уторак, 18. август 2020.

Boško Jugović, načelnik Pala, najatraktivniju parcelu na Jahorini dao po nalogu Dodikovih tajkuna koji su tvrdili da je “zemljište za Dodika”; Gromoglasna tišina iz tzv. opozicije "odgovor" na bezakonje i dodatni dokaz predizbornog "kombinovanja" sa Dodikovim bahatim, primitivnim tajkunima


Piše: Slobodan Vasković

1.
Boško Jugović, načelnik opštine Pale, odobrio je zamjenu najatraktivnije lokacije za izgradnju apartmanskog naselja za zemljište koje ne vrijedi ni približno toliko, što je klasična zloupotreba poodavno ustanovljena od Režima i poznata kao “Principi pljačke gradskog građevinskog zemljišta”, čiji je stvaralac Budo Stanković, kum Milorada Dodika.

2.
Stanković je, da podsjetim, po svom “principu” oteo desetine hektara gradskog građevinskog zemljišta u Banjaluci, dajući za njega bezvrijedne livade u selima udaljenim nekoliko desetina kilometara od Grada. Još uvijek traju procesi i bitka oko vlasništva nad tim zemljištem između Banjaluke i Stankovića, ali je Dodikov kum uspio zaraditi nekoliko desetina miliona KM, prodajući ono što nije njegovo.



3.
Na Jahorini je riječ o svega 400 m2, ali se oni nalaze na najatraktivnijoj lokaciji na Planini smještenoj između staze u Poljicama, kod šestosjeda i predsjedničke rezidencije.
Opština Pale je, po Jugovićevom nalogu, ustupila pomenutih 400 m2 zemljišta OC “Jahorina”, a zauzvrat je dobila višestruko manje vrijedne parcele.

4.
Jugović je to učinio, jer mu je rečeno da plac “hoće Dodik za sebe”, čime je pokazao da zna biti sklon nezakonitom “slalomu” kako bi se dodvorio Vlasniku.



5.
Plac je, na kraju, pripao Vladimiru Luledžiji, pa ne bi iznenadilo ni da su Jugovića Dodikovi tajkuni ubijedili da Dodik hoće plac, a da on (Dodik) zato i ne zna; Ne bi takva situacija bila prvi, već milioniti put, ali, bez obzira da li je Dodik znao/nije znao, ostaje činjenica da je on glavni krivac za takvo stanje, jer sav taj bahati, polupismeni, primitivni Šljam drži oko sebe, kao najznačajnije savjetnike.

6.
Pri tom ne treba zaboraviti da Dodik jeste odobrio “Principe” Bude Stankovića, iako njega nigdje nećete naći u papirima oko zemljišta Banjaluke koje je prisvojio, mimom svih zakona, na najkriminalniji mogući način, njegov kum.

7.
Kako god, ostaje i činjenica da Luledžija i dalje gradi apartmansko naselje bez građevinske dozvole, iako radovi koje izvodi već ugrožavaju vilu Vlade RS i njeno dvorište, budući da je to zemljište duboko potkopano, a ograda teško oštećena na najmanje dva mjesta.


8.
Zapanjujuće je da to čini tik uz vilu Vlade RS koju koristi Dodik što nije samo nezakonito, već i bezbjednosni problem, ali niko na to ne obraća pažnju; Zato što je Dodik, znao/ne znao za transakciju zemljištem, kada je saznao sve je odobrio. Kao i kriminalnu gradnju u Obućina barama, uostalom, gdje takođe, apartmane gradi Luledžija, zajedno sa Nenadom Nešićem, piromanom, sociopatom i gangsterom.

9.
Građevinska inspekcija konačno se pojavila na divljem gradilištu na Jahorini 17.08. ove godine, ali nisu prekinuli radove, iako su utvrdili da Luledžija nema građevinsku dozvolu, već samo odobrene lokacijske uslove na osnovu kojih nema pravo da gradi apartamane.

10.
Inspekcija je morala prekinuti radove, ali nisu to učinili, tako da je divlja gradnja nastavljena i 18.08.o.g., dok nadležni iz Grada Istočno Sarajevo, pod čijim ingerencijama je građevinska inspekcija, “pišu” Rješenje!



11.
Do kada će ga pisati velika je tajna, ali posebno iznenađuje činjenica da niko od takozvane Opozicije iz tog Grada nije ni riječi prozborio o nedjelima koja se dešavaju na Jahorini.

