понедељак, 25. јун 2018.

Da li je Karanov nalaz obdukcije samo plod neznanja ili je svjesni falsifikat? Ključno pitanje bez odgovora: Kako nema mulja/muljevitog sadržaja u svim disajnim organima Davida Dragičevića, ako se utopio?

piše: Slobodan Vasković


Obdukcioni nalaz tijela Ubijenog Davida Dragičevića, koji je uradio patolog Željko Karan, sa aspekta struke, jedino potvrđuje njegovu površnost i elementarno neznanje. Možda čak zaslužuje i mnogo teže kvalifikacije - da je riječ o falsifikatu?! 

Njegovi ključni zaključci su veoma upitni, a načinjen je ogroman niz propusta, među kojima neke Karanove tvrdnje, konstatovane u nalazu obdukcije, potpuno neobjašnjive. Praktično su nemoguće.

Sve ovo saopštilo mi je nekoliko stručnjaka iz oblasti sudske medicine sa kojima sam razgovarao prethodnih dana i na uvid im dao fotografije obdukcije tijela Davida Dragičevića, Karanov obdukcioni nalaz, kao i niz drugih dokumenata i dokaza koji se tiču ubistva Davida Dragičevića.  

“Kako nema mulja u svim disajnim organima pokojnog Davida”, ključno je pitanje koje se nametnulo nakon svih razgovora koje sam vodio.

Karan je, u nalazu obdukcije, naveo da se mulj nalazi u nosu i ustima, da se “mjestimično muljevit sadržaj cijedi iz presječenih dušnica i dušničica”, ali, prema njegovom nalazu, ni mulja ni muljevitog sadržaja nema ni u plućima ni u dušniku ubijenog Davida Dragičevića.

Ni riječi o mulju u plućima
Ni riječi o mulju u dušniku
“Nemoguće je da se mulj nalazi u u nosu, ustima i završnim dijelovima dijasnih puteva - dušnicama i dušničicama, a da ga nema u dušniku i glavnoj dušnici. Nema ga u traheji, ali ga ima u alveolama. Ako je mulj ušao na nos i usta mora doći u pluća, a tamo nije nađen. To je najveća nelogičnost obducenstkog nalaza Karana”, reklo mi je nekoliko vodećih stručnjaka iz oblasti sudske medicine. 

Mulj u nosu i ustima

Mulj u dušnicama i dušničicama 
Potpuno je neobjašnjivo kako mulja nema u svim disajnim organima?! 

Ovo pitanje otvara i pitanje tačnosti Karanovog nalaza po pitanju načina smrti Davida Dragičevića?! I nije to jedino pitanje, već ih je još niz koje ću navesti i obrazložiti u sledećim danima. 

Karan je u svom obdukcionom nalazu ustvrdio da je smrt Davida Dragičevića “nasilna i nastupila je neposredno usljed utopljenja u vodi”.David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.


Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)