среда, 28. јул 2021.

Banda iz Vile Žad: Dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić i njegovi prijatelji i poslovni partneri narkodileri, zelenaši, makroi, kradljivci firmirane robe po Evropi

Vlado Crta Đajić, provalnik Bogdan Jovanović
i narkodiler Ognjen Savić

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić, generalni direktor UKC RS Banjaluka, vrlo je osebujna kriminalna ličnost: Osim što nemilosrdno krade na tenderima i nabavkama za UKC, Crta ima još niz razvijenih poslova i to sa narkodilerima, zelenašima, makroima i kradljivcima firmirane robe koji “operišu” u Zapadnoj Evropi.


2.

Izvjesno su ih “operacije” zbližile, a Crta ima udjela i svim njihovim poslovima; I to značajnog. Crta je šef Bande!!!

Crta, Ognjen Savić i policijski službenik
Mladen Kapović

3.

Svi oni su Đajićevi prijatelji, takoreći, pripadnici njegove La Bande, jer ih Crta štiti od zakona. Vrlo često to prijateljstvo pokazuje i slikajući se sa njima, a neke od njih, poput Ognjena Savića, narkodilera, zaposlio je u UKC, gdje narečeni uredno prima platu, a da nikada nije došao na posao.


Posebno je interesantno da su u društvu zajedno generalni direktor UKC Crta Đajić, narkodiler Savić i policajac - trener u Centru za obuku policije Mladen Kapović. I što se sa narkodilerima Crta fotografiše u prostorijama UKC RS Banjaluka.


Marina Selak (prva s lijeva) u društvu Savića, Kapovića 


Nisu Savić i Kapović dobri samo sa Đajićem, već i Marinom Selak, sestrom Gorana Osnovca Selaka, koja je siva eminencija njihove privatne stranke SPS. Suvlasnik te stranke je i Milan Milaković, odbornik SPS-a u skupštini Grada, član kriminalne porodice Selak-Milaković.


Uprkos promjeni gradonačelnika Banjaluke, ova kriminalna La familia ima i dalje nosne milionske poslove sa Gradom, o čemu ću za koji dan detaljno informisati javnost. 


4.

Vratimo se dr Tilu Lilu; Nije uz njega samo Milan Ćurlić Ćurla, narkodiler, nasilnik, svodnik, utjerivač dugova i blagajnik koji uzima mito od teško oboljelih pacijenata, već je riiječ o cijeloj zločinačkoj organizaciji na čijem čelu je Crta Đajić.


Narkodiler i makro Ćurlić i Crta Đajić

5.

U Crtinoj grupi je, osim Ćurlića i Savića, i Bogdan Jovanović koji zajedno sa   Ognjenom Savićem “operiše” po Evropi. Jovanović vozi najnovijeg i najskupljeg "mercedesa" što znači da mu provale izvrsno idu.


Zbog pljački širom Evrope, Savić i ne dolazi na posao - stalno je “hirurg” na gostovanjima.


Nemanja Majdov, Ognjen narko Savić
i Vlado Crta Đajić

6.

Tu je i Savićev brat Ozren, narkodiler, sa kojim Crta zajedno drži Vilu “Žad” u Banjaluci, hotel u kojem je on, dr <tilu Lilu, većinski vlasnik.


narko diler Ozren Savić

7.

Savići su hapšeni u policijskoj akciji “Klub 2”, o čemu su 17.06.2019. detaljno izvijestile “Nezavisne novine” u tekstu pod naslovom “Uhapšen u crvenim gaćamma zbog droge”:



“BANJALUKA - Devet osoba uhapšeno je tokom akcije "Klub 2", u okviru koje je pronađeno više od šest kilograma droge, uključujući i hašiš, koji već duže vrijeme nije oduziman.

Uhapšena lica sumnjiče za zelenaštvo i neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a nezvanično privedeni su: Ognjen Savić, Ozren Savić, Draško Romić, Dušan Babić, Stefan Pavlović, Aleksandar Savić, Igor Radošević, Darko Vrančić i Marko Mihajlović. Od privedenih, kako saznajemo, jednu osobu sumnjiče za zelenaštvo, a ostale za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.



Takođe, policija je, kako nezvaničnom saznajemo, jednog osumnjičenog uhapsila u crvenim gaćama… Akcija "Klub 2" usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila iligalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom”.


8.
Međutim, samo je Ozren Savić proveo u pritvoru mjesec dana, nijedan od Savića nije presuđen, a neće ni biti, jer rade za Crtu Đajića koji im pruža zaštitu od policijskog i sudskog progona.


9.

Nema sumnje da Milorad Dodik zna ove detalje, jer on tvrdi da sve zna, kao što nema sumnje da su, između ostalog, ovo bili neki od ključnih razloga zbog kojih je Crtu Đajića postavio na čelo Gradskog odbora Crvene Sekte u Banjaluci. 


Plus dva “ispiranja” njegovog najomiljenijeg člana Sekte koja je Đajić lično obavio i na taj način vječno zadužio Dodika!


Stimulisani Dodik, Mrtvo More Višković i Crta Đajić

10.

Vratimo se Vili “Žad” koja je zaista ekskluzivna, a kupljena je i opremljena novcem od prodaje narkotika. 

Vila "Žad"


Đajić tu učestvuje kao finansijer kupovine “robe” i uzima procenat od njene prodaje. Očito im odlično ide, čim su kupili tako vrijedan objekat, čija cijena nije ispod tri miliona KM.


Unutrašnjost Vile "Žad"

11.

Ćurlić je u igri zajedno sa Savićima i on je u kriminalnim krugovima “Crvene Sekte” proširio poslovanje: “radi” prljave kriminalne poslove i sa drugim visokim funkcionerima, poput Darka Tomaša, načelnika opštine Prnjavor, o čemu ću pisati narednih dana.  


Darko Tomaš

12.

Šesti član kriminalne grupe “Žad” na čijem čelu je dr Tilu Lilu Vlado Đajić je 

Davor Jerilović, osoba skromnih intelektulnih mogućnosti i još skromnijeg obrazovanja, ali spreman na svako nedjelo.


I on je bliski saradnik Crte Đajića koji je spriječio njegovo procesuiranje.


13.

Jerilović je bio zaposlen u “Elektrokrajini”, sporazumno je napravio raskid radnog odnosa i uzeo otpremninu. Samim tim nije mogao, po zakonu, da se ponovo zaposli u entitetskim institucijama.


Međutim, već sutradan Crta ga je zaposlio u UKC, zajedno sa suprugom.



Razloga za takav nezakoniti akt Crta je imao napretek: Jerilović je krao željezo u “INCELU” i uhvaćen je kako ga prodaje na otpadu.


O svemu postoji Zapisnik u u policiji, ali je Crta Đajić zaustavio dalje procesuiranje i Jerilovića uključio u poslove svoje male, ali odabrane Bande.


14.

Jerilović je, kao i Ćurlić, zadužen za uzimanje mita za zapošljavanje i liječenje teških bolesnika.


Cijena je, i za jedan i za drugi kriminalni akt, 10.000 KM, od čega Crti ide osam hiljada, a ostatak Jeriloviću, odnosno Ćurliću. (nastaviće se)