субота, 14. децембар 2019.

Edip iz Istočne Ilidže Nenad Nešić svim sredstvima pokušava da preuzme DNS i “provjetri “iz njega Marka Pavića, “kojeg voli kao drugog oca”; Moguće i formiranje nove stranke



piše: Slobodan Vasković

1.
Nešić je javno ponizio Pavića kada je Mlađena Božovića predložio kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, nakon što je DNS na tu poziciju kandidovao lažnog Italijana Draška Aćimovića.

2.
Do koje mjere su sukobljene strane tek politički jad i bijeda svjedoči podatak da je Nešić na sjednici Predsjedništva DNS-a glasao za Aćimovića, a nakon toga predložio Božovića.

3.
Oba kandidata DNS-a su nula; Aćimović, pacer bez ostatka, je dobro legendirani Lažov (izmišljene biografije i porijekla), dok je Božović presuđeni nasilnik.

4.
Zoran Tegeltija, koji je već izabran za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, dao je 13. decembra, na pres konferenciji, prednost Nešićevom prijedlogu, pravdajući to činjenicom da je on poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH. 

5.
"Mi imamo danas devet srpskih poslanika u Predstavničkom domu i četiri glasa u Domu naroda i gubitak bilo kog pojedinca iz ove srpske reprezentacije za nas bi bio veliki gubitak", rekao je Tegeltija i direktno ukazao da je za njega mnogo prihvatljiviji Nešićev prijedlog od Aćimovića, kojeg je predložilo Predsjedništvo DNS-a.

6.
Tegeltija je i Božovićeve podatke poslao na provjere, potrebne da bi se formirao Savjet ministara.

7.
Pavić, nakon Nešićevog vrelog javnog šamara, polako počinje, po običaju, da okreće i drugi obraz, jer narečenog nije smijenio sa pozicije potpredsjednika stranke, što je kao predsjednik već mogao učiniti.

8.
Oni lojalni Paviću pokušavaju lažnom mistifikacijom opravdati izostanak njegove čvrste reakcije, ali nema dileme da se Pavić ne usuđuje skloniti Nešića sa pozicije potpredsjednika. 

9.
Sam Nešić nastavio je sa javnim ponižavanjem Pavića, jer je na njegovu uslovnu prijetnju, izrečenu u intervjuu Nezavisnim novinama, prije nego je kandidovan Božović, da su “u DNS vrata i prozori otvoreni”, bahato odgovorio: "Ne znam na čije prozore i vrata misli, možda u vlastitoj kući, ali DNS je naša zajednička kuća i koliko znam prozori i vrata su dobro zatvoreni, i niko od nas, prvi ja, nemamo namjeru da napuštamo DNS”!

10.
Nedugo nakon ove izjave dao je još jednu u kojoj navodi da “Pavića voli kao drugog oca”, što samo pokazuje do koje mjere je kancerogena i hronično bolesna situacija unutar te stranke. 

To što je Edipovski “digao ruku na oca” nije iz neznanja, već svjesne namjere da ga politički likvidira!

11.
Nešić zaista nema namjeru da napusti DNS, već da ga preuzme. Danima već njegovi poslušnici lobiraju po svim Regionalnim i Opštinskim odborima te stranke, kao i među visokim funkcionerima da pređu na njegovu stranu.

12.
Nešić, za sada, može računati na podršku Darka Banjca, Aleksandra Glavaša, Slavka Gligorića (narodni poslanici), Željka Luburu, predsjednika regionalnog odbora Sarajevsko-romanijske regije, kao i na najmanje jednog visokog funkcionera iz Hercegovine; To, međutim, nije dovoljno za prevagu u Predsjedništvu stranke.

13.
Uz Nešića, koji je i v.d. direktor “Putevi RS”, je i Slaven Dujaković, koji se nalazi na čelu Agencije za osiguranje, a ne treba zaboraviti i da Gligorić ima značajnu poziciju kao direktor “Željeznica RS”.

14.
Ukoliko Nešić ne uspije da sruši Pavića u stranci (zasad je malo vjerovatno, jer nema prevagu u Predsjedništvu), vrlo lako bi moglo doći do osnivanja nove partije u kojoj bi se, osim navedenih DNS-ovaca, mogli naći i neki od poslanika Socijalističke partije i stranke “Crveni kombi”.

15.
To je samo jedna od opcija razrješenja velikog raskola unutar DNS-a, koji čak ni Pavićevo potpuno okretanje drugog obraza za nastavak šamaranja od političke mrcine Nešića ne može zaustaviti.

16.
Iza rasturanja DNS-a stoji Milorad Dodik koji ne želi da vidi DNS-ovu banjalučku struju u Savjetu ministara BiH; Preciznije, ne želi nikako da ih vidi, već čini sve da ih u potpunosti zatre. I nastaviće to da čini.

17.
Nešić je notorni kriminalac, koji je javno šutirao gomile (opljačkanih) novčanica i nije podnio nikakve političke konsekvence zbog toga; Protiv njega je podnesena krivična prijava zbog izborne prevare, ali istraga se ne vodi, jer je Tužilaštvo pod punom političkom kontrolom Dodika.

18.
Učinio je još mnogo toga užasnog Nešić, koji ne preza ni od prijetnji kada ih smatra svrsishodnim da dođe do cilja, ali je opstao zahvaljujući podršci Dodika i Pavića i još nekih visokih funkcionera DNS-a, kojima je sada zabio nož u leđa. Tipično za “političke” odnose u RS.

19.
Najjadnije u cijelom slučaju je što se Nešić i njegovi protivnici ne bore ni za kakav boljitak ili političke principe, jer i ne zaju šta je to, već za budžet Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice koji iznosi 120 miliona KM.

20. 
Dodik je pokrenuo Krtičnjak u DNS-u kojim on, a ne politički paramecijum Pavić, komanduje, kako bi dokusurio DNS. Neka se pripremi SP!

21.
Kako god, ovaj sukob unutar DNS-a će nastaviti da se razvija - Sudar političkih mrcina i političkih paramecijuma je samo početak potpunog rastakanja te interesne organizacije. (nastaviće se)