субота, 23. децембар 2023.

Iz arhiva/Osman Mehmedagić Osmica, (bivši) direktor OSA BiH, štitio je narkoposlove i “robu” Keljmendija i Stojnića svojih glavnih “operativaca” za paljevine, napade eksplozivom, prebijanja, zastrašivanja

Osman Mehmedagić Omica
Tekst koji slijedi objavio sam 01.09.2022. godine. Od tada do danas, u pritvoru su bili ili su pritvoreni Osmica, Elvis Keljmendi, Denis Stojnić. Admir Arnautović Šmrk.


Kajmakovićeva je suspendovana, ali očekujem da i nju uskoro pritvore, tako da bi "glavni" junaci ovog teksta stopostotno bili iza rešetaka.


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Evo na kod direktora, dogovaramo”, hvalisao se narkodiler Denis Stojnić svojim sagovornicima.


Potom bi im preko “FaceTime” aplikacije slao zajedničke fotografije sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH iz njegove kancelarije.


2.

Već sam oo javio da su Elvis Keljmendi i Denis Stojnić izvršili niz teških krivičnih djela po nalogu Osmice - paljevine automobila, postavljanje eksplozivnih naprava, prebijanja… svih onih koji su na bilo koji način smetali direktoru OSA u njegovim teškim kriminalnim poslovima, primarno sa narkoticima.


3.

Ranije sam objavio da je Osmica bio informant brojnih NarkoBosova i NarkoGrupa kojima je odavao povjerljive podatke, a sve je naplaćivao u velikim iznosima. 


4.

Osmica je tako poziciju direktora OSA BiH pretvorio u poziciju “direktora” NarkoGrupa i Organizovaih zločinačkih grupa koje su, zahvaljujući njegovoj pomoći i informacijama, nesmetano radile brojne prljave poslove. 


Denis Stojnić

5.

Keljmendi i Stojnić bili su najvažniji “operativci” Osmice.


6.

I jedan i drugi organizovali su paljevine i napade eksplozivom,  a Osmica im je za vjernost uzvraćao tako što im je davao informacije koje su o njima i njihovim narkoposlovima prikupljali operativci OSA.


kokain (ilustracija)

7.

Na taj način, on je direktno ugrožavao živote pripadnika OSA koji su pokušavali da se bore protiv narkobandi radeći pošteno svoj posao i obavještavajući Agenciju o tokovima droge.


8.

Sve informacije, koje su se ticale Keljmendija i Stojnića, Osmica im je “nesenično” davao,  a posebno one o njihovim tovarima narkotika, ukoliko bi se desilo da su ugroženi.


9.

“Roba” Stojnića i Keljmendija bila je maksimalno zaštićena informacijama direktora OSA BiH, kao i ostali prljavi poslovi kojima u se bavili.


Elvis Keljmendi

10.

Stojnić I Keljmendi su se osjećali potpuno sigurnim i zaštićenim vjerujući da nikada neće doći kraj unosnim narkoposlovima koje je štitio Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i, naravno, Diana Kajmaković, koja je još uvijek u Tužilaštvu BiH, iako sklonjena sa svih znalajnijih pozicija zbog saradnje sa narkoklanovima.


11.

Međutim, svemu dođe kraj - Kajmakovićeva je, 30.05. o.g., uklonjena iz Tima za istrage dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, jer je ottkrivena njena komunikacija sa dva velika narkodilera -jednim iz Sarajeva i drugim iz Bijeljine.


Takođe sam objavio da je Kajmakovićeva prodavala informacije narkogrupama iz dešifrovanih aplikacija preko Admira Arnautovića Šmrka, narkodilera.


Diana Kajmaković

12.

Elvis Keljmendi uhapšen je 12.07.2022. godine, tako da je samo pitanje vremena kada će mu se u pritvoru pridužiti Stojnić, Kajmakovićeva i Osmanagić. (nastaviće se)