недеља, 20. октобар 2019.

Nešićeva So pored puta



piše: Slobodan Vasković

Džambo vreće, sa slike, poredane pored puta, pune su soli za posipanje cesta u zimskim uslovima. Pripadaju jednoj od putarskih firmi, koje je Nenad Nešić prije nekoliko mjeseci natjerao da kupe so od njegove firme “Legend” za naredne dvije godine.

Nešićeva So je pored puta, jer nije mogla da stane u magacin za so koji je, takođe, pun soli u džambo vrećama.

Lučić, Glavaš, Nešić
Nešić se prije nekoliko mjeseci uplašio da će biti smijenjen sa pozicije direktora JP “Putevi RS” pa je prisilio putarske firme da kupe enormne količine, pri čemu su on, Aleksandar Glavaš (narodni poslanik DNS-a) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a u SO Istočna Ilidža) zaradili nove milione, preko firme "Legend". Da bi mogli da ih šutaju pred kamerama, ali i kupuju desetine dunuma zemlje u Istočnom Sarajevu.


I Nešić pripada DNS-u, a ta Politička Mrcina je navodno bitna, jer je obećao svoju podršku u Predstavničkom domu parlamenta BiH i Miloradu Dodiku, ali i Mirku Šaroviću, liderima suprostavljenih SNSD-a i SDS-a.

Nešić, Glavaš i Lučić su kriminalci bez ostatka, koji su političke pozicije kupili novcem otetim od građana, pod plaštom DNS-a i Marka Pavića, koji ga, takođe, štiti.


Umjesto da je u zatvoru, Nešić bi sada trebalo da odlučuje o sudbini neke većine u parlamentu BiH, što je ispod svakog civilizacijskog i ljudskog nivoa.

Nešić koji je za tri godine stekao desetine miliona KM otvorenom pljačkom putarskih firmi ima zaštitu od MUP-a RS, jer plaća dio vrha te uništene institucije, ali ima i zaštitu samog Dodika, što već asocira na zajedničke poslove.

Najodvratnije od svega je što se lideri stranaka bore za Nešićevu naklonost, premda je riječ o Političkoj Mrcini, Bezobzirnom Pljačkašu i Razbojniku, koji je prije tri godine, kada je došao na čelo “Puteva”, bio u minusu od 1,2 miliona KM (dugovi UIO i PU RS), da bi sada, samo nakon tri godine, raspolagao desetinama miliona KM, koje je otvoreno opljačkao i o čemu postoje svjedočenja u MUP RS, u centrali u Banjaluci.


Uz to, Nešić posjeduje brojne, milionski vrijedne, nekretnine, uknjižene na najbliže članove porodice, u Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu, Budvi, Herceg Novom…



Neki od vlasnika putarskih firmi svjedočili su da im je Nešić iznuđivao novac, ali MUP RS, nadležne Uprave (za borbu protiv organizovanog kriminala i krim policija), nisu ništa učinile kako bi se njegovo kriminalno djelovanje sankcionisalo. Dapače, prije dvije sedmice spriječeno je slanje krivične prijave protiv Nešića iz MUP RS u Republičko tužilaštvo, koja se upravo odnosi na iznude od putara, koji su bili prisiljeni da kupuju so. 

Samo dvije osobe mogle su spriječiti slanje te krivične prijave - Milorad Dodik ili Dragan Lukač.

Nešić, koji je i potpredsjednik DNS-a, ima zaštitu i u tužilaštvima koja ništa ne čine da ga spriječe u njegovim razbojničkim pohodima - Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu duže od godinu dana drži u ladici protiv njega prijavu, detaljno zadokumentovanu, o Prinudi jedne putarske firme da u izbornoj kampanji 2018. asfaltira prilaze kućama njegovih glasača. Tužilaštvo ne radi ništa po toj prijavi, jer je korumpirano.





Postoje i video klipovi Nešićevih sagovornika, koji otvoreno govore o kupovini glasova, ali ni Posebno odjeljenje Miodraga Bajića ništa ne čini, jer, eto, Nešić je bitan za formiranje vlasti u Sarajevu, iako bi jedino trebalo da bude bitan za zatvaranje u nekom od KPZ-ova u RS.


Nešić je nedavno kupio novih nekoliko desetina dunuma zemlje u Istočnom Sarajevu; Trenutno gradi ogromnu zgradu kraj zdanja Skupštine tog Grada. Da postoje bezbjednosni i pravosudni organi, provjerili bi da li je samo bijela so "ugrađena" u zgradu ili i druge "bijele" supstance. 

Toliki novac Nešić nije mogao da izvuče samo iz "Puteva RS", već je moralo da bude i drugih "bijelih puteva"!!!

Nešićeva "bijela" zgrada (lijevo)
Međutim, MUP je Hunta koja izbacuje starice na ulicu, razbija poštene građane, pokriva kriminal i ubistva; Čak i kada postoji video snimak na kojem se jasno vidi kako Nešić šutira novac, MUP ga pokriva lažnom istragom, tvrdeći da to nije on; Ima Primitivac i Strvinar Nešić namjeru da preuzme i komunalno preduzeće “KOMIL” (opština Istočna Ilidža); Sve nezakonito, ali kada ne postoje ni MUP ni Tužilaštva u RS, može mu se.

Uostalom, Nešić je, osim dijela vrha MUP RS, o čemu javno govori, “potkivao” novcem u nezakonitim arbitražama i Milana Tegeltiju, vlasnika VSTS-a. (nastaviće se)