понедељак, 1. август 2022.

Raspad sistema u DNS-u; Opštinski odbori i ugledni članovi napuštaju tu stranku; Narko Nešić obaviješten da DNS trenutno ima rejting od 2,1 %; Sve veći broj članova DNS-a traži povratak Marka Pavića na čelo te stranke

Kavčanin Nenad Nešić, narkodiler i perač narkonovca

Piše: Slobodan Vasković

 

Nenad Nešić, poznat i kao Narko Nešić, izabran je za predsjednika DNS-a u 2020. godini. Preciznije, njega je na tu poziciju postavio Milorad Dodik, sa ciljem da uništi tu stranku.

 

Treba podsjetiti da je za vrijeme Marka Pavića ta stranka ostvarivala konstantni rast, iz izbora u izbore. Ipak, u momentu kada je ona ojačala u tolikoj mjeri da svojom snagom ugrožava Crvenu Sektu, Dodik se odlučio da ukloni Pavića, što mu je na kraju i uspjelo zahvaljujući Nešiću.

 

Nakon dolaska Narko Nešića na čelo DNS-a veliki broj članova je napustio tu stranku. Najznačajniji udarac Nešić je doživio u junu ove godine, kada je stranku napustio Miloš Stanišić, predsjednik Gradskog odbora Bijeljina.



U posljednje vrijeme je nastupila prava epidemija odlazaka iz DNS-a. Narko Nešića pored pojedinaca napuštaju i kompletni opštinski odbori. 



Tako su DNS napustili redom opštinski odbori Lopare, Modriča, Donji Žabar, Laktaši...

 


Narko Nešić ima ogromne količine novca. Ipak, ni sav novac ovog svijeta nije dovoljan da bilmez poput njega postane ozbiljan političar. Dokaz za to su stranački skupovi koje organizuje Nešić širom Republike Srpske, a koji su izuzetno loše posjećeni. Na fotografijama se jasno vidi da Nešić nije u stanju da organizuje skup veći od 15 ljudi, čak ni u gradovima poput Trebinja.


NarkoNešić u Trebinju

Nešić je prošle sedmice dobio rezultate istraživanja javnog mnjenja, prema kojem DNS ima rejting od 2,1 %. To praktično znači da ta stranka neće preći cenzus za ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

 

Narko Nešić u Rudom

Treba podsjetiti da je DNS na opštim izborima 2018. godine dobio 12 poslaničkih mjesta. Zbog toga i ne treba da čudi što se sve veći broj članova i funkcionera DNS-a zalaže za povratak Marka Pavića na čelo te stranke. (nastaviće se)