петак, 11. јануар 2019.

Mile, da li ćeš organizovati proteste pred RJT, jer su Bajić i Glamočanin donijeli Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića i Kremenovića bez ikakve istrage; Da li štitiš Kojdića; Mile, reci gdje je Davor, planirate li da ga ubijete?




piše: Slobodan Vasković

-Mile, gdje je Nestao Davor Dragičević i da li planirate da ga ubijete, kao što ste ubili i njegovog sina Davida?

-Mile, da li ćeš organizovati proteste pred Republičkim javnim tužilaštvom, jer je Miodrag Bajić naredio Goranu Glamočaninu da donese Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, a da, pri tom, Glamočanin nije sproveo nikakvu istragu o ulozi Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i još nekolicine pripadnika MUP RS u zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića?

-Mile, da li je to Bajić učinio u dogovoru sa tobom i Milanom Tegeltijom, sa kojim zajedno šefuje Pravosudnom mafijom? I, naravno, Draganom Lukačem i Darkom Ilićem?!



-Mile, pošto ti sve znaš, reci zašto Bajić nije provjerio Kremenovićev alibi za noć 17/18.03.?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci zašto Bajić nije provjerio alibi Bojana Karanovića, inspektora PS Lauš, za noć 17/18.03?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci zašto Bajić nije provjerio kretanje Kremenovića i Karanovića u noći 17/18.03.?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci da li je neko od njih te noći bio na Trgu Krajine ili, možda, kod Metalske škole?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci kako gledaš na činjenicu da su Bajić i Glamočanin u toj Naredbi falsifikovali dokaze, tvrdeći da je David Dragičević viđen kako prelazi raskršće u pravcu Ferhadije, iako ga nisu snimile, u navedeno vrijeme, kamere sa bankomata koji se nalazi na knjižari “Kultura”?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci kako ti vidiš tu “istragu” u kojoj Bajić i Glamočanin uopšte nisu provjerili Ilićeve navode sa presa 26.03., koji su se pokazali lažnim i koji su za svrhu imali kriminalizaciju Žrtve Ubistva?

-Mile, pošto si i ti tužilac, kako cijeniš što tvoje “kolege” Bajić i Glamočanin nisu uopšte provjerili Ilićeve tvrdnje oko navodnog alibija Filipa Ćuluma, u noći 17/18.03.?

-Mile, pošto ti sve znaš, reci zašto je Ilić lagao o vremenu kada je Ćulum dopunjavao telefon te noći? (Mile, pogledaj dodatak)

-Mile, da li Ti lično, kako se tvrdi, štitiš Harmonikaša iz Pakla Sinišu Kojdića, koji je najodgovorniji za nestanak krunskog dokaza - donjeg veša Ubijenog Davida?



-Mile, moram te podsjetiti na neka ranija pitanja - Ti znaš ko je Ubio Davida?!

-Mile, da li je bilo šest direktnih Egzekutora?

-Mile, koliko je među tim Egzekutorima bilo pripadnika MUP RS?

-Mile, da li si vidio snimak Premlaćivanja Davida?

-Mile, tvrde mi da ti je snimak prikazan; Da li je to tačno?

Čuvajući sebe Nobilo optužio dio vrha MUP RS da štiti Filipa Ćuluma (23.11.2018.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Anto Nobilo, advokat, imao je zadatak da sačuva vrh PravosudnoPolicijske Zločinačke organizacije, koja stoji iza zataškavanja Ubistva Davida Dragičevića i štiti Naručioce Ubistva, Ubice i njihove Saučesnike.

2.
Nobilo nije uspio u svom zadatku, premda jeste nanio određenu štetu naporima Davora Dragičevića, da dođe do Istine o Ubicama svog sina, nakon čega bi uslijedilo i njihovo kažnjavanje.

