понедељак, 16. децембар 2019.

Pavić uputio pisma Dodiku, Tegeltiji i Nešiću



piše: S.V.

Marko Pavić, takozvani lider DNS-a, uputio je pisma Miloradu Dodiku, Zoranu Tegeltiji i Nenadu Nešiću.

Pavić je, prema mojim saznanjima, obavijestio Dodika, lidera SNSD-a, i Tegeltiju, koji je izabran za predsjedavajućeg Savjeta ministara, da je kandidat DNS-a i dalje lažni Italijan Draško Aćimović.

Interesantno je da je pismo Dodiku konfuzno, jer je Pavić tražio i dodatno vrijeme da još jednom sagleda sve činjenice oko imenovanja Aćimovića, što ukazuje da bi mogao da odustane od svog prijedloga.

U pismu upućenom Nešiću, Pavić od njega zahtijeva da poštuje odluke organa DNS-a i odustane od kandidature Mlađena Božovića, kojeg je samoinicijativno predložio Tegeltiji.

Dok Pavić piše, Darko Banjac i Nešić pokušavaju preuzeti kontrolu nad Predsjedništvom stranke, koje ima 22 člana. Moji izvori tvrde da Banjac i Nešić kontrolišu trenutno osam do devet članova tog stranačkog tijela.

Na Režimskim kladionicama i dalje, za ministarsku funkciju u Savjetu ministara, bolje kotira Božović od Aćimovića, a otvorena je, u kuloarima, i priča o smjeni drugih kadrova DNS-a, koji su lojalni Paviću.

Banjac je, kako se tvrdi, od Dodika tražio da se iz Vlade RS uklone Lejla Rešić i Neđo Trninić, što daje novu dinamiku raskolu unutar DNS-a. (nastaviće se)