петак, 5. април 2019.

Dosje Aljoša Borković - Uloga Lažnog Ujaka u zataškavanju Ubistva Davida Dragičevića



piše: Slobodan Vasković

Aljoša Borković, saradnik MUP RS, perač novca i prjavi haker, ima veoma važnu ulogu u, kako je dosad utvrđeno, prirkivanju ubistva Davida Dragičevića.

Borković, kojeg su Dragan Lukač, komandant Hunte, a potom i Milorad Dodik proglasili za "Davidovog ujaka", iako on to nije, dugogodišnji je saradnik MUP RS i njegova uloga u zataškavanju Ubistva Davida vrlo je prljava i krajnje neljudska, posebno s apsekta da je bio blizak porodici Dragičević i da su mu oni vjerovali.


Pokazalo se to velikom greškom, a Borković, kum prljavog inspektora Bojana Karanovića, je saučesnik u značajnim manipulacijama i podmetanjima nekih od visokih pripadnika MUP RS, tokom istrage Ubistva Davida Dragičevića, koja su porodicu Ubijenog mladića nerijetko, tokom njihove istrage o nestanku, kasnije i ubistvu sina, vodila u potpuno pogrešnom pravcu.

Baviću se detaljno i ulogom Karanovića, za kojeg nije utvrđeno gdje se nalazio u noći 17/18.03.2018. godine, kada je David otet, potom prebijen, mučen i nakon toga surovo likvidiran.


Narednih dana baviću se ponovo i ulogom Borkovića u slučaju teškog Ubistva Davida Dragičevića, a prije toga podsjećanje na dio činjenica koje sam već objavio o, izvan svake razumne sumnje, saučesniku u zataškavanju. 

Haker, kriminalne prošlosti, Aljoša Borković je saradnik MUP-a RS, njihova “krtica”, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa porodicom Dragičević, ni Davorom ni sa Suzanom, posebno ne ikakav “ujak” (18.07.2018.)

piše: Slobodan Vasković

Aljoša Borković
Aljoša Borković, haker koji ima bogatu kriminalnu prošlost, po svemu sudeći i sadašnjost, je saradnik MUP-a RS, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa Davorom Dragičevićem niti Suzanom Radanović, roditeljima Ubijenog Davida Dragičevića.

Borkovića je prvo za “Davidovog ujaka” proglasio Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10. maja ove godine, a za “ujaka” ga je potvrdio Milorad Dodik u emisiji “Ćirilica”, 16.07.2018. Neistinita je i jedna i druga tvrdnja i prelako je dokazivo da narečeni ne govore istinu.

Lukač je tada rekao: “Njegov (Davidov, op.aut.) otac (Davor, op.aut) je ovdje rekao da nije narkoman. Ja mu ne zamjeram zbog toga. Ali sada ću reći drugu stvar; Kada sam bio kod njega kući, kada smo pričali o svemu ovome, bilo je prisutno deset ljudi, Davor Dragičević mi je rekao da zna da njegov sin duva, da koristi marihuanu, a njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS i koji je pokrenuo na mrežama ovu priču… govorim o ovome da je isti taj njegov ujak, kad smo bili u kući, pozvao me u stranu, pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada i rekao mi: Ja znam da je David koristio LSD, ali roditelji to ne znaju”.



Lukač je posjetio Davora Dragičevića 27. marta ove godine, dan nakon prljave konferencije za štampu na kojoj je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje Ubijenog Davida Dragičevića, lažno ga optužujući da je provalio u kuću Đorđa Rađena na Laušu. 

Isti taj dan, nekih dva sata posle Lukača, u kuću Davora Dragičevića (27.03.) bio je i Milorad Dodik, koji je za “Happy TV”, u emisiji “Ćirilica” izjavio (16.07.): “A njegov ujak mi je rekao - znam ja da je bio i na težim stvarima, ali nemojte o tom sad da pričamo. Ja kad sam izlazio iz njihove kuće to mi je rečeno. I sad ja ne treba o tome da pričam, je li tako”?!



