субота, 1. фебруар 2020.

RetroDNS: Lažni v.d. predsjednik Nešić pokušava u Sudu upisati “bajati” Statut, kojem je istekao rok trajanja prije dvije i po godine, kako bi retroaktivno postao v.d. “lider” i nezakonito sazvao Skupštinu stranke


Piše: Slobodan Vasković

1.
Novo “rukovodstvo” DNS-a krasi politički analfabetizam, što i ne čudi, s obzirom na to da ih “pedvodi” Nenad Nešić, čiji je “politički” habitus jednak onom brutalnih drumskih razbojnika.

2.
Nešić, lažni v.d. predsjednika DNS-a, nekako je shvatio da je zaista lažni, jer nije imenovan u skladu sa Statutom stranke, koji datira iz 2003. godine i koji je još uvijek važeći akt, pošto nije bilo njegove promjene u Sudu već sedamnaest godina.

3.
Stoga je Nešić, preko advokatske kuće Cvijanović (koja zastupa i JP “Putevi RS”, gdje je dotična kriminogena osoba na poziciji v.d. direktora), podnio Sudu zahtjev za upis “novog” Statuta - onog donešenog 2017. godine.

4.
Skupština DNS-a, koja je usvojila taj Statut, zasjedala je 17.06.2017. godine; Da bi Statut bio validan trebalo ga je u roku od 30 dana predati u Sud, što nije učinjeno, tako da je on mrtvo slovo na papiru.

Očito se Paviću, koji je tada ponovo izabran za predsjednika stranke, nije žurilo, pošto je “DNS ostavio samom sebi - Forever“, a nije ni slutio da će mu “najduži” koalicioni partner poručiti “vrijeme ti je da se malo odmoriš”!

5.
Nešić, koji isključivo zna djelovati samo mimo zakona, smatra da će mu zakašnjenje u predaji Statuta, dugo dvije i po godine, bez problema “proći” na Sudu, kako bi on mogao retroaktivno da se potvrdi za v.d. predsjednika stranke, dok bi, retroaktivno, zamjenik stranke postao Milan Radović, a Darko Banjac retroaktivni generalni sekretar DNS-a.

6.
RetroDNS i njegovo retro”rukovodstvo” su tragikomični, jer Sud nikako ne može/ne bi smio prihvatiti upis dokumenta kojem je poodavno istekao rok trajanja, tako da se Nešić&co nalaze u ozbiljnom problemu: Njegove tvrdnje da će sazvati Skupštinu stranke (na kojoj će on biti “jedini kandidat za predsjednika”) do kraja februara su tek pusta priča, jer to ne može učiniti na osnovu važećeg Statuta iz 2003. godine.

Može on sazvati, Ali nema zakonskog utemeljenja!

7.
Upravo zbog toga pokušava da u Sudu upiše dokument koji više ne vrijedi, jer bi na osnovu njega mogao sazvati sjednicu Skupštine stranke.

Ukoliko bi Sud i prihvatio upis, podržao bi bezakonje i sve bi palo na osnovu bilo čije žalbe, jer su ova pitanja vrlo precizno definisana Zakonima.

8.
Problemi funkcionisanja DNS-a se multipliciraju i zbog toga što je Pavić podnio neopozivu ostavku, a prije tog akta nije nikog ovlastio da rukovodi strankom. Po Statutu iz 2003. to je njegovo diskreciono pravo.

9.
Uz to, pitanje je da li sada Pavić može uopšte bilo koga ovlastiti, jer je podnio neopozivu ostavku, a i dalje je upisan u Sudu, kao ovlašteno lice DNS-a?!

10.
Pavić je 09.01. o.g. odbio da Nešića rukopoloži za svog nasljednika; Nije to učinio do današnjeg dana, iako su se nedavno zajedno slikali, pa zajedno bili na izbornoj sjednici Gradskog odbora DNS Prijedor; Pa Nešić izjavio da ga Pavić podržava…; Nešić ga je, na pomenutoj slici, vrlo toplo grlio; Premda mu je on zabio nož u leđa i bio ključan u uklanjanju Pavića sa pozicije predsjednika DNS-a.


11.
DNS je obezglavljen od 24.12.2019. kada je Pavić, pod pritiskom iz vrha SNSD-a, kanalisanom preko Nešića, podnio neopozivu ostavku.

12.
Da podsjetim, DNS je jednoglasno za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u savjetu ministara BiH predložio lažnog Italijana Draška Aćimovića (09.12.2019.), da bi dan nakon toga Nešić izišao sa svojim kandidatom Mlađenom Božovićem, lažnim Crnogorcem, sa kojim je u višestrukim porodičnokriminalnim vezama.

Božović je punac Nešićevog brata, potom Nešićev savjetnik u JP “Putevi RS” (odjeljenje za pljačke i ucjene) otkako je savjetovani imenovan na čelo tog Javnog preduzeća, 25.07.2016.; Uz to, Božović prima i platu u “Elektrodistribuciji” Pale, iako od jula 2016. nije došao nijednom na posao.

Božović još uvijek nije imenovan na ministarsku funkciju, jer SDA ne pristaje da ga podrži, tražeći, zauzvrat, benefite od SNSD-a.

Zajedno sa Pavićem ostavku je podnio i Dragutin Rodić, na mjesto generalnog sekretara stranke, tako da je DNS ostao bez potpisnika, osobe koja može da ovlašteno vodi poslove partije.

13.
Pavić je “vaskrsnuo” Rodića postavljajući ga umjesto Milenka Đakovića na poziciju predsjednika GO Prijedor i time je, ujedno, “vaskrsnuo” djelimično i sebe. 

14.
Iako su potpredsjednici DNS-a, nakon Pavićeve ostavke, požurili da se samoimenuju na njegovo mjesto, sve je to čista laž, jer ništa nije učinjeno po Statutu, tako da je Nešić lažni v.d. predsjednika stranke, Milan Radović, lažni zamjenik predsjednika, a Darko Banjac, lažni generalni sekretar.

Problemi u DNS-u se multipliciraju, jer do kraja februara mora se predati završni račun stranke, a nema ga ko potpisati. 

15.

DNS je, izvjesno je jedino, nakon lažnog Italijana i lažnog Crnogorca, teško obolio od lažnjaka u “vrhu” te interesne grupacije. (nastaviće se)