недеља, 30. децембар 2018.

Moguća Putanja Kretanja Davida Dragičevića, 18.03., u vremenu od 02 časa do 02 časa 32 minuta 41 sekundu, kada se David poslednji put jasno vidi; Prema Bajiću i “institucijama” David bio istovremeno i u pekari “Zmijanje” i pred kućom Rađena, što nije moguće




piše: Slobodan Vasković

“Institucije” koje se bave “istragom” ubistva Davida Dragičevića pokušale su/i dalje pokušavaju manipulisati vremenom njegovog kretanja po Trgu, sa namjerom da prevare sve  i liniju kretanja Davida Dragičevića, u noći 18.03., uspostave kako to odgovara njihovim interesima; Suštinski cilj je da se ne otkriju Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića; Takođe i da se prikrije da su gotovo svi snimci sa video kamera brojnih objekata, u poluprečniku od 500-600 metara od Trga, izbrisani i uništeni. 

Upravo takvo ponašanje “institucija” svjedoči da je Ubistvo Naručeno i da su pojedini pripadnici tih istih “institucija” duboko involvirani u zločin, kao i njegovo zataškavanje.


Cilj “institucija” bio je da dokažu sledeću liniju kretanja Davida Dragičevića: Fabrika - Trg - 988 - Optika Ray - Gospodska - NLB banka - knjižara Kultura - Ferhadija - Pekara Zmijanje - Kuća Rađenovih - odlazak iz Kuće Rađenovih - Pad/Bacanje u Crkvenu! 

Sve navedeno je verzija Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, izrečena na monstruoznom presu MUP RS, 26.03., “poboljšana” intervencijama Miodraga Bajića, zamjenika Republičkog javnog tužioca.



Da bi postigli željeni cilj, vrijeme na kamerama “Fabrike” (kada se David nalazi u tom objektu) pozicioniraju različito - od “01čas 45 minuta” (Anto Nobilo, u svom tajnom dokumentu) do “oko 02 časa” (dokumenti MUP RS), a nigdje ne navode to vrijeme precizno, niti navode da su saslušali bilo koga iz “Fabrike”, sem jednog zaštitara. 

MUP RS/Fabrika - "oko 02 časa"
Međutim, nikako nisu uspijevali sa vremenima na kamerama kafea “City”, kamerama “988” i kamerama “Komercijalne banke”, potvrditi svoju verziju, pa su se odlučili za prevaru - da kamere sa kafea “City” proglase netačnim, zbog čega su naveli da idu naprijed osam minuta.

I taj pokušaj se pokazao potpuno bezuspješnim, jer se, u tom slučaju, vrijeme nikako ne poklapa sa tajmingom na kamerama “988”, a iz “priče” se izbacuju i vremena sa kamera objekta “Optika Ray”. 



Najrigidnije greške, koje ogoljavaju navedene namjere “institucija”,  napravio je Miodrag Bajić u Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića i drugih, jer je uspio “dokazati” da je David bio istovremeno i na Trgu Krajine i u Zanatskom centru ukupno 3 minuta i 38 sekundi, što je nemoguće. 

Bajićevo vrijeme i putanja
Treba podsjetiti i da je sve oko knjižare “Kultura” Bajić slagao, jer je utvrđeno da kamere sa bakomata koje se nalaze na knjižari nisu te noći snimile Davida, pa su njegove tvrdnje da je David prošao tim putem lažne. Davida te noći nisu snimile ni kamere sa kladionice “Mocart”, koja se nalazi između Ferhadije i PU Banjaluka, na strani gdje je džamija.   

Bajić - Laži oko "Kulture"
MUP: kamere sa bankomata na "Kulturi" nisu snimile Davida
Bajić ne samo da je napravio idiotske greške, već je i Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a, indirektno nazvao lažovom: Kostrešević je tvrdio da se na kamerama “Optika Ray” David poslednji put jasno vidi, a to je, prema Bajiću, vrijeme od 02 čas 22 minuta do 02 časa 26 minuta, 18.03.


Zato je važno naglasiti - poslednji put Davida Dragičevića, prema dostupnim materijalima, prepoznajemo na kamerama Komercijalne banke - u Gospodskoj ulici u 02 časa 32 minuta i 41 sekundu. Tada stoji sa dvije djevojke.


-Veoma je važno naglasiti da ni putanja, na kojoj insistiraju “institucije”, u čijem središtu je NLB banka (zgrada Ekvator) i vrijeme kada je navodno David prošao kraj nje, 02 časa 38 minuta 52 sekunde, pa pored Ferhadije, pa na Lauš, u ulicu Velibora Janjetovića Janje 11, nikako ne mogu da se uklope u njihov plan.

Bajić - NLB banka
-Da bi se prešla ta distanca, potrebno je, najmanje, 14 minuta, što znači da bi tačno u 02 časa 52 minuta 52 sekunde, moglo da se stigne do kuće Đorđa Rađena, što je vrijeme koje se i navodi kao tajming ulaska u kuću. Međutim, onda nije moguće svratiti u pekari “Zmijanje”, kupiti, pa još pojesti burek. 



-Da bi se stigo do pekare “Zmijanje”, takođe, je potrebno najmanje 14 minuta, što znači da bi i u tom objektu osoba koja se kreće putem “institucija” bila u 02 časa i 52 minuta 52 sekunde; U isto vrijeme kada ulazi u kuću Rađenovih!!!


-Zaključak je jednostavan - putanja “institucija” i događaji na njoj su lažni, osim u situaciji da prihvatimo Bajićeve sulude tvrdnje o višestrukom istovremenom pojavljivanju iste osobe u isto vrijeme na različitim mjestima!!! 

Putanja i Vrijeme Kretanja Davida Dragičevića, koje nude institucije, su nemogući! 

