петак, 7. април 2017.

Institucije u službi Mafije

piše: Slobodan Vasković

1.
“To je pojedinačan slučaj, a ne pojava, tako da nema razloga da ja to komentarišem”.

Navedeno je izjava Stanislava Čađe nakon što je Milan Vukelić raznesen eksplozivom (06.11.2007.). Uz njega je tada teško stradalo još dvoje ljudi - Tomislav Dobrnjac, koji je ostao bez obje noge i Slava Pepinović, koja je teško ranjena. 

Čađo je tada bio ministar unutrašnjih poslova i svojom izjavom pokazao je kakav je nečovjek i koliko je za njega život drugih bezvrijedan.

Nije bio pojedinačan slučaj - stradalo je troje ljudi, a atentat je izvršen ispred zgrade MUP-a RS.

Opštepoznato je da ubice Vukelića nisu nikada pronađene, kao ni nalogodavci tog akta.

Tako ni njegova porodica, ali ni porodice Dobrnjac i Pepinović, još uvijek nisu dočekali pravdu.

Kao što pravdu nisu dočekali ni roditelji Nikole Đurovića, koji su za smrt svog sina u saobraćajnoj nesreći optužili, između ostalih, i Stanislava Čađu.

2. 
Milorad Dodik je posle likvidacije Milana Vukelića ustvrdio da niko od visokih republičkih funkcionera, kao ni članova njegovog SNSD-a, nije učestvovao u Vukelićevom ubistvu.

Tako je presudio istrazi.

3.
Dodik je presudio i Željku Vuliću i njegovoj porodici, koju je policija premlaćivala pred TV kamerama, jer su se usudili suprotstaviti otimačini njihovog vlastitog zemljišta.

Vuliće su godinama uništavali i uništavaju Tužilaštvom i Sudovima i Policijom. 

Na zemlji, otetoj od Grada, u Picinom parku, nalazi se zgrada M:tela; Koju je izgradio Mile Radišić. Nema potrebe za daljim pojašnjenjima, sve je po ovom pitanju poodavno ispričano: Pobijedila je Zemljišna mafija.

4. 
Zemljišna/Građevinska mafija likvidirala je i Vukelića. Tada je to ustvrdio jedan od najviših funkcionera MUP RS Gojko Vasić; I to je sve što je uradio protiv tog zla do penzije, u koju je otišao lani.

5.
Danijelu Novaković, pritiscima i prijetnjama, likvidirali su pripadnici Zemljišne Mafije i to svi znaju u ovom Gradu.

6.
Niko ništa nije preduzeo nakon njene objave da joj se prijeti protiv onih koji prijete; U ovom slučaju njenog zamjenika Mirka Stojčinovića. I onih koji stoje iza njega.

Šta je uradilo Tužilaštvo nakon objave prijetnji, šta je uradio MUP - Uputio sam im pitanja u vezi sa tim i, naravno, nisam dobio nikakav odgovor.

7.
Juče sam se zapitao da li je Arogancija Kidnapera Institucija još uvijek iznad života onih koji na bilo koji način nisu na liniji Režima i njegovog Mafijaškog krila; Da li je Arogancija Kidnapera Institucija i iznad smrti, iznad jezivog načina na koji je umorena Novakovićeva?!

Odgovor je - Naravno da jeste; Znao sam ga i juče prije upućivanja dopisa MUP-u i Tužilaštvu, ali vrijedilo je provjeriti.

I još jednom tako potvrditi da te institucije štite one koji Uništavaju Živote kako bi se dokopali tuđeg i na tome zaradili milione.

8.
Da su Tužilaštvo i Policija bilo šta preduzeli po pitanju prijetnji Novakovićevoj, saznali bi, na primjer, ko joj je pisao ostavku, bez njene volje, i kako je to ona odbila; Saznali bi i na koje je slučajeve Novakovićeva ukazala, zbog čega joj je prijećeno i našli bi ko to pokušava da otme tu zemlju.

Bilo da je riječ o onoj kod Poljoprivredne škole ili u Grčkoj ulici ili…

9.
Iluzorno je i pomisliti da bi Tužilaštvo i Policija bilo šta preduzeli, jer su Lica koja stoje iza otimačine Gospodari ovog Grada!

Za njih rade RUGIP, Pravobranilaštvo, Tužilaštvo, Policija, Sudovi…, a ne za građane.

10.
Da li će se nešto promijeniti uskoro? 

Vrlo teško; Dovoljno je pročitati/čuti izjave Gradonačelnika o ugrožavanju bezbjednosti, kako njegove tako i najbližih mu saradnika i uvidjeti da nema nikakve reakcije institucija na njih.

11.
Sjeća li se još iko da je Ćana Babić, visoka funkcionerka RUGIP-a, pretučena prije tačno mjesec dana? I niko nije uhvaćen. 

Pojedinačan slučaj, a ne pojava, prokomentarisao bi Čađo.