Krajnje je degutantno i neljudski na ovakav način govoriti o Ubijenom Dječaku, posebno što su to laži, jer postoje validni dokazi - toksikološki nalazi koji potvrđuju da Ubijeni David Dragičević, prije nego je likvidiran, nije koristio nikakve narkotike.

Na ovaj način nastavljen je prljavi ručni rad MUP-a RS, započet još na presu 26.03., kada su javno date instrukcije kako da se zataška Ubistvo Davida Dragičeviuća i zaštite Naručioci, Ubice i Saradnici.

Kada se sagledaju izjave Lukača i Dodika, moglo bi se zaključiti da su obojica u kući Davora Dragičevića stalno “odvlačeni u stranu” da im se nešto “u povjerenju kaže”, što je notorna laž. 

Posebno je interesantna Lukačeva izjava. U njenom prvom dijelu on kaže: “A njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS…”,  da bi u drugom dijelu iste izjave značajno ublažio retoriku spram Aljoše, navodeći: “pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada”!


Očito je da Lukač zna Aljošu jako dobro “iz grada” i Aljošu kriminalca, što i nije za čuditi, jer je Borković saradnik MUP-a RS.

Istina je da Borković jeste bio u kući Dragičevića, pošto je slovio kao njihov prijatelj, ali se, u međuvremenu, pokazalo da je daleko od toga.

Borković je, kako stvari stoje, bio MUP-ova “krtica” u porodici Dragičević i bio je, između ostalog, zadužen i za pokrivanje notornih laži, gnusoba i podlih podvala, koje su izgovorili Lukač i Dodik. 

Za šta je sve još Borković bio zadužen od svojih naredbodavaca iz MUP-a RS saznaće se vrlo brzo, a bitno je napomenuti da on jeste uhapšen 2011. godine u akciji “Košnica” (vidi dodatak). 



Iako je bio osumnjičen za pljačku stotina hiljada KM, Borković nikada nije bio optužen, niti presuđen za nedjela koja je počinio kao haker-kriminalac.

Umjesto da sjedne na optuženičku klupu, da mu se oduzme novac koji je opljačkao širom svijeta, Borković je počeo da radi kao saradnik MUP RS. 

Sada je pitanje koje poslove Borković radi za čelnike MUP RS??? Da li su među tim “poslovima” i hakerski napadi na kritičare vlasti, poput onog velikog septembarskog 2017. godine?

Da li Borković za pojedince iz MUP RS radi na “poslovima” sa novcem i ako radi, kakvi su to poslovi?! (nastaviće se)

Dodatak 1: Vijesti.ba/Internet-kriminalci: FBI pratio tragove i stigao do Banja Luke (02.06.2011.)
SARAJEVO - Zahvaljujući agentima američkog FBI i Interpola, uhapšeni su 21- godišnji Aljoša Borković i Darko Malinić iz Banjaluke za koje je utvrđeno da su članovi hakerske grupe koja preko interneta krade novac sa bankovnih računa širom svijeta. Istražitelji još nisu utvrdili o kojoj sumi se radi, osim što su kazali da su u pitanju stotine i stotine hiljada maraka!
Ovi sajber kriminalci su imali jednostavan recept - na internetu su organizovali mrežu preko koje su plasirali kompjuterske viruse što im je omogućavalo da kradu lične podatke građana po cijelom svijetu o bankovnim računima s kojih su poslije lako skidali novac, prenosi "San".

Borković je kupio luksuzni stan u Romanijskoj ulici u Banjaluci, a Malinić je živio iznajmljenom stanu u istoj ulici sa suprugom i kćerkom. Nisu krili da raspolažu ogromnim novcem, a Borković je vozio tri automobila od kojih nijedan ne košta manje od 100.000 maraka. 
Prema nekim izvorima, Banjalučanin Aljoša Borković posebno je zanimljiv agentima FBI, a upućeni kažu da se radi o „kompjuterskom genijalcu". On je prije nekoliko godina bio uhapšen pod optužbom da se bavi sajber kriminalom.
Klupko je počelo da se odmotava kada su istražitelji Interpola došlo do podataka da nestaje novac s računa u slovenačkim bankama i odmah se u istragu uključio FBI čiji su agenti pratili tragove i stiglo do Banjaluke.
(Vijesti.ba)


Dodatak 2: Hakeri pali u “Košnici" (NN, 02.06.2011.)

