среда, 1. септембар 2021.

Nezvanično: Primitivac i Nasilnik Kostadin Vasić, narodni poslanik i član “Crvenog Kombija” osuđen na deset mjeseci zbog teškog premlaćivanja Ljubiše Vasića; Presuda je ponižavajuća - Vasića je trebalo presuditi na višegodišnju robiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nasilnik Kostadin Vasić, narodni poslanik u razrušenom parlamentu RS, osuđen je, prema mojim saznanjima, 30.08.2021. godine na deset mjeseci zatvora zbog teškog prebijanja Ljubiše Vasića koje se desilo 30.12.2017. godine.


2.

Vasić je te noći, zajedno sa svojim kumom Todorom Nikolićem, divljački pretukao Ljubišu Vasića, kojem su nanijeli teške povrede - dvostruki prelom vilice, frakturu lobanje i niz drugih povreda po cijelom tijelu, jer su ga nemilosrdno tukli i rukama i nogama.


3.

Vasić je osuđen u Osnovnom sudu u Zvorniku, sudija je Slavko Savić, koji je slovio za dobrog sudiju, ali je podlegao pritiscima i nagradio Vasića sa samo deset mjeseci kazne, umjesto da ga je osudio na višegodišnju robiju, jer nije to prvi slučaj otvornog nasilništva narodnog poslanika i pripadnika “Crvenog Kombija”, u čijem “duhu” se ponaša i djeluje.



4.

Kazna za djelo koje je počinio Vasić kreće se od jedne do pet godina robije i sudija Savić morao ga je presuditi na maksimalnu kaznu zatvora, jer je riječ o narodnom poslaniku; Zbog toga je kazna morala biti drakonska kako bi pokazala da pripadnici vladajućeg Režima nisu iznad Zakona.


5.

Ovako je potvrđeno da jesu, jer ako se nepravomoćna presuda potvrdi na višoj sudskoj instanci, onda Vasić neće uopšte u zatvor, već će kaznu otkupiti, pošto je to zakonom dozvoljeno, ukoliko je izrečena presuda do godinu dana.


6.

Vasić i Nikollić su pretukli Ljubišu Vasića u lokalu “Gentlmen”, koji se nalazi u sklopu kuće pripadnika “Crvenog Kombija”.


Svemu je prisustvovao i Siniša Ilić, zamjenik ministra civilnih poslova koji je smijenjen, ali je još uvijek na toj pozici.



Ilić je vlasnik brojnih kladionica, legalnih i ilegalnih, širom RS, a jednu od njih držao je i u kafeu “Gentlmen”, koji mu je iznajmio Vasić.


7.

Nisu navedeni nikakvi Džentlemi već najgori Divljaci koji nasrću na slabije, jer im se može, budući da kontrolišu policijske i pravosudne institucije.


8.

Vasić je morao biti drakonski kažnjen, jer je tokom istrage tvrdio da njegova žrtva Ljubiša Vasić nije uopšte bio u lokalu niti da ga je vidio te noći on, ali ni drugi prisutni. Uz to, i Vasić i Nikolić su ranije više puta osuđivani za isto krivično djelo pa je te obijesne, nasilne primitivce bilo nužno smjestiti iza brave na duži vremenski period.


9.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da su svjedoci premlaćivanja listom lagali u korist Kostadina Vasića, a da nisu kažnjeni zbog toga: Na čelu kolone saučesnika nedjela, što su postali lažući u korist Nasilnika i Primitivca Vasića, je Siniša Ilić, kao i policajci iz Zvornika Slavko Stanišić i Dragoslav Mirović.


Bili su zajedno u društvu sa trgovcem opijatima Vladom Škiljevićem, što ne čudi, jer je u Zvorniku to prirodno stanje stvari. Ostali saučesnici, koji su lagali, su Radovan Nikolić, Aleksandar Jović, Siniša Nikolić, Draško Novakovic, te Cvijan i Marko Ristić.



Svi oni su bilio na licu mjesta kada je Ljubiša Vasić zadobio teške tjelesnne povrede zbog kojih je morao biti i operisan. 


10.

U istrazi su svi tvrdili da Ljubiša Vasić nije bio u lokalu te noći, umalo kobne po njegov život, a na sudu su svi priznali da je bio.


11.
Nije ovdje kraj priče, jer je kriminalac iz Policijske uprave Zvornik, komandir Policijske stanice Zvornik Dragoslav Ostojić, kao i inspektori Dragan Pejić, Nenad Perić, Dejan Marković, Nenad Filipović, Razim Hasanović pokušali da sakriju dokaze i sve zataškaju, kako bi spasili Kostadina Vasića bilo kakve kazne.


U pokušaju zataškavanja brutalnog i neljudskog prebijanja učestvovao je i Kostadinov brat Dragomir Vasić, funkcioner SDS-a koji je na platnom spisku gospodara Zvornika.