недеља, 2. децембар 2018.

Trg Krajine, 18.03.: Svjetlosni signali za presretanje Davida; Osoba koja šepa kao i NN lice sa Lauša



Da su Bajić i Glamočanin pažljivo pogledali snimak sa Trga Krajine, izvan svake razumne sumnje, uočili bi svjetlosne signale, netom prije dolaska Davida na Trg i tokom njegovog susreta sa dvojicom maloljetnika, koje je emitovao jedan od dvojice mladića, što sjede na klupi. 

Nakon tih signala, iz Jevrejske ulice izlaze dvije nepoznate osobe i presreću Davida u vrhu Gospodske.



Da su Bajić i Glamočanin pažljivo pogledali snimak sa Trga Krajine, izvan svake razumne sumnje, uočili bi svjetlosne signale, uočili bi Osobu koja šepa i to na istu nogu kao i NN lice koje napušta kuću Đorđa Rađena 18.03. u 3 časa i 42 minuta. Međutim, ništa od svega toga oni nisu ni pomenuli u svojoj Naredbi, a kamoli istražili.

Njihov cilj nije bio nikakva istraga, već jedino donošenje Naredbe o nesprovođenju istrage po svaku cijenu, kako bi pokušali osloboditi svake krivice Darka Ilića i pojedine pripadnike MUP RS. 

piše: Slobodan Vasković



Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, napisao je, kako sam to već objavio, sam sebi optužnicu donošenjem “Naredbe o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS”, 23.11.2018. godine.

Potpisnik Naredbe je Goran Glamočanin, koji će, kad tad, zajedno sa Bajićem odgovarati zbog sramnog dokumenta, iz kojeg je jedino kristalno jasno da Bajić i Glamočanin nikakvu istragu nisu sproveli. I ne samo to, već nisu izvršili ni detaljniji uvid u spis o Ubistvu Davida Dragičevića, što sam već dokazao u nekoliko prethodnih tekstova. 

Upravo zbog ovakvog odnosa takozvanih institucija bitno je nastaviti insistirati na punoj Istini o Naručiocima Ubistva, Ubicama Davida Dragičevića i njihovim saučesnicima, kao i na punoj Istini o svima koji zataškavaju zločin.

Da su Bajić i Glamočanin izvršili bar najpovršniji uvid u spis, tamo bi našli i snimke sa Trga Krajine, u noći 18.03., neposredno prije nego je David pretučen, pa otet.

Na tim snimcima više je nego jasno da je David lovljen te noći, kao i da je u tome učestvovalo više lica.

Ponovo objavljujem video sa Trga Krajine, u noći 18.03.2018. godine, kao i njegove veoma bitne dijelove (uvećane i usporene) koji potvrđuju navedene konstatacije. 

Na ovom snimku je preko 90 posto ključnih odgovora na pitanje ko je sve učestvovao u lovu na Davida Dragičevića, koji je završio njegovim prebijanjem, otmicom i ubistvom.


Ranije sam objavio da ovaj video-zapis potvrđuje da je Ilić manipulisao vremenskim odrednicama i da nije saopštio da su Davida četiri osobe „startale“ i zaustavile te kobne noći na Trgu Krajine. Nije to rekao ni Dragan Lukač na sjednici parlamenta 10. maja. 

On je pomenuo samo dvije osobe.   

Istina je da ih je bilo bilo ukupno sedam koje su vrlo pažljivo pratile Davidovo kretanje, plus osobe iz automobila, parkiranog nekoliko minuta tačno preko puta mjesta na kojem su dva lica zaustavila Davida, na vrhu Gospodske, u 2 časa 25 minuta i 18 sekundi. I bili sa njim naredna četiri minuta.

Na ovom videu se, osim Davida Dragičevića, vidi, ukupno, još sedam osoba, koji se direktno mogu vezati za njega: Od tih Sedam njih Četvorica čekala su ga ispred Robne kuće „Boska“, a dvojica su izašli iz Jevrejske ulice da ga presretnu u gorenavedeno vrijeme. 