12.
Još veće je iznenađenje što inspekcija razvlači cijelu situaciju vrlo vrlo svjesno, iako je na njenom čelu Bojan Perišić, načelnik Odjeljenja za inspekcije poslove Istočnog Sarajeva i pripadnik SDS-a.

13.
Perišić je “mali od palube” Darka Babalja, što vrlo precizno objašnjava razvlačenje donošenja Rješenja o zabrani gradnje, jer narečenog Dodik i njegovi kerberi drže u šaci zbog učestvovanja u prodaji zemljišta opštine Istočni Stari Grad državljanima zemalja Bliskog istoka.



Posebno ga "imaju" zbog vile “Andrea”, koju je narečeni dobio pod, najblaže rečeno, vrlo sumnjivim okolnostima.


14.
Tišina navodne opozicije oko nezakonitog krčmljenja Jahorine je baš zaglušujuća! Tim više, jer je na nezakonitim malverzacijama prodajom sporne parcele na kojoj se nelegalno gradi, OC “Jahorina” oštećena za 287.000 KM. 

Ujedno je dodatni dokaz izbornog "kombinovanja" sa Dodikovim primitivnim brutalnim nepismenim tajkunima koji žele da privatizuju Planinu, o čemu sam već detaljno pisao.

15.
Da podsjetim, Nadzorni odbor OC “Jahorina” saopštio je 13.08. ove godine da su najatraktivniju lokaciju prodali Luledžiji za siću.

"Olimpijski centar Jahorina je na osnovu Odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti o svojini Društva od 9.9.2019. godine, donijete od strane Nadzornog odbora OC Jahorina, pokrenuo postupak o prodaji predmetne nepokretnosti. Nakon sprovedenog postupka licitacije od komisije sačinjene od članova Nadzornog odbora OC Jahroina, kao najpovoljniji ponuđač sa cijenom od 233.000 KM izabran je Luledžija Vladimir iz Pala. Na osnovu Odluke Nadzornog odbora Društva 26.9.2019. godine prenijeto je pravo vlasništa 1/1 na predmetnom građevinskom zemljištu na Luledžija Vladimira", saopštili su iz OC Jahorina. 


16.
Ima još niz zanimljivosti u vezi ovog zlata vrijednog placa - radi se o 400 m2, na kojim će biti izgrađeni 1.600 m2 apartmana.

Sad malo o cijenama - Nadzorni odbor je saopštio da je (svojim članovima, op. aut.), preko Luledžije, prodao najvrjedniji plac na Jahorini za 233.000 KM; Odnosno za 582,5 KM po m2, što je džaba.

Činjenica da je dokazani falsifikator Ljubomir Mrda član NO dovoljno govori sma za sebe!

Početna cijena Opštine Pale, za zemljište koje prodaju na Jahorini, je 850 KM po m2. 
Da je prodan plac po opštinskoj cijeni, bez licitacije, OC “Jahorina” bi zaradio 340.000 KM, odnosno 107.000 KM više nego je Luledžija platio.

17.
Međutim, da je bila licitacija dragocjenih 400 m2, cijena bi, prema poznavaocima prilika, dostigla svih 1.300 KM po m2, što znači da je zemljište moglo biti prodao za 520.000 KM, što je 287.000 KM više nego je Luledžija platio.

18.
Sad malo o zaradi na najljepšem i najatraktivnijem dijelu Jahorine - metar kvadratni izgrađenog apartmana na toj lokaciji dostiće cijenu od 1.800 evra, što znači da će Luledžija&Saradnici, kada završe sa nezakonitom ghradnjom apartmana, inkasirati - 1.600 m2 apartmana x 1.800 evra = 2.880.000 evra; Kada to konvertujemo u KM, dođemo do cifre od 5.616.000 KM. 
Perfektna zarada nema šta!


19.
Pripadnicima Dodikove partokratske, kleptokratske kriminalne elite građevinske dozvole ne trebaju, jer uzimaju zemljište koje im se dopada, najatraktivnije lokacije, ne samo na Jahorini, a potom grade gdje hoće, kako hoće i koliko hoće. 

Ćutanje takozvane opozicije najbolje svjedoči o njima i njihovoj stvarnoj želji za promjenama. (nastaviće se)