среда, 7. јул 2021.

Kad Dodik i Tegeltija utihnu: Nepodnošljiva lakoća kriminalnih odluka nedostojne Šestorke Domaćih sudija Ustavnog suda BiH kojima, kao lutkama na koncu, upravlja Vladimir Romanov


Piše: Slobodan Vasković


1.

Treba da ostane trajno upamćeno ko su Domaće Sudije ustavnog suda BiH što su donijele zločinačku odluku kojom su usvojili apelaciju “Ukio banke”, svojevremeno najznačajnijeg dijela Mafijaške organizacije Vladimira Romanova, preko koje je oprano 4,6 milijardi dolara, a iz FG “Birač” izvučeno milijardu KM.


2.

Riječ je o sljedećim nedostojnicima: Mato Tadić, predsjednik, Miodrag Simović, potpredsjednik, Mirsad Ćeman, potpredsjednik, Valerija Galić, sutkinja, Seada Palavrić, sutkinja, Zlatko M. Knežević, sudija.

3.

Njihovo bezobzirno postupanja ide toliko daleko da u svojoj ukidajućoj odluci nalažu Vrhovnom sudu RS da, suštinski, donese odluku kojom će “Ukio banci” dodjeliti cijeli FG “Birač”, odnosno, indirektno “Aluminu”, jedini subjekt koji vrijedi i koji zapošljava najmanje 1.500 radnika, a hrani cijelu regiju.


4.

Vrhovnom sudu RS naloženo je da to učine, mimo svih pravnih normi, u naredna tri mjeseca!!!! 


5.

Štaviše, nečasna šestorka doslovno crta odluku Vrhovnom sudu Republike Srpske, iako Ustavni sud BiH skoro nikada nije ulazio u primjenu prava i ocjenu činjenica redovnih sudova, jer to, uostalom, i nije njegova nadležnost.



6.

Nema sumnje da pripadnici Međunarodnog zločinačkog Kartela Gordan Goci Pavlović i Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, kao i njihov jadni i bijedni saradnik advokat mafijaš Aleksandar Sajić, očekuju da će poslije ovakve kriminalne odluke domaćih sudija Ustavnog suda BiH, od “Ukio banke” da preuzmu155 miliona KM, koji ne postoje, ali koje, navodno, FG “Birač” duguje Kartelu Romanova. 


7.

Međutim, ono što ova banda ograničenih mentalnih kapaciteta zaboravlja jeste činjenica da je “Ukio banka” ostala dužna Litvanskoj državnoj agenciji za osiguranje depozita preko 320 miliona evra, a oni jedva čekaju da se naplate prodajom “Alumine”!!!


8.

Kriminalna banda, sada se već može konstatovati, ne skromnih, već i trulih mentalnih kapaciteta, uporno nosi torbe pune para na razne instance i, direktno, radi u korist Litvanske državne agencije za osiguranje depozita. 


9.

Sa druge strane, ne samo da će time uništiti “Aluminu”, već će najveći povjerioci FG “Birač” (Republika Srpska potražuje preko 44 miliona KM, BH-Gas preko 26 miliona KM…, mnoga fizička i pravna lica…), ostati bez ijednog evra. 


10.

Ignorantski stav nadležnih institucija u RS, čiji najviši predstavnici godinama gledaju kako kriminalna banda vršlja nije iznenađujući, već očekivan.


11.

Njihov cilj i jeste uništenje naroda i svega onog što bi moglo da prehrani taj narod. Njihov sekundarni cilj je uništavanje tragova pljačke od milijardu KM u kojoj je učestvovao najuži vrh entiteta.


Sam Zoran Tegeltija, koji je direktan učesnik pljačke FG "Birač", 2013. je izjavio da je su iz FG "Birač", kako ih je nazvao "Litvanski banditi" oteeli "preeko milijardu KM".



Danas Tegeltija ćuti, vjerujući da će ga to spasiti od odgovornosti; Ćuti i Milorad Dodik, koji je na vrhu piramide domaćih izdajnika. I koji je sve vrijeme u tijesnim dogovorima sa Romanovim oko svakog poteza koji se povlači oko "Alumine".   


12.

Međutim, na sveopšte iznenađenje, ovakvu odluku domaćih sudija Ustavnog suda BiH je oštro kritikovao premijer Radovan Višković, neposredno ukazujući da odluka i akteri koji su doveli do nje treba da bude predmet procesuiranja. 


13.

Nažalost, nije bilo prvi put da je Višković nešto izjavio pa “promijenio ploču”, tako da je vrlo brzo "utihnuo". 



Dodik mu je to naredio. Razloga je milijarda! 


Kriminalnu bandu Goci/Prokleti Lihvar Posevno oodjeljenje  za organizovani kriminal RS povodom ovog teškog slučaja međunarodnog kriminalaneće progoniti, kao ni tužilaštvo BiH. 


14.

Idemo dalje sa temom: Poseban dokaz idiotluka jezivih razmjera imenovanih domaćih sudija Ustavnog suda BiH, koji su postupali po instrukcijama bande narko prijatelja Prokletog Lihvara Stevanovića i Gordana “Pavgorda” Pavlovića, jeste što su banci koja više nema bilo kakvu imovinu pokušali da poklone 155 miliona KM. 


15.

“Ukio banka” je ostala bez ikakve imovine, a čak ne izdvajaju više ni 3 evra mjesečno za internet stranicu, budući da na istoj imaju samo podatak o nekadašnjem radnom vremenu, e-mail, broj telefona, a kad se uđe na jedini aktivini link u okviru stranice http://www.ub.lt/en/ prikazuje se da stranica nije predmet održavanja, odnosno, navedeno je - An error has occurred. The requested page cannot be found.


16.

Zaključak je da se bjelosvjetski prevaranti nisu potrudili da stvore makar privid postojanja banke kao institucije, privid da je održavaju funkcionalnom, već bahato i uz pomoć Prokletog Lihvara Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića Gocija, pokušavaju da iskreiraju prevaru vijeka. 


17.

Jednostavnije rečeno, “Ukio banka” egzistira samo da bi preko nje bio prikriven kriminal vodećih funkcionera entiteta, njihovih vrojnih saučesnika i, usput, naplatilo kriminalnih 155 miliona KM, što, do danas, sa kamatama iznosi preko 250 miliona KM. (nastaviće se)