Sedma osoba, (kao ni osobe broj Tri i Četiri) ne komunicira sa Davidom, ali komunicira sa Četvorkom koja ga je dočekala na Trgu. 

U vrijeme dok je David bio na Trgu, njim prolazi i sedam lica sa “kišobranima”. To je već ukupno 14 lica, plus nepoznat broj osoba u automobilu preko puta Trga.

Nema dileme da su osobe sa snimka, dobar dio njih, na razne načine umiješane u Nestanak Davida Dragičevića, kasnije prebijanje, otmicu i likvidaciju.

Ništa od toga nisu istražili Bajić i Glamočanin, a ni Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, njihovi saučesnici u opstrukciji istrage, iz Okružnog tužilaštva. Posebno nisu istražili gdje su ostali video zapisi - sa drugih objekata i kako se moglo desiti da tek tako nestanu, budu obrisani!!!

Da su Bajić i Glamočanin pažljivo pogledali snimak sa Trga Krajine, izvan svake razumne sumnje, uočili bi svjetlosne signale, netom prije dolaska Davida na Trg i tokom njegovog susreta sa dvojicom maloljetnika, koje je emitovao jedan od dvojice mladića, što sjede na klupi, na drugom kraju Trga. 



Nakon tih signala, iz Jevrejske ulice izlaze dvije nepoznate osobe i presreću Davida u vrhu Gospodske. Poslije toga nikakvih svjetlosnih signala nema.



Da su Bajić i Glamočanin pažljivo pogledali snimak sa Trga Krajine, izvan svake razumne sumnje, uočili bi svjetlosne signale, uočili bi Osobu koja šepa i to na istu nogu kao i NN lice koje napušta kuću Đorđa Rađena 18.03. u 3 časa i 42 minuta. Međutim, ništa od svega toga oni nisu ni pomenuli u svojoj Naredbi, a kamoli istražili.



Njihov cilj nije bio nikakva istraga, već jedino donošenje Naredbe po svaku cijenu, kako bi pokušali osloboditi svake krivice Darka Ilića i pojedine pripadnike MUP RS. 

Tajm kod
-Na snimku od 18. 03. 2018 godine vide se dva mladića kako sjede na betonskom bloku ispred „Boske“, u 2 časa i 18 minuta. 



-U 02.časa 22 minuta i 15 sekundi preko puta ove dvojice mladića, na klupu, na drugom kraju Trga Krajine, sjedaju još dvojica mladića.

prazna klupa

Osobe 3 i 4 sjedaju na klupu

-U 2 časa 23 minuta automobil dolazi iz pravca pošte, skreće udesno (jednosmjerna ulica), okreće se, parkira u suprotnom, zabranjenom smjeru, i staje.

-U 2 časa i 24 minuta jedan od mladića sa klupe daje svjetlosne signale telefonom, usmjerene prema Jevrejskoj ulici (pogledajte video).


Bez dileme obavještava dvojicu koji su presreli nešto kasnije Davida na vrhu Gospodske da on stiže iz pravca “Fabrike".

-David na Trg Krajine stiže nešto prije 2 časa i 25 minuta. Prilazi dvojici koji sjede na betonskoj kocki, pozdravlja se i kratko razgovara sa njima. 



David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.  

Ponovo svjetlosni signali
-U 2 časa i 25 minuta isti mladić, sa klupe preko puta mjesta na kojem David razgovara sa dvojicom koji sjede, daje drugi znak svjetlosni znak telefonom, usmjeren prema Jevrejskoj ulici

-David potom odlazi u 2 časa, 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

-Iz Jevrejske izlaze osobe broj Pet i Šest, koji presreću Davida na vrhu Gospodske.

Presretanje
-Za to vrijeme, prva dvojica (oni sa betonske kocke, ispred "Boske"), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.



-U 2.26 časova iz Jevrejske ulice toj dvojici prilazi još jedna osoba (broj 7) i stoji tu s njima. Vidljivo je da ta osoba šepa na istu nogu, kao i NN koji odlazi iz kuće Đorđa Rađena u 3 časa i 42 minuta, 18.03.o.g. (nastaviće se)