субота, 3. јул 2021.

Kobni pokušaj malicioznosti Aleksandra Sajića, advokata mafije Vladimira Romanova i Kriminalnog Sindikata Milorada Dodika


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nije me iznenadio poziv Aleksandra Sajića, advokata Mafije, samim tim i kriminalca velikog kalibra, koji mi je na mejl stigao 23.06. ove godine. 


U pozivu piše: 


“Poštovani,

 U prilogu ovog e-maila Vam dostavljamo poziv na konferenciju za medije koja će se održati sutra, dana 24.06.2021. godine, sa početkom u 12:00 časova u našim prostorijama (Bulevar vojvode Živojina Mišića 49b), a povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom je poništena Presuda Vrhovnog suda Republike Srpske vezano za sudske postupake koji su se vodili  protiv Fabrike glinice BIRAČ a.d. Zvornik u stečaju,  Alumina d.o.o. Zvornik i drugih sa njima povezanih društava.

 Molimo Vas na nam potvrdite dolazak najkasnije sutra do 10 časova”, navedeno je u pozivu iz kancelarije advokata Mafije.



I da sam u prilici, a nisam, ne bih otišao na pres mafijaške organizacije Vladimira Romanova, čiji je Sajić advokat, a, sada već, i portparol.


2.

Međutim, Sajiću je, izgleda, baš bilo stalo da se ja pojavim na presu, pa mi je 24.06. u inbox stigla poruka/poziv izvjesne Sandre Skukan Jokić kojim me ponovo pozivaju na pres i obavještavaju da će na njemu govoriti pripadnik Mafije Aleksandar Sajić.



3.

Nije upornost Sajića, u slanju poziva na pres, sadržana u njegovoj transparentnosti ili, pak, transparentnosti zločinačke organizacije koju predstavlja, već je riječ o pokušaju da isprovocira potpisnika ovih redova koji već godinama brani preotimanje firme “Alumina” od Mafijaša koje zastupa Sajić.


4.

Ma koliki Mafijaš bio, Sajić nije mogao da sakrije likovanje zbog kriminalne presude domaćih sudija Ustavnog suda BiH iz koje bi se moglo zaključiti da je Međunarodni Kartel Romanov, za koji radi pobijedio još jednom i nakon milijarde ukradene iz FG “Birač”, što je konstatovao, svojevremeno, Zoran Tegeltija, aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara BiH, uspio da, ponovo ukrade i FG “Birač”, njegov najvrjedniji dio - “Aluminu”.


5.

Riječ je, da podsjetim, o “Litvanskim Banditima”, kako ih je nazvao Zoran Tegeltija, koji im je pomagao, zajedno sa kompletnim vrhom Republike Srpske, da opljačkaju milijardu KM i da za to u proteklih deset godina ne odgovaraju.


6.

Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva imalo je Poseban zadatak - da zataška sve teške kriminalne radnje koje su izvršili Litvanci i njihovi domaći kriminalni petokolonaši, odreda veleizdajnici, kao i sam Milorad Dodik, njihov nesporni šef; Na čelu Posebnog odjeljenja je Miodrag Bajić i on je zadatak zaštite Kartela Vladimira Romanova, pod čijom palicom je opljačkan FG “Birač” (o čemu sam objavio desetine tekstova) izvrsno odradio.


7.

Vidi se to i po tome što je advokat Mafije Vladimira Romanova, Sajić, na slobodi, šalje pozive na pres, govori na konferencijama za štampu, učestvuje u daljoj pljački BiH i RS, umjesto da je u zatvoru. 


Ali, sve će doći na svoje mjesto, pa i Sajić iza rešetaka. Strpljivo samo. 


8.

Sajić me uopšte nije uzbudio svojim prizemnim, mizernim, u pokušaju malicioznim likovanjem: od palanačkog advokata, trulog mentalnog sklopa, kojem je pljačkanje sopstvene države pobjeda, upravo takvo što sam i očekivao, jer nitkovi, poput Sajića, su toksični Šljam i Ološ čiji je cilj biološko uništenje naroda.


9.

Sajić neka nastavi slaviti “pobjedu” u slučaju “FG Birač”/“Alumina”; Pokazaće se vrlo brzo koliko je to pogrešan potez. 



Uz to, važno je naglasiti da on lično nije ostvario nikakvu advokatsku pobjedu, jer o pravu pojma nema; To je jadna neznalica koja se, zahvaljući mami i seki, uzdigla među “Istrebljivačima Naroda”, što jeste Dodikova Crvena Sekta; Do kriminalne presude Ustavnog suda BiH koju su, naglašavam, donijele domaće sudije došlo je kupovinom nekolicine njih i njihovim međusobnim “rastaljivanjem”. 