BANJALUKA Osumnjičeni hakeri Aljoša Borković iz Banjaluke i Darko Malinić iz Slovenije uhapšeni su u akciji Jedinice za posebne istrage MUP-a RS, kodnog naziva "Košnica" sprovedenoj u Banjaluci, potvrdio je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi. Pomenuti dvojac uhapšen je u međunarodnoj akciji koju je MUP RS sproveo u saradnji s kolegama iz Slovenije i Interpolom, a terete se za visokotehnološki kriminal, odnosno krađu novca preko Interneta.

Haker-kriminalac i saradnik MUP-a RS Aljoša Borković je kum inspektora Bojana Karanovića, kojem je putem vibera Đorđe Rađen davao instrukcije kako lažno optužiti Likvidiranog Davida Dragičevića; Darko Ćulum spriječio da Borković ode u zatvor (19.07.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Aljoša Borković
Već sam objavio da je Aljoša Borković, haker bogate kriminalne prošlosti, saradnik MUP-a RS, kao i da nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa Davorom Dragičevićem niti Suzanom Radanović, roditeljima Ubijenog Davida Dragičevića.

Borkovića je prvo za “Davidovog ujaka” proglasio Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10. maja ove godine, a za “ujaka” ga je potvrdio Milorad Dodik u emisiji “Ćirilica”, 16.07.2018., nakon čega su, pozivajući se na hakera-kriminalca, pokušali lažno predstaviti Ubijenog Davida Dragičevića kao narkomana. 

Njihove laži su gnusne, podle i prljave, jer postoje relevantni toksikološki nalazi koji ih opovrgavaju i dokazuju da David nije koristio nikakve teške droge prije nego je likvidiran.

Posebno podlo i jezivo je javno vrijeđanje žrtve Ubistva, što je samo po sebi dokaz kakvi neljudi to čine.

Borković ima bliske porodične veze, ali sa inspektorom MUP-a RS Bojanom Karanovićem (PS Lauš), koji je poznat po prljavim poslovima.



Borković i Karanović su kumovi, a Karanović je upravo onaj inspektor koji je putem vibera komunicirao sa Đorđem Rađenom, vlasnikom kuće na Laušu, čija pljačka je izrežirana, kako bi se Ubijeni David Dragičević kriminalizovao i na taj način odvukla pažnja od Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika.



Rađen je jedan od glavnih saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića, a tokom komunikacije sa Karanovićem najvulgarnije je izvrijeđao Ubijenog Davida. Pokazaće se kasnije da je iste optužbe na prljavom presu 26.03. iznio Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal. (vidi dodatak)

Još je vrlo bitno nekoliko detalja. 


Borković je uhapšen 2011. godine u akciji “Košnica” zbog pljačke stotina hiljada KM, ali nikada nije bio optužen, niti presuđen za nedjela koja je počinio kao haker-kriminalac. Umjesto da sjedne na optuženičku klupu, da mu se oduzme novac koji je opljačkao širom svijeta, Borković je počeo da radi kao saradnik MUP RS.

Kao takav, ubačen je u redove porodice Dragičević kao “krtica”.

Važno je znati i naglasiti da je Borkovića zatvora spasio Darko Ćulum, sadašnji direktor Policije, koji aktivno učestvuje u prikrivanju Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saučesnika.

Ćulum trenutno okolo cvili kako je za sve što se dešava kriv ministar Dragan Lukač, čak je htio da podnese ostavku, ali mu to nije dozvoljeno.



