петак, 13. децембар 2019.

Nešić kandidovao Božovića; Aćimović i dalje prijedlog DNS-a


piše: S.V.

1.
Nenad Nešić, politička mrcina koja je i potpredsjednik DNS-a, je prije dva dana uputio dopis Zoranu Tegeltiji u kojem mu za ministra za ljudska prava i izbjeglice predlaže Mlađena Božovića, potvrđeno mi je iz nekoiko izvora.

2.
Na tom dokumentu potpisan je samo Nešić, a nepoznato je da li su i drugi visoki funkcioneri DNS-a podržali ovaj prijedlog. 

Mediji su objavili da se oko četrdeset visokih funkcionera te stanke pismom upućenim vrhu partije  izjasnilo protiv kandidature Aćimovića, ali nisu objavljena ni njihova imena ni potpisi.

Nepoznato je i šta će uraditi Zoran Tegeltija, koji je nedavno izglasan za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, jer sada, nezvanično, ima dva kandidata iz koalicionog DNS-a: jedan je Draško Aćimović, lažni Italijan, kojeg je predložilo Predsjedništvo DNS-a i za kojeg je glasao i Nešić

3.
Drugi je Mlađen Božović kojeg je predložio Nešić, nakon što je povukao svoj pristanak na imenovanje Aćimovića. Nešić nije javno povukao svoj pristanak, već je to u njegovo i ime Darka Banjca, učinio Slavko Gligorić, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS i v.d. direktora "Željeznice RS".

4.
Marko Pavić, šef DNS-a, izjavio je da je Aćimović i dalje prijedlog DNS-a.

5.
Ovo je nesvakidašnja situacija i biće veoma interesantno vidjeti kako će se razriješiti i da li će Tegeltija prihvatiti ili ignorisati Nešićev prijedlog, kao da ga nije ni bilo.  

6.
Ranije sam već objavio da je Božović nasilnik, kojeg je Sud BiH presudio, pravosnažno, 14.11.2016. za mobing nad Irinom Lovrić.



7.
Irina Lovrić je pravnu bitku vodila punih sedam godina, u vrijeme dok je nasilnik Božović bio na čelu Fonda za povratak BiH.

8.
U to vrijeme, Božović je bio član SNSD-a, potom je prešao u DNS, a zaradio je i optužnicu Tužilaštva BiH 21.11.2015. godine.

“Optuženi (Božović, op.aut.) se tereti da je u svojstvu direktora institucije BiH, kao odgovorna osoba i direktor Fonda za povratak BiH, tokom 2009. i 2010. godine, prekršio odredbe Zakona o javnim nabavkama, pa je prilikom postupka nabavke poljoprivredne mehanizacije-motokultivatora, za potrebe održivog povratka u BiH, u vrijednosti od 122.100 KM, prekršio zakonske procedure i odredbe Zakona o javnim nabavkama, koje garantiraju aktivnu konkurenciju i transparentnost prilikom trošenja budžetskih sredstava”, navodi se u optužnici za koju niko ne zna kako je okončana.


9.

Božović je, nakon smjene 03.10.2015., odledio svoje zaposlenje u “Elektrodistribuciji” Pale, gdje prima platu, ali ne dolazi na posao. Zauzet je na poslovima “savjetovanja” Nešića, za šta je i plaćen.

Da cijelo “imenovanje” Božovića bude što sočnije, važno je znati da je on punac Nešićevog brata. To je stvarna slika DNS-a.

10.
DNS je stranka pred potpunim raspadom, a podijeljena je na dvije frakcije.

Na jednom dijelu bojišta je Pavić, podržan Milanom Radovićem, Danetom Maleševićem, Dragutinom Rodićem i još nekolicinom članova predsjedništva stranke, dok su na drugoj strani Nenad Nešić, Darko Banjac, Slavko Gligorić, Aleksandar Glavaš i još značajan broj funkcionera i članova te stranke.