недеља, 31. март 2013.

Rano je..., premda je odavno prekasno

piše: Slobodan Vasković

Srbija nije više mogla da izdrži zamrznute konflikte i propadanje nacije, kaže Aleksandar Vučić. On je dodao da Srbija više nije mogla da izdrži pljačku državne imovine.
Prvi potpredsednik Vlade kaže da je naš sistem bio zločinački podešen da odgovara samo interesima nekolicine bogatih.
"Naš unutašnji sistem zločinački je podešavan da odgovara samo interesima nekolicine bogatih, a država je za račun nekih bogataša i sama bila umrtvljena", rekao je Vučić. (B 92)



Vučić je, bez dileme, saopštio da je Srbijom godinama vladala zločinačka organizacija, što je nemilosrdno, sistematično i svjesno opljačkala tu državu.

Kada se malo poigramo riječima i umjesto Srbija upišemo Republika Srpska, uvidjećemo da su njegove konstatacije stopostotno primjenjive na sve ono što još uvijek traje u ovom entitetu. Posebno rečenica: "Naš unutašnji sistem zločinački je podešavan da odgovara samo interesima nekolicine bogatih, a država je za račun nekih bogataša i sama bila umrtvljena"! Što će reći da Republikom Srpskom, bez dileme, već godinama upravlja Zločinačka organizacija, udružena u zločinačkom poduhvatu uništenja RS (živi bili, pa vidjeli). I to je, manje više, svima poznato. Kao što je poznato da su (bez)brojni zakoni u skupštini ovog entiteta doneseni kako bi se građani mogli opljačkati; Kao što je poznato da je pljačka sveobuhvatna, temeljna, kapilarna i po svim nivoima; Kao što je poznato da svaki građanin u ovom entitetu (ma čiji glasač bio) “u po noći” može navesti bar tri slučaja teške pljačke (i nastaviti mirno da spava); Kao što je poznato da je dobar dio vodećih ljudi policije i pravosuđa u službi zločinačke organizacije; Kao što je poznato da narko dilere i bjelosvjetske hohštaplere štite posjedinci iz aktuelne zločinačke vlasti; Kao što je poznato da je u RS laž već odavno postala nezaobilazni opšteprihvaćeni način komuniciranja, a da je svaka istina spaljena na lomači; Kao što je poznato…

Očekivati od zločinačke organizacije, koja suvereno vlada ovim entitetom, da smijeni sama sebe suludo je. Oni čine sve kako bi ostali i opstali vječno u institucijama i na taj način spriječili i najbenigniji pokušaj razotkrivanja nedjela bilo kog pripadnika kartela. Jednostavnije rečeno, oni čine sve da i dalje ostanu iznad zakona i na tom poslu neće štediti ni na parama, ni na znoju, a (Bogami) ni na krvi, ukoliko procijene da im je neophodna za preživljavanje.

Šta za to vrijeme radi samozvana opozicija, kojoj su puna usta borbe za bolje sutra (danas ne pominju)?!

Najveći dio te bulumente čini sve kako bi se dodvorio Zločinačkoj organizaciji i napravio kakav takav dil sa njom. Riječju, samozvana opozicija jedino razmišlja o tome kako “do Ala”, a nikako o tome na koji način ukloniti Ala i ale, koje su opljačkale, upropastile i opoganile sve čega su se dotakle, sve što su pogledale, sve na što su pomislile, sve…

Tako je prije par dana Srpska demokratska stranka sa Zločinačkom organizacijom nanovo popečatila vlast na državnom nivou. Naveli su da je to zbog interesa RS! Lažu, učinili su to zbog ličnih interesa.

"Republici Srpskoj ne prijeti opasnost od Sarajeva i inostranstva, njoj prijeti opasnost unutrašnjeg urušavanja zbog aktuelne vlasti koja nema nikakvog osjećaja za građane", istakao je Mladen Bosić u izjavi 14.12.2012.


Nakon toga uslijedila su tri mjeseca snažnog dejstvovanja Zločinačke organizacije po SDS-u i njenim čelnicima, garnirane optužbama za kriminal, korupciju, izdaju..., da bi Bosić, poslije svega izrečenog, ponovo poljubio Šefu ruku i zakleo mu se na vjernost. (Odnosno, napravio je/potvrdio koaliciju sa onima protiv kojih se navodno bori, iako, kako sam Bosić tvrdi, po RS nema opasnosti izvana, već „njoj prijeti opasnost unutrašnjeg urušavanja zbog aktuelne vlasti”.)