12.
I uništenje života Novakovićeve za Režim je, njegov Nasilni dio koji je prevladao,  “pojedinačan slučaj, a ne pojava”.

I prijetnje Gradonačelniku su “pojedinačan slučaj, a ne pojava”.

Zato što niko od nadležnih ne smije ništa Zemljišnoj/Građevinskoj mafiji. Sada i Naftnoj, koja, takođe, prijeti.

13.
Naveo sam samo neke od brojnih primjera za koje je javnost saznala, svjedočila im, ali institucije nisu ništa preduzele, jer ni ne postoje. 

U rukama su jednog Čovjeka. Dodika.

14.
Mnogo, mnogo više je slučajeva za koje se nije saznalo, koji su zataškani, o kojima se samo šuška po kuloarima; Pucnjave biznismena jednih na druge; Pucnjave i prebijanja čiji su autori bliski Vrhu, Ranjavanja o kojima se ćuti, Obračuni bejzbol palicama, Izbacivanje iz automobila u pokretu, gepekovanje…

15.
Ko je sve te slučajeve zataškao? “Institucije”!

16.
Da li ikoga čude pozivi na obezglavljivanje i spaljivanje Dr Snežane Stojanović?

Zašto bi, pa to je pojedinačan slučaj!

Dodatak: Policija bez odgovora
MUP RS
Dragan Lukač, ministar
Siniša Kostrešević, načelnik UKP 

Poštovani, 

Danijela Novaković, bivši republički pravobranilac, koja je preminula 6. aprila u Banjaluci, javno je u Skupštini, u decembru prošle godine, izjavila da joj je Mirko Stojčinović, u to vrijeme njen zamjenik, otvoreno prijetio.
Novakovićeva je o tim prijetnjma obavijestila i ministra pravde RS Antona Kasipovića.

Dva mjeseca nakon prijetnji, Novakovićeva je imala težak moždani udar, od čijih posledica je na kraju preminula.

Zbog svega navedenog, molim Vas da mi hitno odgovorite na sledeća pitanja:

1. Da li je MUP RS preduzeo bilo kakve radnje na osnovu izjave Novakovićeve o prijetnjama koje joj je uputio Stojčinović?

2. Da li su nadležni iz MUP RS saslušali Stojčinovića u vezi sa prijetnjama koje je uputio Novakovićevoj?

3. Da li je Anton Kasipović, ministar pravde RS, proslijedio MUP RS prijavu koju mu je dostavila pokojna Danijela Novaković oko prijetnji Stojčinovića?

4. Da li MUP RS vodi istragu o poslovima Budimira Stankovića, na koje je Novakovićeva ukazala kao na štetne po interese grada i Republike Srpske i u kojoj je fazi ta istraga, ako je uopšte pokrenuta?

Molim Vas da mi na pitanja odgovorite najkasnije sutra do 12 časova, kako bih mogao o svemu objektivno i pravovremeno obavijestiti javnost.

S poštovanjem,
Slobodan Vasković, bloger

Tužilaštvo bez odgovora

Okružno tužilaštvo Banjaluka

Glavni okružni tužilac, Želimir Lepir

Poštovani, 

Danijela Novaković, bivši republički pravobranilac, koja je preminula 6. aprila u Banjaluci, javno je u Narodnoj skupštini, u decembru prošle godine, izjavila da joj je Mirko Stojčinović, u to vrijeme njen zamjenik, otvoreno prijetio.
Novakovićeva je o tim prijetnjma obavijestila i ministra pravde RS Antona Kasipovića.

Dva mjeseca nakon prijetnji, Novakovićeva je imala težak moždani udar, od čijih posledica je na kraju preminula.

Zbog svega navedenog, molim Vas da mi hitno odgovorite na sledeća pitanja:

1. Da li je Okružno tužilaštvo Banjaluka pokrenulo bilo kakvu istragu na osnovu izjave Novakovićeve u prijetnjama koje joj je uputio Stojčinović i, ako jeste, u kojoj je fazi ta istraga?

2. Da li je Stojčinović saslušan u Okružnom tužilaštvu Banjaluka vezi sa prijetnjama koje je uputio Novakovićevoj?

3. Da li je Anton Kasipović, ministar pravde RS, proslijedio Okružnom tužilaštvu Banjaluka prijavu koju mu je dostavila pokojna Danijela Novaković oko prijetnji Stojčinovića?

4. Da li Tužilaštvo vodi istragu o poslovima Budimira Stankovića, na koje je Novakovićeva ukazala kao na štetne po interese grada i Republike Srpske i u kojoj je fazi ta istraga, ako je uopšte pokrenuta?

Molim Vas da mi na pitanja odgovorite najkasnije sutra do 12 časova, kako bih mogao o svemu objektivno i pravovremeno obavijestiti javnost.

S poštovanjem,
Slobodan Vasković, bloger