Beskičmenjak i ljigavac Ćulum nije se usudio na bilo koji način suprotstaviti Lukaču, a njegovo cviljenje neće mu pomoći da pobjegne od zaslužene kazne za saučesništvo, kada bude riješeno Teško Ubistvo Davida Dragičevića. (nastaviće se)

Inspektori Karanović i Kremenović su Ilićeva i Luburina veza prema Đorđu Rađenu (14.06.2018.)


piše: Slobodan Vasković


U tekstu “Davor Dragičević potvrdio nestanak komada odjeće Ubijenog Davida, koja je dokazni materijal u zločinu Teškog Ubistva; Imena dosad dokazanih saučesnika u tom zločinu”objavio sam imena i (gotovo sve) fotografije dosad dokazanih saučesnika u Teškom Ubistvu Davida Dragičevića.

Nisam objavio slike Miše Rađena, oca Đorđa Rađena (obojica nisu prošli poligrafisanje) i inspektora Bojana Karanovića (PS Lauš), poznatog po viber-prepisci (nedugo nakon otmice Davida) sa Đorđem Rađenom, suvlasnikom kuće na Laušu. Karanovićeve slike, objavljujem u ovom tekstu.

inspektor Bojan Karanović
Za Karanovića je bitno navesti da je blizak rođak sa Dubravkom Kremenovićem, inspektorom, jednim od najodanijih ljudi Darka Ilića. 

Kremenović, kao i Karanović, poznati su po brojnim prljavim poslovima. Oni su Ilićeva i Luburina veza prema Rađenima.

Karanović, osim za Ilića, radi i za Nedeljka Luburu, Lukačevog zeta, poslove koji su u sferi najgoreg kriminala. Poseban cinizam je da Karanovića zovu Karan!

Prepiska Karanovića i Rađena je vrlo bitna, jer je dio zločinačke konstrukcije Darka Ilića (i njegovih šefova), na osnovu koje je lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića da je opljačkao kuću Rađena.

Đorđe Rađen
Đorđe Rađen je inspektoru Bojanu Karanoviću, dan nakon nestanka Davida i dan nakon režirane pljačke, sugerisao porukom: “Da li vam je poznato Dragicevic David. živi na pobrdju, mogao je vidjeti kucu sa brda+ po fejzbuk profilu je klosar narkoman”, da je David Dragičević opljačkao njegovu kuću, u ulici Velibora Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. godine.

Pri tom je naveo da je David, kako je on (Rađen) zaključio, “po fejzbuk profilu klošar narkoman”.

Rađenova poruka Karanoviću “odjeca odgovara mozda lunja skriva se od nekog  duguje lovu nekom itd.”, dodatno potvrđuje da je on duboko involviran u likvidaciju Davida Dragičevića, zajedno sa drugim brojnim Vojnicima Narkokartela, čiji su šefovi naredili egzekuciju dvadesetjedogodišnjeg mladića.


Kako je Rađen mogao znati da “odjeća odgovara”, ako je neposredno prije prepiske tvrdio da nikada nije vidio Davida Dragičevića?!

Rađen je mogao znati kako je obučen David tako što je učestvovao u pripremi scenarija Lažne pljačke. Nakon njegovih poruka inspektoru Karanoviću to je već nesporno.

Činjenica da se Karanović, putem vibera, dopisuje sa Rađenom, takođe, ukazuje da je on jedan od Vojnika koji su učesnici u akciji prebijanja, otmice, mučenja, likvidacije i prikrivanja surovog Ubistva Davida, ali isto tako mnogo govori o "profilu" tog inspektora. Njegove fotografije sa “uperenim pištoljem” dovoljno govore same za sebe.

Inspektor Bojan Karanović
Da podsjetim, na pres konferenciji 26.03.2018. godine, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, potvrđuje Rađenove riječi, tako što javno optužuje Davida Dragičevića da je opljačkao Rađenovu kuću na Laušu, uz konstataciju “to je dokazano”.

Uz to, Željko Karan, profesionalno i sudski nepriznatim metodama, utvrđuje, 25.03., da se u urinu tijela Ubijenog Davida nalaze “alkohol, LSD i marihuana”, čime ponovo potvrđuju navode iz Rađenove poruke da je David “narkoman”.

