zbog toga što je izrešetao Sikimu, a ovaj njemu jaknu, već zbog opijata.


Mičiću je na slobodi dosadno, pa vrijeme prekraćuje kupovinom skupocjenih automobila. Naravno, novac za njih je “pošteno” zaradio, iako nema dana radnog staža, osim ako se u radni staž ne ubrajaju dva pokušaja ubistva, koja Mičić ima iza sebe.



Koliko mnogo novca je Aco Makedonac zaradio od narkotika svjedoči i činjenica da je prošle godine kupio Ferarija koji je bio drugi, najskuplji uvezeni automobil u BiH.


Riječ je o automobilu “Ferari F8 TRIBUTO”. Njegova cijena je 483.690 KM, a uvozne dažbine 82.415 KM. Sve skupa 566.105 KM.


Morala je nešto i auto-kuća, preko koje je uvezao Ferari, naplatiti, pa je cijena još veća.


Nije to problem za pomenutog narkodilera i perača narkonovca.


Kao što mu nije problem ni zanimanje narkodilera i perača narkonovca, jer ga niko ne istražuje. Bar ne istinski.


Zanimljivo, zar ne.