понедељак, 3. јун 2019.

Nezvanično/Ubistvo Vasiljevića Naručeno; Vasiljević i dalje u komi





piše: S.V.

Ubistvo, (koje je pokušano 02.06.o.g.) Slobodana Vasiljevića je Naručeno ali Ubice nisu do kraja završile svoj užasni zadatak, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora bliskih istrazi.

Vasiljević se i dalje nalazi u UKC Tuzla u komi i njegovo stanje jeste stabilno, ali i neizvjesno.

Vasiljević je, prema mojim saznanjima, prije napada, praćen najmanje petnaest dana,  a u tome je učestvovalo minimum osam lica.

Akcijom napada je, kako se tvrdi, koordinisao J.S., a jedan od napadača bio je i K.M.

J.S. je u bjekstvu, a K.M. je uhapšen, 02.06., tvrde moji izvori.

Isti broj njih bio je i na mjestu kada se napad odigrao, u ponoć 01/02.06. ove godine; Napadači su čekali Vasiljevića u uglu izvan Parohijskog doma,  a kada je izišao odmah ga udarili metalnom šipkom po glavi, zatim i po potkoljenici. Usljed tih udaraca zadobio je teške povrede.

Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD “Boksit” Milići, Nebojša Petković, takođe uposlen u AD “Boksit” i Stefan Radovanović uhapšeni su za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Šekovića.


Ubice Milić i Radovanović
Osim njih uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana i noći još najmanje dva lica koja se dovode u vezu sa pokušajem likvidacije Vasiljevića. Nekolicina njih je u bjekstvu i traje potraga za njima.

Oni su se na mjesto zločina dovezli sa dva automobila.

U jednom su bili Garić, Milić, Petković i Radovanović, dok je u drugom bila "druga ekipa", čija imena još ne navodim zbog interesa istrage.

Ubica Petković
I u Parohijskom domu bio je jedan od članova zločinačke organizacije O.N., koji je napadačima dojavio kada je Vasiljević napustio taj objekat.

O.N. je, kako se tvrdi, uhapšen i priznao je nedjelo.

Čim je Vasiljević izišaom snažno je udaren metalnom šipkom u glavu i to iz sjene, tako da napadače nije vidio. 

Prvi udarac, prema mojim informacijama, zadao je Milić koji je to i priznao tokom istrage. Učešće u pokušaju likvidacije priznao je i Petković, dok policija ima dokaze za ostale, koji su pokušali negirati svoj užasni posao.

Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da su Ubice na mjesto napada stigli svojim automobilima - toliko su bili sigurni da neće biti uhvaženi, niti kažnjeni. 

Vasiljeviću su ranije prijetili već nekoliko puta.


Te prijetnje Vasiljević je prijavio u PU Zvornik. Prijećeno mu je da će mu biti “polomljena lobanja”, što se, nažalost i ostvarilo.


Te prijetnje su bile prije dvije godine o čemu mora postojati zapisnik u PU Zvornik. Niko od prijavljenih tada nije kažnjen. 


Već sam objavio da se dio napadača na Slobodana Vasiljevića dovezao u Šekoviće automobilom Golf 2, tvrdi se.


Vasiljević je zadobio frakturu lobanje, napukla mu je čeona kost, a pojavilo se i unutrašnje krvarenje u glavi.


Vasiljeviću je slomljena i potkoljenica; Ostali vitalni organi su u redu, ali su najveći problem teške povrede glave koje su mu nanesene sa namjerom da ga se usmrti.
I dalje se nalazi na aparatima za disanje.