недеља, 14. април 2024.

Uhapšen šef Kavačkog klana Zoran Lazović i njegov najbliži saradnik Milivoje Katnić

Lazović i Katnić

Piše: Slobodan Vasković


Uhapšeni su Zoran Lazović, nekadašnji visoki funkcioner MUP-a Crne Gore i Milivoje Katnić, bivši Glavni specijalni tužilac zbog, kako se navodi, organizovanja zločinačke grupe i zloupotrebe položaja.


Zoran Lazović, bivši pomoćnik direktora Uprave policije, stvarni je šef Kavačkog klana.


Lazović je bio direktno nadređen Radoju Zviceru, koji je u bjekstvu i Slobodanu Kašćelanu, koji je u zatvoru.


Zvicer je iz Crne Gore u Južnu Ameriku pobjegao preko Sarajeva, krajem marta ili početkom aprila 2021. godine.



Katnić je bio jedan od najbližih Lazovićevih saradnika i radio je, zajedno sa njim, na jačanju Kavačkog klana, ali i sprečavao bilo kakvo kažnjavanje njegovih pripadnika.


Hapšenjem Lazovića i Katnića, na slobodi je ostao samo još jedna član samog vrha Kavčana - Zvicer, jer je Kašćelan, kako sam naveo, u zatvoru.


I ranije sam pisao da je Zoran Lazović prvi čovjek Kavčana, a pitanje je da li će dalja istraga Specijalnog tužilaštva Crne Gore dovesti do hapšenja politčkih zaštitnika Lazovića i Katnića.


Važno je napomenuti da je ranije, 18.07.2022., uhapšen Petar Lazović, sin Zorana Lazovića. 


Petar Lazović, Zoranov sin, bio je zadužen za komunikaciju sa monstruoznim klanom Veljka Belivuka i, uz Zvicera, njihov neposredni naredbodavac.


Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove Kavačkog klana. Crnogorski portal Libertas objavio je ranije da su po podacima Evropola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za Kavčane.

“Libertas” je tada naveo i da u dokumentu Evropola piše da je Petar Lazović, u Skaj aplikaciji, imao kodno ime “Junior” i “Komandos”, a policajac Milović “Zli poručnik“ i “Oficir“. Radoje Zvicer imao je kodno ime “Born“.


Ono što je veoma važno naglasiti jeste da je šef crnogorskog Kavačkog Klana Zoran Lazović, 25.02.2021. godine, u pratnji sina Petra, boravio u Banjaluci gdje je imao zvaničan sastanak sa direktorom Policije RS Sinišom Kostreševićem i niz nezvaničnih, tajnih dogovora kako "prevazići" pad Beogradskog kraka ganga. I kako se Osvetiti.


Tako su se na jednom mjestu našli “policajci” Zoran Lazović, šef svih Kavčana, njegov sin Petar, šef Belivuka i prijatelj Zvicera i Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS.



Pod krinkom “zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala” sastali su se pokvareni, ubilački, prljavi policajci Crne Gore i RS, koji su u vrhu jednog od najozloglašenijih i najubilačkijih Klanova na Planeti.


Sa sastanka u prostorijama Kostreševića izdato je šturo saopštenje, tek par sterilnih rečenica, ali nijedna fotografija, što je zaista zanimljivo s obzirom na tako “značajnu” posjetu. 


Ono što je veoma bitno naglasiti, sve vrijeme dok je bioravio u Banjaluci (dva dana) Petar Lazović je komunicirao sa Zvicerom putem Skaj aplikacije.


Biće zaista interesantno kada ta komunikacija izađe na vidjelo.


Posjeta vođe Kavačkog klana iz Crne Gore i šefa svih Kavčana Zorana Lazovića i njegovog “Juniora” Petra ostala je zabilježena fotografijom snimljenom u banjalučkom restoranu “Getsbi”.

Petar Lazović (drugi s lijeva), Zoran Lazović (treći s desna) 

Ta fotografija osvanula je na naslovnim stranicama beogradskih medija zbog poruke koju je na njoj napisao Petar Lazović i objavio na mrežama.


“Eto nismo u Knez Mihailovu”, napisao je Lazović, a u Beogradu je to protumačeno kao podrška Veljku Belivuku koji je uhapšen 04.02.2021. godine, svega dvadesetak dana prije “istorijskog” susreta Narko”Generala” Kostreševića i Zorana Lazovića, njegovog gangsterskog Šefa nad Šefovima.

Poruka Petra Lazovića nije bila samo podrška Veljku Belivuku, suptilna uvreda upućena vlastima Srbije da im ne mogu ništa, jer su bili ubijeđeni da su nedodirljivi, već i pokazivanje da je Banjaluka, Republika Srpska, teritorija kojom Kavčani suvereno vladaju.