недеља, 12. јануар 2020.

Odlazak


piše: Slobodan Vasković

1.
Istrebljenje je riječ godine za nama.

BiH je, zvanično, tokom 2018. godine napustilo 58.300 njenih građana (Evrostat); Nezvanično taj broj je mnogo veći; Ne postoje još zvanični podaci za 2019. - Godinu Istrebljenja, ali će, nesumnjivo, biti drastičniji nego oni iz 2018. I zvanični i nezvanični podaci.

2. 
Patološki monolog jednog lica, nastavljen i u 2020., garantuje akceleraciju Egzodusa, samim tim još jedan tom nekrologije, sve veće i jezivije zbirke “životopisa” onih koji su “na nogama” prihvatili upokojenje iako još nisu stigli na red kod Kosca.

3.
Kakistokratija - vladavina najgorih - se nastavlja; Svaki odlazak oni slave, jer im učvršćuje pozicije koje su uzurpirali, omogućava nastavak kleptokratije, primitivizma i nasilja; Ogroman broj otišlih slave kao smanjenje broja nezaposlenih.

Farsa tragičnog kraja. 

4.
Kleptokratske oligarhije su presretne Egzodusom koji su izazvale - Suštinski, on dramatično smanjuje broj onih koji bi mogli nešto da promijene, da pokušaju vratiti otetu vlast u institucije - Spriječiti tako totalno pražnjenje zemlje i njeno svođenje na geografski pojam.

5.
U zemlju koja sve većom brzinom putuje ka geografskom pojmu, u kojoj Oligarhije, samopostavljene iznad zakona, satiru svaki progres, anesteziraju bilo kakvo drugačije mišljenje, kažnjavaju javno fizički drskost različitosti, potiču taj put, neće doći nikakvi ulagači, iz prostog razloga što u tim eventualnim investicijama ne bi bilo dovoljno osposobljenih za poslove, budući da su otišli/odlaze gotovo svi koji znaju bilo šta da rade.

6.
Odlazak, koji nije ništa drugo do nestanak umnih sposobnih, radnih…  oni predstavljaju kao svoj veliki uspjeh.

Dodatno ga “uveličavaju” raznoraznim Potemkinovim infrastrukturnim projektima, koji postoje jedino u spinovima i nigdje više; Čak ni u kartonskoj formi.

7.
Vulgarni Kakistokrati, politička čudovišta, besramni, kakvi jesu, uspjeli su u svojim nakaznim naumima da sve podijele - na njih i ostale; Njima, nasilnoj, podloj, pokvarenoj manjini, pripada sve i iznad zakona su, ostalima, ogromnoj većini, što im se baci.

8.
Kvalitetno razvijeni Pavlovljevi refleksi su uslov za dobrog palančanina, pripadnika Rulje podaničkog mentaliteta sa kojom su sklopili sporazum - da lažu o ljubavi, dok siju zlo!

9.
Zlom se ostvaruju; Psuju, pljuju, prokazuju, lažu, manipulišu, tuku, progone, izgone…

10.
Svi koji sebe ne vide kao “Pavlovljeve pse”, istrenirane da zasline kada im Kakistokrati sa svojih visina zazvone zvoncem, primorani su da odu.

Ako ne odu, biće podvrgnuti svakoj vrsti mučenja, progona, omalovažavanja i satiranja. 

11.
BiH će u 2020. napustiti rekordan broj njenih građana; mnogo mnogo veći nego proteklih godina.  

I taj tempo bijega po svaku cijenu/ne pitajući za cijenu će se nastaviti, jer ljudi odlaze zato što ne žele da im djeca budu žrtve čudovišnih Kakistokrata, kada su već oni morali to da budu jedan period svojih života.

12.
Bezvlašće, besperspektivnost, bespravnost, obespravljenost, poniženost, nesigurnost, beznadežnost… samo su dijelovi Mehanizma za dalji progon iz BiH. Mehanizma koji se tek zahuktava...