среда, 1. мај 2024.

Nešićeva Blefaroplastika


Piše: Slobodan Vasković


Veoma sam se “zabrinuo” za Nenada Nešića, velikog narkodilera, perača narkonovca i ministra bezbjednosti BiH, dok sam posmatrao njegov nastup na RTRS-u.


Djelovao je iznureno, sasvim drugačije nego što je uobičajeno za tog nečovjeka, prigradsku barabu koja je trgovinom narkoticima došla do desetina miliona evra i stvorila narkocarstvo koje će uskoro da se raspadne, ali o tome nekom drugom prilikom, jer sada dijagnostikujem šta se dogodilo sa Nešićem, te izgleda kao da je pod dejstvom jake kombinacije opijata.


Pažljivo sam pregledao njegove fotografije i uočio da je Nešić imao plastičnu operaciju očnih kapada; Preciznije, Blefaroplastiku gornjih kapaka. Moguće da se priprema za bjekstvo, pa mijenja kompletan izgled, a krenuo je od gornjih očnih kapaka.


Ako pažljivo pogledate njegovu najnoviju fotografiju i video koji emitujem, te to uporedite sa njegovom starijom slikom, uočićete da je Blefaroplastika od Nešića napravila narkoplastičnog dilera prilično monstruzonog izgleda.




Da bih potvrdio svoje sumnje u Blefaroplastiku pogledao sam i promotivne fotografije te operacije koje potvrđuju da se Nešić podvrgao tom zahvatu. Valjda da ga ne prepoznaju kada dođu da ga hapse. Ili da sa podignutim kapcima izgleda kao začuđen.


Promotivna fotografija za Blefaroplastiku pokazuje da je zaista to na djelu.

Blefaroplastika gornjih kapaka ili operacija gornjih kapaka, podrazumijeva uklanjanje viška kože gornjih kapaka, a u određenim situacijama i djelimično uklanjanje masnog tkiva kapka, koje pravi ispupčenje, odnosno potiskuje kožu prema naprijed. 


Lasersko podizanje kapaka (Laserska blefaroplastika gornjih kapaka) podrazumijeva upotrebu lasera za pravljenje reza na tkivu gornjrg kapka. 



Upotreba lasera nema neke značajne prednosti u odnosu na rez mikrohiruškim instrumentima. Takodje, ova metoda podizanja kapaka je bezopasna i najčešće se vrši u lokalnoj anesteziji.


Nešiću nije bila potrebna lokalna anestezija, on je stalno “anesteziran”. Oni koji su se “zabrinuli” za Nešićevo zdravlje ne treba da brinu; Oporavlja se od Blefaroplastike, tako da će u zatvor otići sa novim izgledom.