Naravno da nije moguće da je Rađen “po fejzbuk profilu” zaključio da je David opljačkao njegovu kuću i da je “klošar i narkoman”, a da su to isto osam dana nakon toga, “istragom” utvrdili i “eksperti iz MUP-a RS”, već je riječ o unaprijed smišljenom scenariju u kojem je svako igrao svoju ulogu.

I igra se i dalje, iako je dokazano da David Dragičević nije bio u kući Rađena te noći, jer nije nađen njegov DNK niti ga je Agencija za forenziku identifikovala na osnovu snimaka sa kamera za video nadzor “Apartmana Vesto”.

Interesantno je da se MUP RS nije javno izvinio porodici Dragičević zbog laži iznesenih na pres konferenciji o Ubijenom Davidu.

Darko Ilić
Rađen je samo jedan od točkića u Mehanizmu koji je Surovo likvidirao Davida Dragičevića, čiji je zadatak bio da otpočne blaćenje i kriminalizaciju Žrtve, koje su finiširali Ilić i Karan.

To je kristalno jasno, jer je nesporno utvrđeno da David Dragičević nije opljačkao Kuću Đorđa Rađena, niti u njoj boravio u noći 17/18.03.

Egzekuciju Davida Dragičevića naredio je i sproveo NarkoKlan, čiji su pripadnici kriminalci i pojedinci iz MUP-a RS.  

Saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, izvan svake razumne sumnje, su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, Darko Ćulum, direktor Policije, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljko Lubura (Lukačev zet), patolog Željko Karan, tužioci Dalibor Vrećo, Želimir Lepir, Đorđe Rađen, lica sa snimaka napravljenih kamerama sa “Apartmana Vesto”…

Dejan Mitrić
Saučesnik je i Dejan Mitrić, načelnik Jedinice za analitiku i prevenciju u Upravi za borbu protiv terorizma, koji je zadužen za odred policijskih botova, koji siju laži i mržnju po mrežama, ali i za nezakonito praćenje Davora Dragičevića i još najmanje dvoje njegovih najbližih saradnika.

Na tim poslovima angažovana su četiri vozila Uprave za borbu protiv terorizma i deset njenih pripadnika.

Mitrić ima zadatak i da istraži ko je sve od pripadnika MUP-a RS lajkovao stranicu FB Grupe “Pravda za Davida”. Njegova istraživanja pokazala su da je to učinilo preko 1.500 pripadnika policije. 

Orkestar iz Pakla i Kvintet Demona nastavljaju zajedno da nastupaju i zataškavaju Likvidaciju Davida Dragičevića (30.08.2018.)


piše: Slobodan Vasković

David Dragičević

1.
Aljoša Borković i dalje radi crne poslove za pojedince iz Vrha MUP RS. Nije ni prestajao, niti ih je u tome omela likvidacija Davida Dragičevića.

2.
Da li je Aljoša Borković rekao istrazi zašto njegov telefon nije imao nikakvu komunikaciju od 20 časova, 17.03., pa sve do 15 časova i 40 minuta, 18.03? Iz kojih razloga “korisnik nije bio dostupan” i gdje je bio u to vrijeme?! Od Šibova do Nove Varoši?!

Već su smislili neku priču. Poput one laži da je Aljoša ujak, koji sve zna o jeftinom LSD-iju. Kao i ministar Dragan Lukač.

3.
Koliko bi Borković, sa svojim sposobnostima, mogao oprati novca mjesečno, pitao sam jedog IT stručnjaka. 

Od 400-500 hiljada evra mjesečno, ako pere punom parom. I to sam. 

Aljoša Borković
4.
Istražuje li iko Borkovićeve “sposobnosti”? Teško, jer on radi za MUP RS, pojedince iz njegovog vrha.

I jako je dobar sa Predragom Kudrićem, visokim funkcionerom MUP-a RS, sa kojim je imao veoma intenzivnu komunikaciju u vrijeme dok se tragalo za Davidom. I predstavlja se kao savjetnik ministra Dragana Lukača. 

