четвртак, 10. август 2023.

Veze Bude i Dragana Stankovića sa narkodilerom Sašom Kovačevićem, koji je dio narkogrupe Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine


Piše: Slobodan Vasković


Biće vrlo zanimljivo istražiti veze Dragana Stankovića, sina Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika i beskrupuloznog tajkuna, sa Sašom Kovačevićem iz Bijeljine.


Posebno zbog toga što se Kovačević vodi kao vlasnik restorana “Kej” (bar se vodio do hapšenja u aprilu prošle godine), koji nije njegovo, već Stankovićevo vlasništvo.


Stankovića mesara, a ne Stankovića, dirketora RUGIP-, koji se, osim na Skaj listi, nalazi i na Crnoj listi SAD-a.


Saša Kovačević, vlasnik firme C&M d.o.o. Iz Bijeljine uhapšen je zajedno sa narkodilerom Željkom Radovanovićem Krečom, još u aprilu prošle godine.





Krečo je na Skaj aplikaciji imao kodno ime "Vendeta".


Određen im je jednomjesečni pritvor i od tada se o tom predmetu ćuti.


Pretpostavljam da se vodi istraga, pa ne bih dalje otvarao ništa, sem da navedem da nije samo restoran “Kej” nekretnina koja se vodila na Kovačevića, već niz drugih. I ne sa o Stankovićevih.

Pripadnik Krečine lokalne narkogrupe iz Bijeljine je Saša Kovačević iz Bijeljine, vlasnik firme "C&M" d.o.o. Na slici je sa Željkom Cvijanović dok je bila premijer RS (fotografija iz 2018.)


Cvijanović i Kovačević

Kovačević je uhapšen u akciji “Ira”, zajedno sa Krečom i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog krivičnog djela “organizovani kriminal iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelom primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti iz člana 256. stav 1. KZRS”.

Međutim, nije tu kraj priče -  Kovačević je do hapšenja prao novac i za firme “Prointer” i “Infinity group”, kojima rukovodi Igor Dodik, pripadnik Vrha Kvačkog Klana. 

O svemu postoje relevantni dokazi.


Tek će da bude interesatno. (nastaviće se)