субота, 11. јануар 2020.

Zanzibar - egzotično mjesto gdje Milan Tegeltija trenutno tihuje i osmišljava nove zločine



piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija odamara u Zanzibaru nakon što je uspješno, uz pomoć Drine Galičića i Elizabet Tomasinec, najbližih saradnika politički impotentnog Johana Satlera, šefa Delegacije Evropske komisije u BiH, pospremio izvještaj Rajnharda Pribea u kantu za smeće.

2.
Tegeltija, šef pravosudne mafije, odranije je poznato, voli skupa i egzotična putovanja; Iako je u medijima naveo da zarađuje oko 6.000 KM mjesečno, ipak je to premalo novca da bi se stiglo do Zanzibara, Kube, Grčke, Moskve… 

3.
Tegeltiju plaćaju kriminalci, koje on štiti tako što onemogućava njihovo procesuiranje; Dio novca obezbjeđuje Potkivanjem kao u slučaju “Alešević”, a dio iz fondova EU koja uplaćuje velike sume VSTS, odakle ih šef pravosudne mafije, izvlači na razne načine.



4.
Tegeltija ucjenama opstaje na čelu VSTS, a izbor dijela tužilaca i sudija naplaćuje na razne načine, raznim uslugama - od zubarskih do ucjenjivačkih.

5.
Tegeltija je glavni krivac što se ne rješava ubistvo Dženana Memića, već se i dalje opstruiše, uprkos činjenici da su izneseni jasni i čvrsti dokazi da je mladić ubijen i da nije sradao u saobraćajnoj nesreći.

Dženan Memić je teško pretučen u napadu koji se desio 08.02.2016., a preminuo je od posljedica zločinačkog akta 15.02.2016. godine.     

6.
Tegeltija je odgovoran i zbog nerješavanja ubistva Davida Dragičevića, jer je dozvolio da postupajući tužilac Dalibor Vrećo opstruiše istragu duže od dvadeset mjeseci, zato što su u likvidaciju umiješani pojedini pripadnici MUP RS.

7.
Uz to, Vrećo je lažirao optuženog u slučaju “Naerac”, ali nije suspendovan, iako postoje svi dokazi o njegovom kriminalnom aktu i Kancelarija za disciplinski postupak vodi postupak protiv njega.

8.
Dio novca za Tegeltijina putovanja obezbijedio je i Nenad Nešić, politička mrcina i v.d. direktora JP “Putevi RS”. Novac je Tegeltiji uplaćen kroz “arbitraže”, suma je 44.000 KM za tri “predmeta”. 

9.
Nešić, izvjesno, nagrađuje Tegeltiju i za nepostupanje Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo po prijavi Policijske uprave Istočno Sarajevo, u kojoj je navedeno da je načinio krivično djelo “teško” 155.000 KM.



10.
Od oktobra 2018. godine, Tužilaštvo nije učinilo ništa, nije donijelo čak ni Naredbu o sprovođenju istrage, jer je Nešić potreban Režimu Milorada Dodika.

11.
Tegeltija je napravio ogromnu kuću u neposrednoj blizini Banjaluke, sve sa bazenom i sve od 6.000 KM mjesečnih primanja; Kuća vrijedi više od pola miliona KM, a osim nje posjeduje i još nekoliko stanova i kuću u Banjaluci.

12.
Tegeltija je zaista “štedljiv”! Zato i jeste "Relax", ali na njegovu žalost neće to trajati još toliko dugo koliko misli.



13.
Od individue sa ogormnim kockarskim dugovima, Tegeltija je zaista daleko dogurao - do Zanzibara. Sve uz pomoć i podršku zelenaša, utjerivača dugova, kriminalaca, ubica, pljačkaša Javnih preduzeća i ostalih prijatelja; Međutim, nije sve vratio što je izgubio za kockarskim stolovima, pa je za očekivati nove akcije pranja zločina, kako privrednih, tako i ubistava, da bi se sve to poravnalo.

14.
Zanzibar je idealna destinacija da na miru osmisli kako i koje kriminalne akte treba počiniti da bi sve to doveo u ravnotežu; Jer Tegeltiji je bitna ravnoteža, kako ne bi završio u gepeku.



Hm; Da li je vratio onih 50.000 KM što ih je uzeo za jedan “zemljišni predmet” još dok je bio predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci, ali predmet nije završio, a ni pare vratio?! Da li je taj gepek još uvijek otvoren?!

15.
Posebno mjesto među njegovim zaštitnicima imaju Galičić i Tomasinec, saradnici Johana Satlera; Galičić je pomogao da Pribeov izvještaj bude značajno ublažen, a Tomasinec je zadužena za relativizaciju pravosudnih zločina koje čini Tegeltija.

16.
Nakon što EU uplati VSTS-u novih šest miliona evra, Tegeltija će obići Mongoliju, Brazil, a, sasvim sigurno, i Peru, kao i Kolumbiju, gdje “operišu” njegovi brojni prijatelji.