Zašto? Zato što se Bosić plaši Milorada Dodika; Zato što se Bosić plaši eventualno nezaposlenog Mirka Šarovića i ostalih šarovića;  Zato što se Bosić plaši reakcije (slabo prikrivenih) SNSD-ovih igrača kojima je okružen u vrhu SDS-a; Zato što se Bosić plaši dijela tvrdih SDS-ovaca kojima je Dodik i njegov način vladanja „sve ono što su oduvijek željeli i htjeli“, Zato što se Bosić plaši da će svi uvidjeti da je njegova „smjena generacija“u vrhu SDS-a potpuno propao projekat, jer je inaugurisao atraktivne pozere (prepoznatljive po kukavičluku), isprazne mahaluše (koje mu je SNSD uvalio), narcisoidne polupismene neznalice..., a iz svoje blizine, sem poltrona najnižeg kalibra, uklonio svakog ko išta zna o politici; Zato što se Bosić plaši da će morati nešto konretno protiv „aktuelne vlasti koja nema nikakvog osjećaja za građane” i da uradi, a ne samo da paradira sa presa na pres, ovlaš se baveći političkom analitikom, a ne politikom; Zato što je...; Zato što je Bosić svjestan da može hiljadu godina biti predsjednik SDS-a, ali da ni jednog jedinog sekunda ne može biti Lider. Zato što Bosić i njegovi žele samo da budu dio vlasti, a ne i promjenu ovdje vladajuće svijesti da su kriminalci, kurve i đidije najuvaženiji predstavnici naroda, dok je pošten svijet izjednačen sa stokom!  

Kako bi prikrio sve ove (golim okom) vidljive rupetine u štofu SDS-a, komatoznu političku agorafobičnost, potpunu odsutnost želje za borbom protiv pljačke i svjesnog uništenja naroda, brojne strahove od režima i njegovog Lidera, Bosić je promovisao Novu srpsku idiotsku misao, koja glasi: Rano je...“!

„Rano je“ za otvorenu i bespoštednu kritiku režima koji je sve uništio, „Rano je“ za otvorenu i oštru kritiku Zločinačke organizacije koja je sve  opljačkala,... „Rano je“ za svaki pokušaj sprečavanja da se i ono malo neotetog otme..., osnovne su postavke ove Nove kretenske političke platforme. Prema njenim akcentima, šest mjeseci pred izbore su ključni „kada će SDS navaliti“, a dotada će, valjda, skijati, sunčati se, džogirati, u teretani vježbati... i uredno naplaćivati ogromne sinekure kojima su nagrađeni za nerad, što ga te prevejane kukavice, evnusi i jalovci nazivaju „opozicionim djelovanjem“.  Ako im je „Rano“ da djeluju u situaciji kada je gotovo sve uništeno i kada su kriminal i korupcija pravilo ponašanja, a ne izuzetak, zbog čega će uopšte početi dejstvovati kada više ničeg ne bude?! Pitanje bi imalo smisla kada bi postojao bar jedan jedini dokaz da će SDS uopšte izaći iz „Rano je...“ faze, ali ne postoji. Njihova ideja vodilja je da će, na ovaj (sa ostatkom tzv. opozicije) ili onaj (sa SNSD-om) način, biti vlast nakon izbora 2014., tako da „Rano je...“ neće ni biti mijenjano čak ni pred izbore. A i što bi, kada oni u situaciji „Prekasno je!“ (koja je sada na snazi) ni ne pokušavaju da učine bilo šta vrijedno pažnje (čast pojedincima iz te partije, kao što su Govedarica, Mirkić, Latinović, Zlojutro) i pokušaju spriječiti „sprženu zemlju“.  

Da se Vlasi ne dosjete („Rano je...“), SDS je osmislio dvije prevare na posljednjoj Skupštini stranke. Jedna je deklaracija nazvana „Promjene za Srpsku“, a druga je (koje li nadobudnosti) „Vlada u sjeni“, koju će SDS formirati od nekakvih „resornih odbora“.

