понедељак, 15. април 2019.

Pisamce Želimiru Lepiru


Lepiru, da te podsjetim - pred svjedocima si izjavio da je u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kobnoj noći 18.03.2018. godine, “najvjerovatnije bilo policijsko auto”.

Lepiru, izjavio si pred istim svjedocima i da sumnjaš da “policija nekog krije”!!! 

Da li si saznao/otkrio/dokazao Koga?

Ako jesi, da li to smiješ javno reći i potom procesuirati?

piše: Slobodan Vasković

1.
Lepiru, pisao sam Miodragu Bajiću 12.04.o.g. i u pisamcetu postavio niz pitanja, računajući da ću dobiti odgovore, jer je dotični 06.04. ove godine, “da je Strateški cilj tužilaštava Republike Srpske - jačanje transparentnosti”.

2.
Bajić, očekivano, nije odgovorio; Pretpostavljam da je u potrazi za pečatima koje su u Republičkom javnom tužilaštvu izgubili pa, kako pišu mediji, dokaze iz te “institucije” o najtežim krivičnim djelima nose na Sud bez pečata; Iako znaju da ih Sud neće priznati. Ali, možda je to i namjera, jer kada je Bajić u pitanju sve opcije, posebno one nezakonite, su u vrhu njegovih “strateških ciljeva”.

3.
Lepiru, budući da Bajić nije bio “strateški transparentan” i nije odgovorio šta zna o Policijskom automobilu, čiju je fotografiju, sa vremenom na njoj (02 časa 20 minuta 52 sekunde) objavio Davor Dragičević, navodeći da je snimljena sa Rajfajzen banke, 18.03.2018., uljudno bih te zamolio da nam ti odgovoriš na to pitanje.


4.
Lepiru, nema dileme da si pogledao snimke na kojima se vidi pomenuti automobil, pa nam odgovori da li si utvrdio ko je sve bio u tom automobilu i u kom pravcu je nastavio vožnju - prema Trgu Krajine; Prema Dolcu ili je, pak, skrenuo na semaforu lijevo?

5.
Lepiru, šta si još vidio na pomenutim snimcima? 

6.
Lepiru, složićeš se da je to vrlo bitno - i gdje je automobil odvežen i šta si još sve vidio! 

7.
Lepiru, kada već zajedno sa vrećom sprovodiš “istragu”, da li si konačno utvrdio da li je Policijsko auto, čije su farove snimile kamere sa MK servisa, dovezlo NN lice (potom i odvezlo), što je te noći glumilo Davida, na Lauš, u ulicu Velibora Janjetovića Janje i ima li ikakve veze sa Policijskim autom koje su snimile kamere sa Rajfajzen banke?



8.
Lepiru, da te podsjetim - pred svjedocima si izjavio da je u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kobnoj noći 18.03.2018. godine, “najvjerovatnije bilo policijsko auto”.

Lepiru, izjavio si pred istim svjedocima i da sumnjaš da “policija nekog krije”!!! 

Da li si saznao/otkrio/dokazao Koga?

Ako jesi, da li to smiješ javno reći i potom procesuirati?

9.
Lepiru, da li si ti (znaš i sam da Bajić nije) istražio gdje je u noći 17/18.03.2018. bio inspektor Bojan Karanović, saradnik Đorđa Rađena?


10.
Lepiru, da te podsjetim - Rađen je i po Karanovićevom nalogu radio policijske poslove izuzimanja video zapisa sa nadzornih kamera u ulici Velibora Janjetovića Janje.

11.
Lepiru, da te podsjetim - Aljoša Borković, koji je polovinom maja odnio ponudu o prljavoj nagodbi porodici Dragičević (koja je odbijena), kum je Bojana Karanovića i saradnik MUP RS.

12.

13.
Lepiru, da li si utvrdio ima li Karanović alibi za pomenutu noć, a ima li ga i Kremenović?

14.
Lepiru, zašto, kada si saslušavan, u svojstvu “svjedoka”, kod Bajića i njegovog piončića Gorana Glamočanina oko Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, nisi prijavio da je Dragan Lukač od tebe zahtijevao da zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića proglasiš zadesom i doneseš Naredbu o nesprovođenju istrage?


15.
Lepiru, koliko puta ti je slične zahtjeve isporučio Lukač?

16. 

Lepiru, ne budi kao Bajić; Odgovori javnosti, jer “vodiš istragu”; Bar tako tvrdiš!