5. 
Borkovićev kum je inspektor Bojan Karanović, koji direktno sarađuje sa Đorđem Rađenom, što je lažno optužio Davida Dragičevića da mu je opljačkao kuću. 

Inspektor Bojan Karanović
6.
Ni Rađen nije bio dostupan od 22 časa i 25 minuta, 17.03., pa sve do 08 časova i 15 minuta, 18.03., kada je iznenada otkrio da je “opljačkan”. Iako je vidljivo, na snimcima nadzornih kamera sa apartmana “Vesto”, da je Rađen, nekoliko minuta nakon “provalnika” ušao u svoju kuću.

Gdje mu je bio otac Milorad u to vrijeme? 

Milorad Rađen
Obojica nisu prošli poligraf, ali koga to uopšte tangira. I oni rade za MUP RS, pojedince iz njegovog vrha.

Skladištari!

7.
I da li je iko saslušao djevojku sa video klipa koja je vidjela ko dolazi u kuću u ulici Velibora Janjetovića Janje u 02 časa 56 minuta i pedesetak sekundi?!




8.
Đorđe Rađen imao je tajnu komunikaciju sa inspektorima iz Uprave za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić, u vrijeme dok je trajala potraga za Davidom Dragičevićem, saopštili su mi izvori iz MUP RS, a ja objavio još 23. jula.

Đorđe Rađen
Oko čega su komunicirali, trebalo je da utvrdi istraga. 

9.
Utvrdio da je ta komunikacija bila 20.03. i to u tri navrata!

10.
Možda sad Ilić naloži inspektoru Dušanu Čupiću da istraži ko je tog 20.03. komunicirao sa Rađenom?! I zašto?

11.
Gdje je Harmonikaš iz Pakla i inspektor-kriminalac Siniša Kojdić, koji je ukrao donji veš Ubijenog Davida Dragičevića, uz cinični komentar: “Njemu više neće trebati”?

Zašto Harmonikaš iz Pakla nije u pritvoru? 

Inspektor Siniša Kojdić
Zato što bi mogao reći po čijem nalogu je ukrao donji veš, a po čijem slao slike viberom sa obdukcije tijela Davida Dragičevića, 25.03., kao i ko mu je dao zadatak 24.03., kada je nađeno tijelo, da uništava tragove?!

12.
Harmonikaš iz Pakla je samo dio Orkestra iz Pakla koji je likvidirao Davida Dragičevića i čini sve da Ubistvo zataška, a Naručioce Ubistva i Ubice zauvijek sakrije.

Dragan Lukač
I kojim, na smjenu, diriguju Lukač, Ilić i Darko Ćulum, direktor Policije. 
Nedeljko Lubura donosi Palice!

13.
Tu je i tužilački Kvintet Demona - Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Mladen Mitrović, Miodrag Bajić, koji efikasno ispunjavaju poslove Dželata porodice Dragičević - Likvidacija Nečinjenjem, Iscrpljivanjem i Mrcvarenjem.

Miodrag Bajić
Orkestar iz Pakla i Kvintet Demona nastupaju i dalje zajedno. 
Kakva poslastica za prvog kulturnjaka Banjaluke Igora Radojičića!

14.
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.



Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)

Zašto MUP RS, Lukač, Karanović..., Miodrag Bajić… mjesecima lažu kako je policija došla do crno-bijelog snimka ulaska i izlaska iz Kuće Rađen koji se prvi pojavio u javnosti - Pokušaj podmetanja porodici Dragičević (28.12.2018.)





piše: Slobodan Vasković

Režim, njegova policijskopravosudna struktura, uporno ćuti o Ubistvu Davida Dragičevića i uporno progoni Davora Dragičevića i članove grupe “Pravda za Davida”, podnošenjem raznih prijava - od prekršajnih do krivičnih.

Cilj im je prekid protesta na Trgu, koji traju devet mjeseci, od 26.03.o.g.



Kontinuitet protesta, njegovo dugo trajanje, postaje gotovo nepodnošljivo po Režim, pa su sve češći ataci na Ljude koji mirno protestuju, prijave protiv njih, čak i najave incidenata.