Konstatuje se da se u korjenu moraju na zakonit način "sasjeći" i "protjerati" interesne grupe, koje su se "zalegle" u svim institucijama i strukturama društva, te da se u raščišćavnje kriminala mora krenuti iz vrha vlasti. "RS mora takve pripadnike protjerati iz institucija i na zakonit način ih kazniti i oduzeti im imovinu koju su nezakonito stekli ili nisu u stanju da dokažu njeno porijeklo", kaže se u deklaraciji. (sdsrs.com)

Kojeg li licemjerstva, a SDS je upravo u koaliciji sa onima za koje tvrdi da "RS mora takve pripadnike protjerati iz institucija i na zakonit način ih kazniti i oduzeti im imovinu koju su nezakonito stekli ili nisu u stanju da dokažu njeno porijeklo” !
(Kada bi se ovaj SDS-ov nakaradni politički recept  – koalicija sa onim protiv kojih se borimo - primijenio npr. u Srbiji, značilo bi to otprilike da se tamošnja vlast protiv organizovane trgovine narkoticima može boriti zajedno sa pripadnicima narko kartela Darka Šarića!!!).

SDS će nas, kako su najavili, u ove crne dane “obradovati” još jednom “Bijelom knjigom” (koju ni njihovi članovi neće pročitati), nakon čega će (grupno) nastaviti (kao i dosad) da poltronišu do odvratnosti režimskim medijima (koji su, između ostalog, zdušno branili Rajka Savića, ubicu Branislava Garića, potpredsjednika SDS), snishodljivo se (Bosić) pravdajući za susrete na koje Zločinačka organizacija ne gleda blagonaklono.

“Rano je”, reći će vam kad god ih upitate zašto nešto konkretno ne urade i pogledati vas blijedo kada im kažete da je za mnogo šta već prekasno! Na taj način će vam poklonici Nove srpske idiotske misli staviti do znanja da su im sopstveni komoditet i lažni osjećaj bitnosti, preči od najprečih. Najkraće rečeno, vrana vrani oči ne vadi.  

Samozvanoj opoziciji pripada i Partija demokratskog progresa. Ta stranka se nezaustavljivo raspada; u njoj teško možete naći triling/kvartet koji međusobno razgovara; rad „o glavi“ stranačkih kolega/partnera je temeljan i svakodnevan, a šef parade to ignoriše, svjestan da su „polupani lončići“ nemoćni da ugroze njegovu poziciju. Svjesni su i „lončići“ toga, pa (u pauzama međusobnih podmetanja i sukoba) jedni sanjaju koaliciju sa Dodikom; drugi da vječno budu u sjeni Ivanićeve stražnjice (jer su u njoj sve postigli); treći gledaju da otmu kakav mali komadić „krtine“, preostao na skeletu PDP-a; četvrti mjerkaju organizaciju u koju bi se mogli smjestiti nakon očekivanog potopa partije; peti..., e petih više nema, odavno su poiskakali iz izbušene barke.

Ivanić niti hoće niti više može da presiječe ovu situaciju, jer je odavno zakasnio. Svaki takav pokušaj završio bi otvorenim javnim sukobom suprotstavljenih frakcijica, kojima je jedini cilj da se pokušaju još jednom dokopati bilo kakvog mandata i nakon 2014. godine. Preciznije, sve bi završilo javnim i brzim slomom. Stoga on, (računajući na svijest podređenih mu o sopstvenoj im nebitnosti i nesposobnosti da išta kvalitetno sami naprave), hini nezabrinutost i gleda ka SDS-u, kao da se tamo ima šta vidjeti. Neki dobar koalicioni ugovor za PDP ponajmanje je vidljiv na toj strani. Veliki uspjeh ove stranke biće ako se u narednih godinu dana ne prepolovi; sve iznad toga za njih je kvantna fizika.
 
I na kraju ove ove tužne priče ostala je još Demokratska partija. Ma šta oni činili u narednom periodu ne mogu porasti do mjere da u bilo kom pogledu budu faktor koji odlučuje. Dragan Čavić, šef DP-a, opredijeljen je protiv režima (što je nedovoljno, jer ni on nema koncept šta posle Ala i ala), ali i njegovo djelovanje je izuzetak koji potvrđuje pravilo da stvarne opozicije (koja precizno zna šta hoće i kako to hoće) u RS nema.

Nakon svega, neminovno se postavlja pitanje šta je manje zlo - Ostanak Ovih ili dolazak Onih? Meni je svejedno, vi kako hoćete.