понедељак, 28. октобар 2019.

Geto Banjaluka (VIDEO): Jezivo uklanjanje "Davidovog Srca", još jedan u nizu pokušaja likvidacije i sjećanja na ubijenog mladića



piše: Slobodan Vasković

Režim dvadeset mjeseci već pokušava likvidirati i sjećanje na ubijenog Davida Dragičevića i to jezivo, sistematično i bezočno.

Banjaluka je Geto, u to nema nikakve dileme već poodavno, jer se građani pokušavaju prisiliti da se odreknu i sopstvenih sjećanja, emocija, posebno da se odreknu svake pomisli na Davida Dragičevića, mladića koji je otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

David Dragičević
Upravo na tom mjestu, svako malo, slobodnomisleći građani Banjaluke postave “Davidovo srce”, koje Komunalna policija promptno uklanja, što je blasfemično djelovanje po nalogu zločinaca, ubica i onih koji ih štite.

Tako je učinjeno i 28.10. ove godine, kada su pripadnici gradske čistoće, po naredbi pripadnika Komunalne policije, uklonili “Davidovo srce”, odnosno cvijeće, svijeće i materijal od kojih je srce napravljeno prije par dana.



Neljudi tako nastavljaju svoj krvavi pir, započet otmicom Davida 18.03.2018., njegovom likvidacijom i pokušajima demonizovanja i nakon pronalaska tijela mladića 24.03.2018. godine.

Video koji gledate svjedočanstvo je užasa na koji je spreman režim, samo da bi istrajao na liniji odbrane ubica i naručilaca ubistva mladića, među kojima su i pojedini pripadnici policije. 

Nije prvi put da se uklanja svaki simbol sjećanja na ubijenog Davida, već enti.

U aprilu ove godine iščupane su dvije tek zasađene dunje, kojima su građani dali imena “Istina” i “Pravda” i porušeno “Davidovo srce”, napravljeno od kamena.

Međutim, uzaludan je posao Režima - njihovi pioni jesu ubili Davida, pokušavaju likvidirati i sjećanje na njega, ali im to ne polazi za rukom - građani nastavljaju sa svojom borbom u kojoj traže istinu o ubicama i pravdu za njih.

Srce je ponovo postavljeno!!!