петак, 14. децембар 2012.

Topolović tražio promjene u SNSD, pa Dodik njega promijenio


Piše: Slobodan Vasković

Predsjednik Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Laktaši Milovan Topolović smijenjen je zato što je na poslednjoj sjednici IO stranke upozorio da je stanje u SNSD-u katastrofalno i da je potpuno neprihvatljivo da “ljudi sa strane” vode politiku u partiji. Topolović je rekao da je takva situacija postala nepodnošljiva, tim više jer se i vrh stranke ponaša u skladu sa interesima tih ljudi.

Uvidjevši da njegovo istupanje na IO nije dalo rezultate, Topolović je presavio tabak i napisao pismo predsjedniku stranke Miloradu Dodiku, u kojem je naglasio da on (Topolović) niti IO SNSD niti stranka u cjelini ne postoje da bi ispunjavali želje Milenka Čičića, Budimira Stankovića i Miloša Čubrilovića Čubrija i da se takvo stanje pod hitno mora mijenjati. 

Topolović je jasno poručio da on više ne može da vrši funkciju, na kojoj je u Laktašima, a da istovremeno ispunjava želje narečenog trojca, niti da želi da pokriva i ima odgovornost za njihove prljave poslove. On je takođe upozorio na sve zloupotrebe koje se vrše u ime SNSD-a, tražeći od Dodika i organa stranke da što hitnije razrješe postojeće probleme.

Umjesto da uvaži Topolovićeve stavove i podrži ga, Dodik je 12. decembra Topolovića smijenio sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Laktaši. U saopštenju iz SNSD-a navodi se da je Dodik smijenio Topolovića s ciljem konsolidacije odnosa u Opštinskoj organizaciji nakon lokalnih izbora. "Unutarstranački izbori će se održati u roku od šest mjeseci", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Milovan Topolović, koji je pao u nemilost šefa stranke, u bliskim je rodbinskim vezama sa ministrom zdravlja RS Rankom Škrbićem.