четвртак, 22. август 2019.

Teško ugrožen Dodikov grandomanski integritet - hoće li MUP reagovati; Odbijanje naduvane fakture proizvodi frakture; Hoće li Tegeltija postati Nova Zora?!



piše: Slobodan Vasković

1.
Grandomanija i “prefinjenost” Milorada Dodika u izboru namještaja, podnih obloga, zavjesa i karniša, posebno za brojne kabinete u kojima “radi”, teško su narušeni, čime je direktno izvršen udar na njegov integritet i kredibilitet osobe od “ukusa”!

2.
Dodik, za kojeg su mnogi spremni ustvrditi da je najobičniji prevarant, čak je dvaput prevaren, prilikom opremanja njegovog kabineta No3 u zgradi Vlade RS u decembru 2018. godine. Riječ je o banjalučkom kabinetu člana Predsjedništva BiH, uz koji on ima još i kabinete u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

3.
Tako je Dodik ubijeđen da sjedi na skupocjenom italijanskom namještaju, iako se pod njim uvijaju jeftine kineske sofe, još jeftinije podne obloge i zavjese najsumnjivijeg kvaliteta. Preciznije, nekvaliteta. To je prva prevara.

4.
Sva ta bižuterija lažnog sjaja skupo je plaćena - zvanično cca 60.000 KM, a nezvanično čak 120.000 KM, jer je, kako tvrde moji izvori, bilo “dodatnih radova”; Trebalo je po nekoliko puta sve zašarafiti i obložiti. Naduvane fakture su prevara broj 2!

5.
Dodikov “integritet” je pozamašan, pa se pazilo da sve ne pukne pod njim; Propao bi!!!

6.
Namještanje Dodikovog kabineta bilo je veoma uzbudljivo za osobe zadužene za taj sofisticirani posao.

7.
Svi su bili vrlo napeti, pa je čak, kako mi tvrde iz Ministarstva finansija, pretučen jedan od službenika koji se usudio ukazati na naduvane fakture - Učinile su mu se astronomske, s obzirom na nekvalitet obloga, podloga, namještaja i ostalih trica i kučina.

8.
Kada je odbio da potpiše, dobio je, umjesto fakture, frakture; I to nekoliko, što je uobičajen način komunikacije u Vladi RS; Na relaciji Nadređeni-Podređeni!

9.
Sada je za očekivati da MUP RS odmah preduzme detaljnu istragu i prvo utvrdi porijeklo namještaja, zidnih i podnih obloga, kao i da li radi daljinski od TV-a; Potom bi bilo nužno saznati Ko je vodio proces nabavke; Ko je tukao, a Ko bio pretučen?

10.
Za sada ću pomoći informacijom da je lice Z.R. lažno svjedočilo da premlaćivanja nije bilo.

11.
Dok MUP RS “istražuje”, istražuje i SIPA - Zorana Tegeltiju; CIK ga je već istražio i saopštio da nema nikakvih problema da on bude mandatar za sastav Savjeta ministara, iako zvanično nije ni predložen za tu poziciju.

Možda i bude; Teoretski je sve moguće, a ni 05.09., kada ističe rok “Principima za uspostavljanje vlasti u BiH”, nije daleko.

12.
Ako SIPA bude uradila svoj posao kako treba, Tegeltija će završiti iza rešetaka, a ne u fotelji; Međutim, kako je sve navedeno puki formalizam, bez ikakvog smisla, to se neće desiti.

Osim ako Dodik ne pristane na Aneks “Principa” koji bi se odnosio na slanje ANP-a u Brisel.

13.
Tegeltija bi, ipak, mogao u fotelju; Ali ne predsjedavajućeg Savjeta ministara, već ministra finansija u Vladi RS.

14.
To znači da bi Zora Vidović, tekuća ministarka, trebalo da leti sa te pozicije.

15.
Vidovićeva svakako lebdi zbog budžetske besparice i stikera, pa joj neće biti veliki problem da odleprša.

16.
Da pojasnim stikere - svaki dan stiže gomila ugovora sa stikerom, na kojem piše - Platiti odmah! A Zora nema odakle da plati, što je dovelo do krize srednjih godina i ivice nervnog budžetskog sloma.

17.
Samo da ne “nestane”, kao jedna njena koleginica! 

(nastaviće se)