петак, 18. октобар 2019.

Policijski Vjetrovi, Cikloni i Potresi u Hidrometeorološkom zavodu RS: Bure u sudaru sa Uslugom



piše: S.V.

MUP RS je 17.10. 2019. intervenisao u Hidrometeorološkom zavodu RS kako bi spriječio tuču visokih funkcionera te ustanove.

Policiju je pozvao načelnik Odjeljenja za pravne i finansijske poslove Đorđo Zorić, jer mu je prijetio i fizički nasrnuo na njega Gordan Milošević, zamjenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Milošević je ranije bio savjetnik Milorada Dodika za međunarodne odnose, ali ga je ovaj, prije nekoliko godina, jakim ciklonom oduvao u nebitnost.

Osim Zorića, u sukobu sa Miloševićem je i direktor zavoda Tomislav Šajić.




Šajić i Zorić uništavaju Zavod, a Šajić ne popušta službenu "škodu oktaviju" po cijeli dan, jer mu je 24 časa na raspolaganju.

Šajić (koga zbog gabarita zovu Bure) izjavio je i da mu Radovan Kilavi Višković ne može ništa i da ga on osrednjim uraganom može oduvati tamo gdje mu je mjesto. 

Šajića je, svjeovremeno, na poziciju direktora imenovala Željka Cvijannović, a prije toga četiri godine je, svako malo, mijenjao kancelarije u Ministarstvu poljoprivrede; Stevo Mirjanić Metuzalem, tadašnji ministar, držao ga je na poslovima stručnog saradnika. 

Šajića listom smatraju neradnikom, ali su mu “veza” - ŽC i sinovi.

Ništa bolji od njega nije ni Milošević, zvani Usluga. Za svaku Uslugu traži konvertibilnu protivuslugu.




Sukob Bure i Usluge pogoršao je vrijeme, jer Usluga traži svoj dio kolača, koji je poodavno pojeden. Meteorolozi najavljuju ciklon, a policija prikriva da je sukoba bilo i da su intervenisali.

Ako je nekom interesantno - Zavod nema ni pfeninga. Ove godine su pare za dvije plate dobili od Ministarstva poljoprivrede. Potrošili su na luksuz.