Ažurnost “institucija” u podnošenju prijava je evidentna, kao što je evidentna i njihova potpuna neažurnost po pitanju Ubistva Davida Dragičevića, koja se ogleda u brojnim svjesnim propustima, namjernom ignorisanju preostalih dokaza koji nisu uništeni (većinu dokaza su uništili upravo pojedini pripadnici policije), neizgovorena, ali jasna težnja da se Likvidacija zataška.

Činjenica je da pojedini pripadnici MUP RS od početka ovih događanja svjesno opstruišu istragu - Ta opstrukcija počinje još od prijave nestanka Davida Dragičevića, 18.03. ove godine.



Davor Dragičević je u 06 časova 37 minuta pozvao 122 i prijavio nestanak Davida; Nakon toga je, kako kaže, desetinu puta zvao policiju, da bi isti taj dan u 13 časova i 27 minuta došao u PU Banjaluka, gdje je u 13 časova i 45 minuta dao zvaničnu izjavu da mu je nestao sin.



Od tada (18.03.), pa do 27.03. niko iz MUP RS nije nijednom došao u kuću Dragičevića, niti ih je pozvao za bilo kakve informacije. 

Tog 27.03. u kuću Dragičevića dolaze Milorad Dodik i Dragan Lukač; To je vrijeme kada se već zna da David nije živ, da je njegovo tijelo pronađeno 24.03. i da je Darko Ilić pokušao da kriminalizuje Žrtvu Ubistva na presu 26.03., nakon čega je isto veče održan prvi protest na Trgu - Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji ubijenog Davida, ustvrdili su tog 26.03. da je njihov sin ubijen, što se pokazalo tačnim.   

26.03.2018. - Davor i Suzana0prvi protest na Trgu

Činjenicu da niko iz MUP-a nije došao u kuću Davora Dragičevića da pregleda Davidove prostorije, stvari, računar… direktno je potvrdio i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

27.03.- Dodik i Lukač
"Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala sa roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi", izjavio je Lukač, 27.03.o.g., nakon sastanka sa Dodikom u Palati predsjednika upravo o “slučaju David Dragičević”!

Nakon tog sastanka Dodik odlaže sve obaveze (?!) i odlazi u kuću Dragičevića, a potom i sam Lukač.

27.03.-Dodik u posjeti porodici Dragičević
Međutim, od tog 27.03. pa do danas nije objašnjeno zašto policija nije u toku dotadašnje istrage razgovarala sa roditeljima!!!

Nezainteresovanost za nestanak dvadesetjednogodišnjeg Mladića; Neprofesionalizam ili, pak, jasna predstava o tome šta se sa njim dogodilo - znanje da je ubijen, jedini su mogući razlozi za takav čin onih koji su se, navodno, bavili istragom nestanka, kasnije i ubistva Davida Dragičevića!

Tek, porodica je danima ignorisana, kao i informacije koje posjeduje!

Navedene činjenice same po sebi su strašne i potpuno kompromitujuće po pripadnike MUP RS, ali to je samo početak niza užasnih postupaka pojedinih pripadnika MUP RS prema porodici Dragičević, Davidovim roditeljima, među kojima je jedan od najmorbidnijih, doslovno rečeno, poturanje snimka Suzani Radanović, koji je ona 23.03. odnijela u PS Lauš.

O tome postoji Službena zabilješka u kojoj se tvrdi da je tom prilikom Davidova majka rekla da je na snimku David, što je ona demantovala.

Službena zabilješka
Nesporno jeste da je ona taj snimak odnijela u PS Lauš, ali nije rekla da je na njemu David, što ni najmanje nije smetalo ministru Lukaču, kasnije i Miodragu Bajiću, zamjeniku Republičkog javnog tužioca, da tvrde drugačije.

U PS Lauš su Suzani Radanović, prilikom predaje tog snimka, kazali da prvi put čuju za njega i da ga prvi put vide. To je bila Laž.

