уторак, 29. октобар 2019.

Novi pucanj u "Davidovo Srce"


piše: S.V.

Režim je nastavio sa pokušajima likvidacije sjećanja na ubijenog Davida Dragičevića - 29.10. o.g. ponovo je uklonjeno "Davidovo Srce" postavljeno na ušću Crkvene u Vrbas, gdje je 24. 03. 2018. pronađeno Davidovo tijelo.

Isto je učinjeno i 28.10. o.g., kada su pripadnici Komunalne policije, uništitli cvijeće i svijeće koje su simbolično oslikavale "Davidovo Srce", ali su građani nakon toga ponovo napravili novo.


Međutim, i ono je uklonjeno i tako je režim nastavio sa progonom i sjećanja na ubijenog Davida.



Djelovanje pripadnika Režima, koji stoje iza ovih napada, samo svjedoči da je Banjaluka Geto, a ne grad i da u tom Getu mira nemaju ni mrtvi; Istovremeno, ovi jezivi akti režima svjedočanstvo su da i dalje neće dozvoliti da se naručioci ubistva i ubice Davida Dragičevića privedu pravdi i kazne zbog zločina koji su počinili.

David Dragičević otet je 18.03.2018., potom mučen i ubujen, a njegovo tijelo pronađeno je 24. 03. 2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, zahtijevao je od Želimira Lepira, Glavnog tužioca OJT Banjaluka, da ubistvo proglasi zadesom, što je Lepir odbio.



Lepir je javno potvrdio da je Lukač to od njega zahtijevao; Međutim, OJT Banjaluka nikada nije sprovela kvalitetnu istragu koja bi dovela do ubica; Štaviše, opstrukcije istrage su bile svakodnevne, ukradeni su i uništeni brojni dokazi i to ključni, a  glavni saradnik onih koji štite ubice je postupajući tužilac Dalibor Vrećo.



Sam Lukač iznio je niz neistina na račun ubijenog Davida, sve one su argumentovano demantovane, ali je on i dalje na funkciji ministra. On, izvan svake razumne sumnje, stoji iza pokušaja likvidacije sjećanja na ubijenog Davida.