четвртак, 18. фебруар 2021.

Repersko “nevinašce” Buba Koreli i Sado Đugum, član zločinačke organizacije “United Tribuns” (foto); Bubino šundpismo od po' frtalja u kojem se "kaje", "izvinjava" i blablabla

Piše: Slobodan Vasković

1.

Nazovireper Buba Koreli (Amar Hodžić) na fotografiji se nalazi sa poznatim kriminalcem Sadom Đugumom koji je član međunarodne zločinačke organizacije “United Tribuns”, a kada ne radi sa njima, dejstvuje sa sopstvenom grupom, otimajući ljude i reketirajući ih.


2.

Đugum je teški kriminalac za kojeg se zna da se bavi trgovinom narkoticima, prostitucijom, iznudama, otmicama…, a dobri poznavaoci prilika u podzemlju tvrde i gorim zlodjelima od navedenih.


3.

Fotografije svjedoče da su Buba Koreli i Sado Đugum u vrlo dobrim, reklo bi se, prijateljskim odnosima i jako dobro raspoloženi, najvjerovatnije zbog Đugumovih “bitova”.


4.

Fotografije svjedoče i da Koreli ima itekako dobra poznanstva u podzemlju, sem ako Đugum nije njegov podzemni vjerni obožavatelj koji je toliko "repovao" Bubine pjesme da je ovaj odlučio da naprave nekoliko zajedničkih fotki. I par dueta.


Teško da će biti tako!


5.

Reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, uhapšen je 15.02.2021. godine, nakon pucnjave u ulici Džemala Bijedića u sarajevskom naselju Stup.


Taj dan oko 16.30 sati došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


Prilikom pucnjave ranjene su dvije osobe, od kojih jedna teže, prema pisanju medija.


6.

Dan kasnije, 16.02.2021. Koreli je pušten na slobodu jer, kako je navedeno, nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje. Tužilac je naredio da se u ovom predmetu otvori istraga koja će se sprovesti u redovnoj proceduri.


7.

Nakon toga je Buba Koreli, u stilu zadnjeg šund pjevača, uputio javnosti sladunjavo, plitko trešpismo, u kojem se kao izvinjava, pa navodi da je svjestan svojih grešaka, te da je posvećen samo muzici, pa malo ubaci ljubavi kao jeftinog pudera... 


Ruku na srce, kvalitetnije obraćanje javnosti napisala bi nekada čuvena Mica Trofrtaljka, tako da je Buba sa svojim pismom dostigao tek po' frtalja Trofrtaljke. Ali, mlad je, “svjestan” grešaka, napredovaće on tek.


8.

Koreli je 26.09.2019. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog trgovine opojnim drogama.


“Kantonalni sud u Sarajevu je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, proglasio Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Koreli, i Almira Bozaliju krivima za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, objavili su tada mediji.


9.

Đugum je bio u pritvoru od novembra prošle godine.




Njegova osmočlana grupa, koja je uhapšena 23.11.2020. godine, u akciji “Impact”, koju je provela Federalna uprava policije, tereti se za krivična djela organizovani kriminal, iznuda, prevara i otmica.


Sumnjiče se da su u martu 2020. godine "udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, te su od jednog privatnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi, od koje su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke 'audi A6' i novčani iznos od 3.400 KM".


10.

Đugum je prijetio u nekoliko navrata potpisniku ovih redova.


Đugum mi je dva puta prijetio da ću “završiti kao Pukanić”, odnosno biti raznesen eksplozivom, zato što sam prenio fotografiju Milorada Vukovića Luisa na kojoj je sa Slobodanom Bobijem Stanarevićem, načelnikom Odjeljenja za urbanizam Grada Banjaluka, te sa Đorđem Grubišićem i Jovicom Karaćem. I što je ta fotografija svjedočila da Luis, Stanarević i ostali krše mjere donešene u borbi protiv epidemije, jer je Luis u tom trenutku bio u izolaciji.


11.

Đugum I Vuković su članovi zločinačke organizacije “United Tribuns”, koju vode braća Ćulum, Armin i Nermin, a Slobodan Bobi Stanarević je njihov stari dobri prijatelj, takoreći, političko krilo te hobotnice.


Njemačka policija označila je "United Tribuns" kao mafijašku i treću najopasniju zločinačku organizaciju u Evropi.


Sada je sasvim jasno da je Đugum narko diler, otmičar, iznuđivač, prevarant, a da ni njegov “brat Luis” nije ništa bolji od njega.


Ćulum i Luis


Jasno je i da je Stanarević duboko u mreži kriminala, a izabran je, na lokalnim izborima, za člana Skupštine Grada Banjaluka.


Stanarević i Luis

12.

Jasno je i da su od Đuguma, vrlo opakog zločinca, zatražili  da mi prijeti upravo Stanarević i Luis; Luis je vrijeđao i umrle članove moje porodice, što uopšte ne iznenađuje od takvog šljama.


Ološ Stanarević je proizvod Milorada Dodika, a lično ga smatram odgovornim za Đugumove morbidne prijetnje napisane na mojoj FB stranici 07. i 09.05.2020. godine.


Stanarević, Dodik i Osnovac Selak


Bitno je napomenuti da Dragan Lukač nije dozvolio da Luis bude kažnjen zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, niti je ikakvu kaznu zbog istih razloga dobio Stanarević.