недеља, 2. октобар 2016.

Prnjavor/"Grobari" pod kontrolom bezbjednosnih službi

piše: Slobodan Vasković

Navijači Partizana "Grobari" još uvijek se nalaze u hotelu "Siti" u Prnjavoru. 

"Oni su pod kontrolom i razmatramo šta sa njima", rečeno mi je.

Odluka će biti donesena tokom dana.
Bezbjednosnim službama BiH poznat je identitet navijača, koji se nalaze u hotelu u Prnjavoru.

Prema tvrdnjama istih, jedna od njih je svojevremeno prijeto smrću novinarki B92 Brankici Stanković, urednici "Insajdera".

"Grobare" je u RS doveo vrh SNSD-a i nema dileme da je za tu "turističku turu" znao i MUP RS.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da se u Prnjavoru desio fizički obračun između mještana tog grada i grupe mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku kako bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima. 

On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se “veoma neobičnog ponašanja, nabildani i istetovirani”, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju. 

Prema njegovim riječima, po gradu se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od mještana, posle čega se ispred hotela “Siti”, u kojem su smješteni, počeo okupljati veći broj građana, zahtjevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru. 

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel. 

Trenutno su oko hotela rasporedjene  policijske snage. 

"Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na lice mjesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju. 

Ministar bezbjednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocijenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da “nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju”.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su “pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra”. 



Mektić je rekao da su i u Tesliću primjećene slične grupe mladića pristiglih iz Srbije.