петак, 23. фебруар 2024.

Stanivuković će biti kandidat Sabirnog Centra


Piše: Slobodan Vasković


1.

Poodavno sam najavio da će PDP zbog Draška Stanivukovića potonuti u živo blato sopstvenih nedosljednosti. I nestati kao stranka. 


2.

To je jedini logičan kraj “Talačke krize” koja u toj, do temelja, razorenoj partiji traje otkako je Stanivuković postao gradonačelnik Banjaluke, nakon čega je prodao volju birača za podršku tajkuna. I poslove sa njima.


3.

Pisao sam o tome jako mnogo; Prvi put u tekstu “Osam mjeseci mandata Draška Stanivukovića na čelu Banjaluke - osam mjeseci totalne katastrofe, koji sam objavio 19.06.2021. godine.


4.

Istina, nije mi trebalo osam mjeseci da uvidim kakav je zaista Mali Zli Patuljak, ali bio sam strpljiv, iako je mučnina bila prevlađujući osjećaj dok sam posmatrao kako se Stanivuković prebrzo transformiše u slugu Tajkuna, potom i Milorada Dodika.


5.

Beskrupulozni makijavelista bezočno je zloupotrijebio notornu činjenicu da birači nisu glasali za njega, već protiv SNSD-a, te da je to ključni razlog zbog kojeg je pobijedio na tadašnjim lokalnim izborima.


6.

Dvije i po godine nakon tog teksta, PDP je i dalje talac Stanivukovića, koji ga nezadrživo gura ka potpunom utapanju u živo blato grozomornih laži, kriminalnih radnji, pokornog služenja Dodiku i tajkunima, koje neuspješno pokušava prikriti novim, sve prozirnijim neistinama, bezbojnim spinovima i adhok manipulacijama.


7.

Pokušaj Igora Crnatka i Milka Grmuše da zaustave razaranje PDP-a, javnim saopštavanjem da je Stanivuković dio sektaške Dodikove družine, neuspješni je krik očajnika, svjesnih da su propustili sve vozove, da su sve stanice već porušene i da im jedino preostaje da probaju, u najboljem slučaju, spasiti dio sopstvenog obraza, jer su predugo ćutali o onome što su svi već poodavno, bez ostatka, razumjeli.


8.

Najgore od svega je što su prethodne tri godine ćutali o teškim kriminalnim radnjama koje je počinio Stanivukovićev “Tajkunski Servis”.


9.

I kada bi uspjeli u svojoj namjeri da otrgnu ime stranke iz Stanivukovićevih ruku, Crnadak i Grmuša ništa ne bi postigli - niti bi povratili kredibilitet PDP-u, niti sačuvali članstvo, posebno ne birače, niti bi bili relevantni za bilo šta drugo, sem za konstataciju da su maliciozni prema javnosti, jer su najednom “progledaIi”.  


10.

Da budem precizan, od PDP-a samo je još ime ostalo, sve ostalo je razbijeno u srču, a taoci su, jedan za drugim, nestajali, sem nekoliko njih koji su prihvatili robovanje Stanivukoviću za finansijsku sigurnost koju im on omogućava iz brojnih nelegalnih poslova u koje je preduboko umočen i zbog kojih će, prije ili kasnije, i bukvalno osjetiti šta zaista znači riječ - Robija.


11.

Jedan od Stanivukovićevih robova je i Branislav Borenović, čelnik Sabirnog Centra u kojem Stanivuković drži preostale taoce. I na čijem ulazu piše PDP. Na polomljenoj tabli.


12.

Stanivuković će, realno, biti kandidat Sabirnog Centra za gradonačelnika Banjaluke.


13.

Crnadak i Grmuša neće to, ubijeđen sam, uspjeti spriječiti, jer nemaju sa kim. I da spriječe, ne bi se ništa promijenilo, jer bi, u tom slučaju, Stanivuković svoj Sabirni Centar odveo sa sobom, lažno ga predstavljajući kao “novi politički subjekt”, premda je tek “Tajkunski Servis”, a sebe kandidovao za novi mandat Dodikovog Sluge Pokornog.


14.

Ma šta učinio, Mali Zli Patuljak je već politička prošlost. Nakon izbora i Sabirni Centar će biti definitivno zatvoren.


15.

Nažalost, do tada ćemo biti svakodnevno izloženi otrovnim lažima, prljavim manipulacijama i psihotičnim spinovima Stanivukovića i njegove Fabrike laži, providnih, plitkih, prljavih.