четвртак, 3. август 2023.

“Afrička kuga”: Dodikov "afrički" kuga Režim krije odgovorne za tešku bolest svinja, jer su dio njegove klijentelističke mreže; Cilj: Uništenje svinjogojstva u Republici Srpskoj


Piše: Slobodan Vasković


“Afrička kuga”, neizlječiva bolest svinja, hara na farmama u Republici Srpskoj.


Do sada je eutanazirinao oko 15.000 svinja i, kako trenutno stvari stoje, svinjogojstvo u Republici Srpskoj bi uskoro moglo da prestane da postoji.


Teško su ugrožene čak 272 farme u Republici Srpskoj.


Ključni krivci za pomor svinja, kao i za neotkrivanje lica odgovornih za proširenje smrtonosne bolesti je Vrh režima u Republici Srpskoj koji znaju ko je proširio kugu, gdje se pojavila, ali to kriju, jer se radi o vlasnicima farmi koji su bliski nakaznoj vlasti. 


“Afrička kuga” prvo se pojavila u  objektima "ZP Komerc" u Vršanima kod Bijeljine.




To se krije od javnosti, jer na toj farmi imaju 25.000 svinja. Prema propisima, jedna zaražena svinja znači da se sve svinje moraju eutanizirati. 


Vlasnik “ZP Komerc” je Ljubiša Rosić, izuzetno blizak sa Miroslavom Milovanovićem, bivšim ministrom poljoprivrede, kriminalcem i visokim funkcionerom Režima Milorada Dodika



Odgovorni za skrivanje kruge vode se idiotskim motom da bi eutanaziranje tolikog broja svinja bila katastrofa za cijelu Semberiju, iako su, nedjelovanjem, napravili kataklizmu u cijeloj Republici Srpskoj. 


Prema višestruko potvrđenim informacijama, vrh MUP-a RS zna ko je iz Bijeljine u Gradišku dovezao šleper zaraženih svinja i proširio kugu, ali neće da djeluju. 


Razlog je jednostavan: Riječ je, opet, o osobi koja je bliska Režimu.



Iz Ministarstva poljoprivrede, na čijem čelu je notorni Savo Minić, tvrde da su “afričku kugu prenijele divlje svinje koje su prešle Savu i Drinu”, što je notorna glupost. 


Istina je d auvijek ima ima kuge kod divljih svinja, ali to nije uzrok pošasti koja uništava svinjogojstvo u RS. 


Ključni razlog je što se svjesno ne sprečava šverc svinja i ostale stoke preko Save i Drine, jer od toga veliku korist imaju pojedinci iz Državne granične službe i veterinari koji ne pregledaju svinje već izdaju fiktivna uvjerenja o zdravstvenom stanju. 


Suštinski, namjerno se radi na uništavanju stočnog fonda u RS kako bi se ispraznile zalihe iz evropskih hladnjača. 



U ministarstvu su nesposobni kadrovi Režima kojima je cilj sticanje političkih poena poltronisanjem i lažima, a nikako rješavanje krize. 


Minić je i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske u koji godišnje “ugura” 400.000 KM.


Naravno, i u ovom ministarstvu, kao i svakom drugom, svoj veliki interes našao je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, ali o tome opširnije uskoro.


Bitno je da Pohlepna porodica Dodik zarađuje, a to što će svinjski fond, brojni farmeri biti uništeni, nikog se ne tiče.


Ponajmanje njih koji su najopakija “Afrička Kuga” na Balkanu. (nastaviće se)