Suzana Radanović
Ni Bajić ni Lukač nisu rekli da je notorna neistina da u PS Lauš nisu imali taj snimak, što ih dovodi u vrlo nezgodnu situaciju - osoba koje lažu, svjesno skrivaju činjenice iz istrage i tako zataškavaju slučaj Ubistva.



O čemu se radi? 

Taj snimak, u trajanju od 22 sekunde, Đorđe Rađen je, putem viber aplikacije, proslijedio inspektoru Bojanu Karanoviću još 18.03. u 12 časova i 56 minuta.


Rađen šalje video zapise Karanoviću
Isti taj dan, u 11 časova, prema dokumentima MUP RS, Rađen je prijavio “pljačku kuće”!

Prijava "pljačke" kuće

Nepuna dva sata nakon toga šalje dva video zapisa u PS Lauš, inspektoru Bojanu Karanoviću, koji je taj dan bio na poslu.

Rađen je, prema svjedočenju Vujadina Savanovića, snimao video zapise (na monitoru) sa njegovih nadzornih kamera (Apartmani Vesto), 18.03.!

Svjedočenje Vujadina Savanovića
Sama po sebi se nameću sledeća pitanja:
-Zašto je policajac u PS Lauš, kome je Suzana Radanović, 23.03., u 19 časova i 15 minuta donijela taj snimak, rekao da oni taj snimak nemaju i da ga vidi prvi put, odnosno da za njega čuje prvi put, kada je Karanović snimak imao već 18.03. u 12 časova i 56 minuta, prije nego je zvanično prijavljen nestanak Davida Dragičevića, što se desilo u 13 časova i 45 minuta, u PU Banjaluka?

-Zašto Lukač ni jedan jedini put, kao ni bilo ko drugi iz policije, nije rekao da je taj snimak bio u PS Lauš već 18.03.?

-Zašto Bajić nije isto to rekao, kada je, kako je naveo u Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića i drugih”, “izvršio detaljan uvid u spis” vezan za Ubistvo Davida Dragičevića; U tom spisu su i viber poruke između Rađena i Karanovića, iz kojih je jasno kada je Rađen proslijedio Karanoviću video snimak ulaska i izlaska iz kuće?!

Razlog je samo jedan - Navedeni žele po svaku cijenu ostaviti lažni utisak da je Suzana našla taj snimak i da je na njemu prepoznala Davida.

Neistine navedene u Bajićevoj Naredbi
Neistina je i jedno i drugo.

Snimak je Suzana dobila od Aljoše Borkovića (20.03. ili 21.03.), “lažnog ujaka” na kojeg su se pozivali Dodik i Lukač, iznoseći neistine da je David konzumirao LSD.

Aljoša Borković

Borkoviću je snimak dao Bojan Karanović, inspektor u PS Lauš; Njih dvojica su kumovi!

inspektor Bojan Karanović
Sve navedeno su notorne, dokazane činjenice, a cilj cijele akcije bio je ogavni pokušaj pojedinaca iz MUP RS da navedu roditelje Davida da potvrde da je na snimku njihov sin.     

Učinili su to da bi zaštitili Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića, njihove saučesnike, ali i sopstvenu monstruoznu i prljavu ulogu u zločinu.

Karanović ove snimke (od 18.03.) nije ni pomenuo u izjavi koju je dao u UKP MUP RS, 19.09. ove godine.

Izjava Karanovića u UKP MUP RS
Karanović je poodavno morao biti pritvoren, jer je on, prema brojnim činjenicama, jedna od ključnih karika u slučaju Teškog ubistva Davida Dragičevića, čija bi se uloga morala detaljno ispitati.

Kao što bi se moralo ispitati da li je Karanović snimak koji je dobio od Rađena 18.03. proslijedio i Darku Iliću, načelniku Uprave za organizovani kriminal i njegovoj “desnoj ruci” Dubravku Kremenoviću?!

Darko Ilić

Tu istragu nikako ne treba voditi Bajić, jer je on već javno demonstrirao da donosi Naredbe o nesporovođenju istrage, bez ikakve istrage!!! (nastaviće se)