уторак, 11. децембар 2012.

Dodik: Trišić je osuđen za utaju poreza


piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik i dalje je veoma ljut na Vladu Trišića, vlasnika BN TV. Lako je to zaključiti nakon njegove izjave da je vlasnik bijeljinske medijske kuće „osuđivan zbog utaje poreza“, date nakon sastanka (11.12. o.g.) vladajuće „šestorke“ u Sarajevu. (pogledajte video)

Ovaj put Dodik nije psovao kao 15.11. ove godine, kada je Trišiću u telefonskom razgovoru rekao sljedeće: „Jebem ti mater! Jebaću ti majku zbog ovoga što si objavio. Jebem te u usta. Uništiću te! Razoriću te! Od tebe ništa neće ostati, pička ti materina! Slomiću i tebe i tvoju bijednu televiziju, pička ti materina bezobrazna! Mater ti jebem, ti meni da puštaš ovo!“...

Navedeni citat samo je dio užasnih psovki, uvreda, prijetnji.., što ih je  Dodik izgovorio Trišiću, nakon što je u „Dnevniku“ ove kuće emitovan prilog o opužbama Domagoja Margetića na račun Dodika i njegovog sina Igora. (15.11.o.g.)

Prije nego li nastavim, dvije kratke vijesti: 

13. januar 2010.
BIJELJINA - Televizija BN prekinula je danas emitovanje programa nakon što su po nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini policajci i inspektori Centra javne bezbednosti počeli pretres objekta u Bijeljini.
Direktor televizije Vlado Trišić izjavio je Srni da su novinari onemogućeni da rade dok dvadesetak policajaca i inspektora izuzimaju poslovnu dokumentaciju kuće i da će emitovanje  programa biti nastavljeno po okončanju akcije. U saopštenju policije je kao razlog za akciju navedena sumnja na utaju poreza.
Srna nezvanično saznaje da bijeljinsko tužilaštvo nije pristalo na nagodbu po optužnici za utaju poreza, iako je Trišić tražio da se slučaj okonča nagodbom.
Policajci CJB Bijeljina po nalogu Osnovnog suda Bijeljina na zahtjev Okružnog tužilaštva 13. januara ove godine izuzeli su računovodstvenu dokumentaciju u BN televiziji zbog, kako je naveo tužilac, zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza.
Prijavu za utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja u decembru 2009. godine tužilaštvu su podnijela fizička lica.
Uz ove dvije vijesti, treba dodati da je Vlada Republike Srpske pred Novu 2012, donijela odluku da BN TV isplati 400 hiljada KM za sufinansiranje projekta “Razvojni potencijali Republike Srpske u oblasti turizma, poljoprivrede i energetike”, i to retroaktivno, za period od 1. januara do 31. decembra 2011. godine.

Uz ove dvije vijesti, treba dodati da je Vlada Republike Srpske pred Novu 2012, donijela odluku da BN TV isplati 400 hiljada KM za sufinansiranje projekta “Razvojni potencijali Republike Srpske u oblasti turizma, poljoprivrede i energetike”, i to retroaktivno, za period od 1. januara do 31. decembra 2011. godine.
10.12.2010.
Osnovni sud u Bijeljini osudio je vlasnika BN televizije Vladimira Trišića na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 20.000 maraka zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, potvrdila je Srni portparol Okružnog tužilaštva Bijeljina Danka Prodanović. Ona je napomenula da je presuda donesena zbog utaje poreza od 95.000 KM, te da je Trišić ovu obavezu ispunio, odnosno uplatio ovaj iznos.

Vlado Trišić je, sudeći prema ovim vijestima, za nepune tri godine prešao pun krug od “utajivača poreza” preko bliskog saradnika vlasti i šefa projekta “Razvojni potencijali Republike Srpske u oblasti turizma, poljoprivrede i energetike”, za koji je krajem 2011. godine naplatio 400 hiljada KM, pa ponovo do osuđenog utajivača poreza.

Ponižen je Trišić, ali ne zaslugom vlasti i ne zaslugom Dodika, već svojim pristankom da bude sve ono što ta ista vlast i taj isti Dodik požele da on bude: i utajivač poreza i korumpirani sluga vladajuće oligarhije i ponovo utajivač poreza.