Prema dostupnim dokumentima, snimcima i fotografijama, moguće je da je putanja Davida Dragičevića, u kritičnim trenucima te noći, izgledala na sledeći način: Fabrika - Trg - 988 - Fabrika - Trg - Jevrejska - Gospodska.

To praktično znači da su “institucije” svjesno “zaboravile” da je David prije dolaska na Trg (koji vidimo sa kamera kafea City) bio u “988”, pa se vratio pred “Fabriku”, odakle je ponovo krenuo na Trg, već su njegov odlazak u “988” postavile iza pojavljivanja na kamerama kafea “City”.


Da pojasnim - Putanja iz te noći, koju navodim, uklapa se pod sledećim uslovima:
-Iz “Fabrike” izlazi “oko 02 časa”, što može biti i u 02 časa 05 minuta/02 časa 10 minuta;

-Vrijeme koje pokazuju nadzorne kamere kafea “City” je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke, 24.03.;

-Vrijeme u prolazu prema kafeu “988” (vanjske kamere kafea) je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke sa kamera tog kafea;



-Vrijeme na unutrašnjim kamerama kafea “988” ide unaprijed četiri minuta, 
što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke sa kamera tog kafea (Vrijeme se uklapa i ako je tačna unutrašnja kamera, a vanjska ide naprijed četiri minuta);

-Vrijeme na kamerama “Komercijalne banke” je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću!



-Vrijeme sa kamera “Optika Ray” zanemarujemo, jer ne znamo ni da li su ga te kamere snimile, pošto u to nije siguran ni Siniša Kostrešević, za šta postoje svjedoci! 


-Ukoliko je Kostrešević, pak, i dalje siguran da je David, poslednji put kada se jasno prepoznaje, snimljen kamerama “Optika Ray”, onda je to vrijeme nakon 02 časa 32 minuta 41 sekundu, kada se vidi u Gospodskoj ulici sa dvije djevojke. Praktično, to bi potvrdilo da je David otišao prema Metalskoj školi, što tvrdi Davor Dragičević i oni koji ga podržavaju, a ne prema Laušu, na čemu uporno insistiraju “institucije”.

Moguća Putanja I Vrijeme Kretanja
Ako se prihvate kao realni navedeni parametri, onda vrijeme kretanja Davida Dragičevića, u ranim jutarnjim časovima 18.03., izgleda ovako:

-David izlazi iz “Fabrike “oko 02 časa”, odnosno između 02 časa i 02 časa i 10 minuta.

-David, bilo prelaskom preko Trga ili nekim drugim putem (postoje još najmanje dva) dolazi pred kafe “988” u 02 časa i 15 minuta i tim dijelom puta ide narednih deset sekundi, kada se gubi iz vida.



-David ulazi u kafe “988” u 02 časa 15 minuta i 15 sekundi, što se gotovo pa idealno poklapa sa vremenom koje mu je iz, uslovno rečeno, prolaza kojim se kretao, potrebno do ulaska u “988”.




-David se u “988” zadržava tačno 22 sekunde, do 02 časa 15 minuta 37 sekundi (Na ovom mjestu prihvatamo da je Davoru tačno rečeno da unutrašnja kamera ide naprijed četiri minuta), nakon čega napušta kafe i ponovo se vraća pred “Fabriku”.

-Najdužim putem iz “988” do “Fabrike” potrebno mu je pet minuta, tako da on pred “Fabriku” ili dio Trga, koji se ne vidi na snimku sa kafea “City” stiže u 02 čas 20 minuta 37 sekundi! (Moguće je da stigne i ako je tačno vrijeme na unutrašnjoj kameri “988”, a vanjska kasni četiri minuta; Tada bi na navedenom mjestu bio u 02 časa 24 minuta 37 sekundi) 

Zašto je David išao u “988” - tražio je, prema policijskim dokumentima, Đorđa Džombića Džombeta (konobara iz “Mete”), kako bi se raspitao da li ga je neko tražio. 

Osoblje “988” potvrdilo je da je David bio u tom kafeu i da se raspitivao za Džombeta.

Mogao je da postoji i neki drugi razlog, ali je očito, na osnovu svega što smo saznali u proteklih devet mjeseci, da je David pretpostavljao/znao da će biti napadnut. 

-U 02 časa 20 minuta 37 sekundi David se ponovo nalazi na dijelu Trga koji se ne vidi sa kamera kafea “City” ili se nalazi pred “Fabrikom”.

-Nakon toga ponovo kreće ka Trgu i tu ga vidimo na snimku u 02 časa 24 minuta 51 sekundu.

-Sa “Maloljetnicima” ostaje od 02 časa 24 minuta 54 sekunde do 02 časa 25 minuta 05 sekundi.



-Davida na kraju Trga grubo presreću dva NN Nasilnika 02 časa 25 minuta 15 sekundi; Nasilnici izlaze iz Jevrejske ulice, u 02 časa 25 minuta 07 sekundi.



-Odmah nakon presretanja, NN Nasilnici Davida grubo guraju, okrenu ga oko sebe i priklješte na zid kraj ulaza u “Office shous”, gdje ga drže u tom položaju, sve do 02 časa 29 minuta 30 sekundi.



-U 02 časa 29 minuta 30 sekundi NN Nasilnici, za koje se može osnovano pretpostaviti da su inspektori-specijalci, Odlaze sa Davidom u Jevrejsku ulicu.  




-Sledeći put kada vidimo Davida je (na kamerama Komercijalne banke) - u Gospodskoj ulici u 02 časa 32 minuta i 41 sekundu. Tada stoji sa dvije djevojke.



-Kako je David došao iz Jevrejske u Gospodsku?! (nastaviće se)