четвртак, 6. фебруар 2020.

Milan Tegeltija - najmaliciozniji i najrazorniji virus koji je likvidirao pravosuđe BiH


Piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, je najmaliciozniji i najrazorniji virus koji je napao pravosuđe BiH i pretvorio ga u kaljugu; Pod njegovim vođstvom kriminalizacija pravosudnih institucija eskalirala je do neslućenih razmjera; Odluke se ne donose u Sudovima, niti Tužilaštvima, već u vaninstitucionalnim centrima moći u koje je izmještena i pokopana esencija pravosuđa.

2.
Privatizovanje prava i pravde moglo je izroditi i izrodilo je samo nepravdu; Presedani koji su pravljeni po pitanju odgovornosti moćnika postali su pravilo, “sudska praksa” je nesumnjiv kriminal, a incidenti su presude i tužilačke istrage koje bi se mogle okarakterisati “donešenim u skladu sa zakonom”. 

3.
Pravosuđe je poslužilo za oktroisanje bezakonja, bacanje pod noge svih zakona; Sudi se i istražuje po mjeri kriminalizovanih elita, političkokleptokratskih grupacija, zločinačkih struktura, čvrsto uvezanih sa svim nivoima vlasti…

4.
Tegeltija je dispečer njihovih zahtjeva; On je taj koji je na vrhu piramide zločina počinjenih pod pravosudnim svodovima, sponzorisanih iz vaninstitucionalnih centara moći, kriminalnog predznaka.

5.
Paradoks je, doslovno rečeno, da su pravosudni zločini postali svakodnevnica; Šire se, brže od zvuka, po vertikali i horizontali i u potpunosti su uništili i nadu da bi nešto moglo da se promijeni.

6.
Pravosuđe je spaljeno; Bezvlašće je već konfekcijski proizvod toksične močvare u koju je pretvoreno ono što se, formalno, kvalifikuje kao pravosudne institucije.

7.
One postoje formalno, dok je, de fakto, riječ o najubojitijem oruđu raznoraznih zločinačkih organizacija i moćnih pojedinaca, pokvarenih političara i njihovih klijentelističkih mreža.

8.
Tegeltija je Glavni režiser pravosudnih kriminalnih predstava; Opaki, opasni, brutalni, bezočni promoter svega nezakonitog i hladnokrvni asasin svega zakonitog.

9.
Milan Tegeltija je profesionalni likvidator pravosuđa koji je svoj posao uradio temeljno: “Pucajući” u glavu i srce pravosudnih institucija; Svakodnevne kriminalne presude samo su “potvrđivanje” smaknutog, ubijenog, pravosuđa!!!

10.
Takvo stanje je ključni uzrok sveopšte nesigurnosti i najjači generator egzodusa koji se pojačava iz dana u dan.

11.
Bezakonje koje caruje, koje produkuju preko formalnih pravosudnih institucija, suštinski ključnih kriminalnih alata, njihovo je najjače oruđe kojim se lomi sve zakonito i uspostavlja nezakonito.

12.
Svako ko smatra da sa Tegeltijom, koji je na vrhu pravosudne kriminalne piramide, treba sarađivati na “poboljšanju rada pravosudnih institucija” saučesnik je u učvršćivanju bezakonja; Svaka finansijska pomoć takozvanim pravosudnim institucijama je bildanje mišića kriminalcima i jačanje sila koje su razorile društvo u cjelini.

Ako to nije cilj, onda je potpuno jasno da Tegeltija mora hitno biti zaustavljen u svom varvarskom poduhvatu!