10.

Ključni plaćeni lobisti unutar Ustavnog suda BiH, uz višestruko potvrđene informacije do kojih sam došao, su teško korumpirani Miodrag Simović i Mato Tadić, koji su, za milionske svote, izlobirali novu pljačku za Mafijaški Klan Vladimira Romanova, njegov prljavi, petokolonaški ogranak koji djeluje u BiH/RS.


11.

Najvidljiviji, ali i među najznačajnijim gangsterima su Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, gradonačelnik Grada Droge Medelina/Zvornika, i Gordan Pavlović Goci, vlasnik kriminalne firme “Pavgord”, koja za Dodika izvlači nezakonito, iz budžeta RS, milionske svote i, naravno, pere taj crni novac, što ću uskoro sve detaljno objasniti i dokazati.



Naravno, nezaobilazan je truli, pokvareni advokat Sajić.


12.

Novim udarom Mafije na FG “Birač”/“Aluminu” ću se nastaviti baviti u narednim danima, precizno pojašnjavajući kako su domaće sudije Ustavnog suda BiH presudile u skladu sa interesima Mafije, demontirajući njihovu zločinačku presudu - dio po dio.


13.

Samo da naglasim da domaće sudije Ustavnog suda BiH teško zloupotrebljavaju situaciju što je ta institucija jedna od ključnih za opstanak BiH, koju želi da razori Feudalni Trio njenih gospodara, te vrlo vrlo često, čak prečesto, milionskim svotama naplaćuju odluke koje su nepatvoreni kriminal. I o tome će biti riječi u nastavcima ove teme.


14.

Da se vratim Sajiću, umišljenom plitkoumnom skorojeviću, koji je, kojeg li idotluka, pomislio da je išta više sem sluga Mafije, istina dobro plaćen, ali ipak samo sluga i ništa više.


15.

Budući da duboko prezirem mentalne gnjide poput narečenog, nakon što, u narednim danima u seriji tekstova, apsolviram kriminalne postupke domaćih sudija Ustavnog suda spram FG “Birač”/“Alumine”, navedem po nalogu kojih Mafijaša su to učinili, sve u sadejstvu sa Mafijaškim Slugom Sajićem, pozabaviću se tim kriminalnim advokatskim petokolonašem.


16.

Kako bi mogao da počne sa pripremama za novu pres konferenciju, navešću odmah teme u kojima će Sluga Sajić biti termički obrađen. 


Nakon toga će, bez sumnje, sav "ozaren" da organizuje pres: Lako ćete ga prepoznati - izgledaće kao kuhana žaba.


17.

Evo nekoliko tema iz Plana “Termičke obrade” Šljama Sajića:

-On je bio pravni zastupnik “Litvanskih Bandita” Vladimira Romanova, što znači da je direktno učestvovao u pljačkanju BiH/RS.


-Njegova rođena sestra je Nina Sajić, ključna savjetnica Milorada Dodika i frontalna neznalica.


To je ona “čuvena” savjetnica koja je Dodikovo poklanjanje ukradene Ikone Svetog Nikole iz Luganska ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu branila idiotskim riječima da relikvija nije ukradena, već je “ iz reda osveštanih porodičnih ikona”; Nije navela čijih.



Međutim, Nina Sajić, ma koliko nekompetentna i neznalica bila, izvrsna je ulizica pa je braci mafijašu Aleksandru Sajiću “nabacila” niz unosnih poslova zastupanja.


-Sajić će sigurno imati šta ispričati o zastupanju propale “Banke Srpske”, kao i kolike troškove zastupanja je “nabio”, a milionski su?!


I to ću objaviti da bi se vidjelo o kakvom lešinaru je riječ!


-Malo ću prošetati i po Sajićevoj firmi, precizno pojašnjavajući njegove odnose za zaposlenima, posebno advokaticama. 


-Imam oko Sajića još mnogo toga, ali neka to ostane malo iznenađenje za tog skorojevića, palančanina i Mafijaša.


18.

Ovaj tekst je uvod u seriju tekstova o ponovnom pokušaju otimanja “Alumine” i FG Birač” iz kojeg su “Litvanski Banditi”, u dogovoru sa Dodikom i njegovom kriminalnom organizacijom, izvukli najmanje milijardu KM. 


Sajići su bili uključeni u tu priču kao pravni savjetnici. Danas zastupaju “Ukio banku”, preko koje je pronevjereno 4,6 milijardi dolara, u sporovima koji se vode. (nastaviće se)