четвртак, 4. август 2022.

Osmica je zaštitnik i narkoubilačke grupe Adela Kabaša, ali i osoba uvezanih u lanac organizovane prostitucije kao što je “Madam Ceca”

Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, zaštitnik je i informant brojnih narkogrupa, kriminalaca svih vrsta, ali i ubica. Činio je to dugo zajedno sa Dianom Kajmaković koja je raskrinkana zbog Skaj veza sa narkopodzemljem o čemu sam prvi detaljno pisao. Kajmakovićevu, koja je suspendovana sa pozicije šefa Tima tužilaca koji rade na Skaj i Anom aplikaciji, čeka hapšenje, a ni Osmica nije u ništa boljoj situaciji.


narkodiler Elvis Keljmendi

Ranije sam objavio Skajzapise narkodilera Aleksandra Nikolića i Zlatana Ćuka koji svjedoče o njihovoj vezi sa Osmicom preko nedavno uhapšenog Elvisa Keljmendija koji je bio njegova desna ruka, kao i skajzapise Davorina Tukelića Dadonija iz kojih je potpuno jasno da je Osmica štitio i paljanskog Belivuka Milutina Miću Danilovića, organizovane narko grupe i druge zločince. 


Međutim, nada umire posljednja; Svima, pa i njemu.


2.

Jedan od onih koji se nalaze pod njegovom “direktorskom” paskom je i Adel Kabaš, zvani Dasta, koji je u bjekstvu nakon što je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića zvanog Meša u sarajevskom naselju Pofalići, 13.12.2021. godine. Zajedno sa njim osumnjičen je i Amel Jašarević, a u Ramića su, kako se tvrdi, ispalili 18 hitaca.



Zbog istog slučaja, osumnjičeni su za pomoć pri ubistu, i Amel Jašarević, Edvin Imamović i Igor Zuko.


Imamović se tereti za pomaganje u krivičnom djelu, a Zuko za pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog djela.


3.

Kabašu je, prema potvrđenim informacijama iz nekoliko izvora, dojavljeno da mu se sprema hapšenje i on je pobjegao iz BiH. Za njim je raspisana potjernica Interpola.


4.

Samo nakon mjesec i sedam dana ubijen je i Kenan Lukač, 20.01.2022. godine, takođe u nasejju Pofalići, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Asmir Murtović Murta, te Vedad Višnjić i Sead Adilović koji su se policiji predali, 22.01.2022, dva dana nakon likvidacije Lukača (klasična sačekuša).


5.

Adel Kabaš I Asmir Murtović su rođena braća, ali je Adel promijenio prezime u Kabaš nešto prije nego je likvidirao Ramića.


Obojica Murtovića su opaki kriminalci i obojica su se nalazili pod zaštitom Osmice, s tim što je Adel uspio da pobjegne nakon što je ubio Ramića, a Asmir je uhapšen.


6.

Veze Mehmeda Osmanagića Osmice potvrđuju i fotografije njegove supruge sa presuđivanim osobama koje su u bliskim vezama sa braćom Murtović.


7.

Jedna od njih je i “Madam Ceca” - Melisa Šehović koja je, 08.09.2016., u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđena na dvije godine kazne (uslovno), jer je priznala da je podvodila maloljetnice i učestvovala u organizovanom lancu prostitucije.


Kako je “Madam Ceca” za ovo nedjelo dobila samo dvije godine uslovno, možete sami pretpostaviti.


8.

Na fotografiji ispod je Melisa Šehović sa Asmirom Murtovićem Murtom, a slika svjedoči o bliskosti “Madam” i “Pucača”!

Murtović i "Madam"

Međutim, Melisa Šehović ima i vrlo važnu fotografiju sa Amelom Šehović Mehmedagić, suprugom Osmice, na kojoj su veoma raspjevane i izuzetno raspoložene.


Amela Šehović Mehmedagić (krajnja lijevo) i "Madam"(krajnja desno) 

Otkud supruga direktora OSA sa “Madam” za istim stolom? Nakon svega što znamo o Osmici to je najmanje čudno.


Amela Šehović Mehmedagić i Osman Mehmedagić Osmica 

Najčudnije je da Osmica još nije zatvoren zbog svojih kriminalnih veza.


9.

Na samom kraju ovog teksta treba podsjetiti na jedan detalj vezan za Dastu: Sjetićete se da je MUP RS, 23.03.o.g., objavio navodni fotorobot navodnog ubice Radenka Bašića, načelnika krim odjeljenja u PU Prijedor koji je likvidiran 21.03.2022. godine.


“Fotorobot” je, 23.03., napravljen kopiranjem fotografije Daste iako on sa ubistvom Bašića nema ništa.


"Fotorobot" Daste napravljen kopiranjem fotografije Daste

10.

Lažni fotorobot bio je u javnosti dva dana - 23. i 24.03., da bi nakon toga iznenada nestao, a sve u vezi sa istragom likvidacije Bašića su vodili Narko”General” Siniša Kostrešević i Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


11.

Za organizovanje ubistva je osumnjičen prijedorski narkodiler Dalibor Railić koji je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a za likvidaciju je osumnjičen Aleksandar Miljatović, uhapšen u noći 26/27.03. u akciji MUP RS koja je uslijedila nakon naređenja Milorada Dodika.


Railić se u mjesec dana prije likvidacije Bašića sreo sa Kostreševićem najmanje pet puta, a jednom sastanku je prisustvovao i Milan jolović legenda, što sam već objavio.

12.

Miljatović je u policiji priznao ubistvo, ali se branio ćutanjem nakon što je priveden u Tužilaštvo BiH.

13.

Ostaje i dalje nepoznanica kako su se u MUP RS “sjetili” Daste i da kopiranjem njegove fotografije javnost obmanu "fotorobotom" i da li im je u tom dijelu “istrage” pomagao Osmica?


Lukač i Dodik

14.

I ne samo oko “istrage” već i sloma Dragana Lukača, koji je od tada formalni ministar unutrašnjih poslova, ucijenjen, zanijemio, a može se konstatovati da je tih krvavih martovskih dana izvršen puč u MUP RS koji su preuzeli Narko”General” Kostrešević, njegov Kavački intimus Igor Dodik i narkokrtica Marić. (nastaviće se)