понедељак, 24. септембар 2018.

Otkazan sastanak Lepira i predstavnika Američke administracije

piše: Slobodan Vasković



Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Želimir Lepir danas se neće sastati sa delegacijom američke administacije, potvrđeno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka. 

„Na zahtjev predstavnika Američke ambasade u BiH, sastanak koji je za danas bio planiran sa glavnim okružnim javnim tužiocem Želimirom Lepirom je otkazan“, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka. 

Advokat Duško Tomić, član međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu Dragičević, ranije je za sarajevsko „Oslobođenje“ izjavio da će se predstavnici američke administracije danas, 24. septembra, sastati s Lepirom kako bi razgovarali o novonastaloj situaciji u vezi sa istragom o ubistvu Davida Dragičevića.

Upitan zašto dolaze predstavnici administracije SAD-a, Tomić je rekao da je vezano za ulogu FBI-ja, "koji je bio uključen na početku istrage, po pozivu ministra policije RS".

Tomić je još naveo da ga je lično, još u petak, 21. septembra, pozvao glavni tužilac Lepir da prisustvuje tom sastanku, ali je dodao da niko iz advokatskog tima, neće ići na taj sastanak. 


„Stav je međunarodnog tima da se ne miješa u razgovore tog tipa. Tužilac će nas obavijestiti o zaključcima tog susreta, a mi sa tužiocem imamo zakazan sastanak u srijedu“, rekao je Tomić.