3.
Davor Dragičević je, zvanično, bio Nobilov klijent, iako je advokat ispod “radara” intenzivno radio protiv njega.

4.
Šteta koju je Nobilo počinio, zajedno sa svojim Ljigavim pomoćnikom, je sanirana, ali ostaje i dalje činjenica da je Nobilo učestvovao u naporima da se ne otkriju svi odgovorni za Ubistvo Davida Dragičevića. 

5.
Nije Nobilo naivan da nije bio svjestan ove činjenice, pa je iza sebe ostavio dokument, pod oznakom “Povjerljivo”, koji je prvo predao Želimiru Lepiru i Daliboru Vreći, (tužiocima, koji već mjesecima čine sve da se ne otkriju akteri zločina); Nakon toga je isti dokument predao i Davoru Dragičeviću što samo po sebi govori sve o o Nobilu i njegovom odnosu prema klijentu.

6.
Nobilov dokument jeste izdaja Davora Dragičevića, jeste dokaz da je on “zastupao” obje strane (kojeg li licemjerstva), ali je i dokaz da je narečeni bio potpuno svjestan kakvo zlo čini; Jer, taj dokument, Nobilo je, primarno, napisao kako bi sebe zaštitio. 

7.
Upravo zbog toga on vrvi od brojnih kontradiktornosti, potpuno suprotstavljenih stavova, paušalnih ocjena, nedorečenih i ničim dokazanih “tvrdnji”, jer Nobilo nije siguran kako će se sve završiti i da li će jednom biti pozvan kao svjedok na suđenju Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića. Kao svjedok-saradnik.

8.
Nobilo u dokumentu brani vrh PravosudnoPolicijske Zločinačke Organizacije, ali ih istovremeno i optužuje.

“Očito u Republici Srpskoj postoji veliko nepovjerenje prema državnim organima, uključujući policiju i tužilaštvo”, navodi Nobilo. 

Kontekst u kojem je ispisana ova rečenica ne odnosi se samo na Ubistvo Davida Dragičevića, već ima opšti karakter.

9.
Nakon što “u rukavicama” konstatuje nepovjerenje prema “državnim organima, uključujući policiju i tužilaštvo”, Nobilo onda brani iste te institucije, ali u detalju - samo u vezi sa Ubistvom Davida Dragičevića, da bi poslije toga konstatovao da je “istraga počela loše, traljavo i neprofesionalno, bilo je i zloupotreba”.

Vrhunac Nobilovog licemjerstva je konstatacija “naš zadatak nije bio istražiti zakonitost rada istražnih organa, već odgovoriti na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića”!

Jedno bez drugog ne može, ali Nobilu je bio cilj da uradi posao za one koji su ga podmetnuli i da, nakon toga, pokuša zaštiti sebe.

10.
Upravo to čineći, on je, indirektno, optužio Vrh MUP-a RS!

Učinio je to navodeći mjere koje treba preduzeti u daljem toku istrage.

“Filip Ćulum - detaljno saslušanje na sve relevantne okolnosti, a naročito na okolnosti njegovog navodnog alibija za kritično vrijeme”, naveo je Nobilo.

11.
“Navodni alibi za kritično vrijeme” je Nobilov direktan udar na one u čijoj je funkciji bio - dio Vrha MUP RS; Primarno na Darka Ilića, koji je brojnim bliskim vezama sa porodicom Filipa Ćuluma, ali i na Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, koji je javno tvrdio da Ćulum ima alibi za 17./18.03. 

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

12.
I Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, gostujući na ATV-u, saopštio je da “Filip Ćulum ima alibi za tu noć (18.03., op.aut.)”.

13.
Karakterišući alibi Filipa Ćuluma za kritično vrijeme kao NAVODNI, najteža je moguća optužba koju je Nobilo mogao izreći na račun vrha MUP RS, s obzirom na činjenicu da je radio za njih, jer upravo ta konstatacija ruši sve Nobilove, ničim dokazane, tvrdnje o neumiješanosti vrha MUP RS!

14.
Karakterišući alibi Filipa Ćuluma za kritično vrijeme kao NAVODNI, Nobilo je optužio dio Vrha MUP RS da štite Ćuluma lažima i lažnim dokazima!

