среда, 29. новембар 2023.

Jovan Jošilo, narkodiler i ubica, danas će biti izručen BiH iz Hrvatske


Piše: Slobodan Vasković


Jovan Jošilo, pripadniik kavačkog narkokartela, trebalo bi danas da bude izručen BiH, saznajem iz bezbjednosnih izvora.


O izručenju Jošila odluku su donijeli sudovi Republike Hrvatske. Jošilo je u Hrvatskoj, u Rijeci, uhapšen 05.07.2022. godine i od tada se nalazi u pritvoru.


Izručenje Jošila trebalo bi da pokrene brojne procese, kako u vezi trgovine narkoticima, tako i oko likvidacije Slaviše Ćuluma, koji je ubijen u sačekuši 15.05.2020. godine, o čemu sam detaljno pisao.


Za ubistvo Ćuluma suđeno je, pred Okružnim sudom u Banjaluci, Siniši Šakiću Kinezu, ali on je nepravosnažno oslobođen 20.09.2023. godine.

Jeziva presuda Okružnog suda Banjaluka: Oslobodili profesionalnog ubicu Sinišu Šakića Kineza, koji je, zajedno sa Čarugom, likvidirao Slavišu Ćuluma, uprkos Skaj dokazima koji su neoborivi i potvrđuju da su oni atentatori (20.09.2023.)


Piše: Slobodan Vasković


Nevjerovatna je vijest da je Okružni sud u Banjaluci oslobodio Sinišu Šakića zvanog Kinez za ubistvo Slaviše Ćuluma koje je počinjeno 15.05.2020. godine.



Nakon ovakve odluke Sudskog vijeća na čijem čelu je Branimir Jukić odmah bi trebalo njih pohapsiti, jer postoje čvrsti, neoborivi dokazi u Skaj aplikaciji da je Kinez direktan izvršilac likvidacije Ćuluma.


Zanimljivo je da je Jukić oslobodio i Emilia Balda kao saučesnika u likvidaciji Slaviše Krunića, što nikako više nije slučajnost. Dapače.


Branimir Jukić


Naručilac Ćulumovog ubistva je Jovan Jošilo; Profesionalni ubica koji je u pritvoru u Hrvatskoj. 


Posjedujem značajan dio Skaj prepiske koja je vođena između pripadnika organizovane zločinačke grupe što je likvidirala Ćuluma, ali mogu prikazati tek neke od njenih dijelova. 


Skaj poruke oko pripreme ubistva Ćuluma


Nije moguće da je posjedujem ja, a ne posjeduje specijalni tužilac Snježana Petković koja je “iznenađena presudom”. I nju bi trebalo detaljno istražiti, a pitanje je sada već vrlo vrlo ozbiljno šta zaista radi njen šef Miodrag Bajić. 


Skaj poruke oko pripreme ubistva Ćuluma


Bajić ne radi Ništa, ali BUKVALNO NIŠTA, o čemu ću vrlo detaljno pisati narednih dana. Posebno o njegovim nazovioptužnicama koje, uobičajeno, padaju na Sudu.


Objavio sam u ranijem periodu niz Skaj i drugih dokaza o likvidaciji Ćuluma, čak i Skaj fotografiju Daria Jekića koji je tokom sačekuše bio logistička podrška Kinezu i Milivoju Lovrenoviću Čarugi koji su likvidirali Ćuluma.



Osim njih, u pripremi likvidacije učestvovao je i Mile Rosić sa kojim je Kinez bio u stalnoj komunikaciji.


Skaj poruke oko pripreme ubistva Ćuluma

Rosić je bio zadužen za novac. 



Brate, kaži aci da šalje pare”, piše putem Skaj-a, nakon ubistva Ćuluma, Kinez Rosiću.


“Ma ne brinem se ja, bitno je da je sve gotovo”, rekao je Mile Rosić nakon što ga je Siniša Šakić Kinez obavijestio, putem Skaj aplikacije, da je likvidiran Slaviša Ćulum (15.05.2020.).


Direktni učesnici u likvidaciji Ćuluma, prema Skaj aplikacijama, o čemu sam u više navrata pisao, su, osim Šakića još i profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga (u bjekstvu), Dario Jekić (bio u pritvoru, sada se brani sa slobode, ali za trgovinu narkoticima), a ubistvo je, kako sam naveo, naručio Jovan Jošilo (u pritvoru u Hrvatskoj).

Već sam objavio da su Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, i Muriz Druškić direktno involvirani u likvidaciju Slaviše Ćuluma, jer su operativci Agencije pratili sve vrijeme Ćuluma, od izlaska iz zatvora (16.04.2020.), pa do dana kada je likvidiran -15.05.2020.


Skaj poruka koja potvrđuje da su Ćuluma pratili od izlaska iz zatvora pa do likvidacije

Ako se ovome doda trgovina narkoticima u kojoj je Rosić zauzimao vrlo značajno mjesto, te reketiranje, paljevine, teška kriminalna djela, kao i činjenica da Rosić iza sebe ima dva ubistva (Siniše Glamočanina, kojeg je ubio 2016. i četrnaestogodišnjeg dječaka, 2007. godine), jasno je o kako opakim kriminalcima je riječ.

Ukoliko ova monstruozna presuda ostane i ne poništi je Vrhovni sud, po automatizmu će biti oslobođene ubistva i druge profesionalne ubice.