Da li je Filip Ćulum Osoba No1 koja u 02 časa 52 minuta i 37 sekundi, 18.03., ulazi u kuću Rađenovih i glumi Davida Dragičevića?! (09.09.2018.)

piše: Slobodan Vasković



1.
Bitno je sve detaljno razjasniti oko Filipa Ćuluma, kojeg je David Dragičević u noći 18.03., označio kao potencijalno odgovornog za sve loše što bi moglo da mu se desi te noći.

2.
David Dragičević je u 00 časova i 15 minuta, preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.



3.
Istu rečenicu ponovio je nešto ranije u razgovoru sa bliskim rođakom, o čemu postoji svjedočenje. Ne bi to učinio bez jakog razloga!!!



4.
MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom. 

5.
U zvaničnim dokumentima, MUP RS navodi da se Filip Ćulum u noći 18.03. “do oko 02 časa nalazio na svom radnom mjestu u kafe baru “Smagler”, gdje radi kao konobar, nakon čega se uputio u pravcu svoje kuće na način detaljno opisan u njegovoj izjavi, što je potvrđeno video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja (dopunjavao telefonski račun u prodajnom objektu Moj market u 02 časa i 39 minuta, iznosom od 4 KM i slično)”.


6.
Nakon svih laži koje su izrečene iz MUP-a RS, od njenih najviših funkcionera, nemamo nijedna jedini razlog da vjerujemo u ovu verziju policije. A da ne treba vjerovati, postoje i čvrsti argumenti.

7.
Filip Ćulum nije dopunio telefon u 2 časa i 39 minuta, 18.03., u objektu “Moj market”, već mu je Neko dopunio telefon u to vrijeme.

Filip Ćulum
8.
Sam Filip Ćulum ponovo u 2 časa i 49 minuta, 18.03., deset minuta nakon što to navodi policija, dopunjava sebi telefon u prodajnom objektu “Moj Market” na Laušu!

Tih deset minuta, o kojima su lagali iz MUP RS, mogli bi biti jedan od ključeva za razrješenje enigme ko je u noći 18.03. zaista bio u Kući Rađenovih!

9.
Sada se postavlja pitanje - zbog čega lažu iz policije o kretanju i radnjama Filipa Ćuluma u noći kada je otet David Dragičević? I zbog čega im je bilo bitno da sakriju da je Filip Ćulum dopunio telefon u 2 časa i 49 minuta?

Darko Ilić
10.
Jedan od razloga bi mogao biti zato što Filip Ćulum glumi Davida Dragičevića pri ulasku u kuću Rađenovih u ulici Velibora Janjetovića Janje, broj 11.

11. 
Objekat “Moj market” udaljen je svega nekoliko minuta hoda od kuće Rađenovih.

To, praktično, znači da je Filip Ćulum mogao da dopuni telefon u 2 časa i 49 minuta u objektu “Moj market” i ušeta u kuću Rađenovih i 2 časa i 52 minuta.



12.
Tvrdje iz policije o potvrdi izjave Filipa Ćuluma “video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja” su poza bez ikakvog osnova, jer smo svjedoci da su manipulisali snimcima sa video nadzora, a pitanje je da li su ih uopšte izuzeli kako bi dokazali kretanje Filipa Ćuluma?!

13.
Značajno je istaći da je Filip Ćulum već prvog aprila promijenio telefonski aparat. 

14.
Postavlja se pitanje zašto? Odnosno, sasvim je moguće da je kristalno jasno zbog čega je bacio raniji aparat i uzeo novi - kako se iz njega ne bi mogli izvući podaci o komunikaciji u noći 18.03., kao i o tome ko mu je dopunio račun u 2 časa i 39 minuta, a zašto je on ponovo dopunio svoj račun u 2 časa i 49 minuta! I da li je, eventualno, komunicirao iz Kuće Rađenovih?! I sa kim!