субота, 8. април 2023.

Dodikov “secesionistički” put preko “Bekona” i “leskovačkog roštilja"; Kad će Borenović saopštiti da je Stanivuković prodao Dodiku Četvrti mandat u Domu naroda BiH; Narodni Front sve jači; Babaljizacija SDS-a i ponešto o Vukeliću


Piše: Slobodan Vasković


1.

Navodni put Milorada Dodika ka “secesiji” RS vodi preko roštiljnice “Bekon” u Laktašima koja je srušena, a sedam radnika je ostalo bez posla. I vlasnica bez biznisa.


Svi su članovi SNSD-a, kako je sama vlasnica Mirka Pavlović napisala.


Međutim, “secesija” je Dodiku “bitnija”, a “leskovački roštilj” mu se poodavno ne sviđa, posebno, jer se iza restorana u kojem se prodavao gradi novi stambeno-poslovni objekat.



I tu počinju “secesionistička” čuda: Objekat gradi firma “Granim”, čiji je vlasnik Nikola Stanković.


Nikola Stanković je blizak rod Dodikovom tajkunu Budi Stankoviću, čiji je sin Dragan Stanković, direktor RUGIP-a, nedavno završio na Crnoj listi SAD-a, što je Dodika toliko iznerviralo da je danima histerično napadao Majkla Marfija, ambasadora SAD-a u BiH; Jer, Budo je preblizak Dodiku i, kao takav, previše zna.


Mnogo više i od onog vlasnika kafića u Laktašima koji je zatvoren po Dodikovoj naredbi, ali o tome neki drugi put. Kao i o razlozima koji nisu secesionistički, već kriminalni i zločinački.



Vratimo se bivšoj roštiljnici koja je poravnata sa zemljom: Smeta prilazu stambenoposlovnom prostoru koji gradi “Granim”, a investitori su sin Bude - Dragan Stanković, Srđan Stanković, sin Nikole, i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, kojeg zovu Vulička, jer je i za njega “Dodik bog”!

Miroslav Vulička Bojić

Treba napomenuti da Srđanu Stankoviću pripada najmanji udio u investiciji, a rođo Dragan i Vulička su većinski investitori.


Kako god, ćevapi, kobasice, ražnjići i sve ostalo sa menija “Bekona” nisu više smetnja ni prilazu zgradi koja se uskoro završava, a ni “secesiji”!


2.

Čim se roštiljnica srušena, Dodik je odmah živnuo: Prvo zato što mu “leskovački ćevap” zvuči previše srpski, više je za štrukli ili pak čašu rozea sa Zoranom Milanovićem, pa je najavio da će se RS “pridružiti” Otvorenom Balkanu, čim se “secesioniše”.



Štrukli su mu baš udarili u glavu, jer je Otvoreni Balkan projekat iza kojeg stoje i podržavaju ga snažno njemu toliko mrske SAD-e, a drugi razlog je što je Otvoren samo za države, a ne i za patološke lažove poput Dodika. Pardon, psihopatološke.


3.

Dok Dodik intenzivno radi na rušenju roštiljnica, njegov Vrtni Patuljak i rezervni premijer Radovan Višković obilazi Kinu pokušavajući tamošnjim bankama prodati ono što je preostalo od RS za cca 500 miliona evra. 


Dug koji RS treba vratiti u ovoj godini iznosi 1,2 milijarde KM, a Dodik tvrdi da ima obećanja da će Kina kupiti obveznice RS u toj protivvrijednosti. 


Pravi premijer Veljko Vukelić, poznat kao finansijer ultradesničarske mreže u Srbiji i član međunarodnih zločinačkih organizacija, ali i kao Dodikov kum, nešto se ućutao -  nije napao Srbiju već nekoliko dana javno; Priprema se za podzemni udar.


Interesantno je mnogo toga oko Vukelića - posebno činjenica da je bukvalno “podigao” cijelu generaciju mladih gangstera u Republici Srpskoj i svi su i dalje u njegovoj funkciji. Opak tip. Vrlo opak, pokvaren i spreman na sve. O njegovoj “dječici” opširnije iza nedjelje.


Zgrada Vlade Republike Srpske u Inđiji, restoran “Maria Partel” u kojem je Vukelić osmislio naveće pljačke u RS i najgnusnije napade na Srbiju i dalje je zatvorena, pa Dodikov kum i stvarni premijer, valjda, koristi Viškovićev kabinet.


5.

Narodni Front Jelene Trivić nastavlja da se omasovljuje. U pokret ne ulaze nikakvi navodni preletači, već oni koji imaju namjeru da se bore protiv nakaznog antisrpskog režima Milorada Dodika.


Alternativa Režimu je svakim danom sve veća, a tek će biti velikih iznenađenja. 



Dodik, veoma zabrinut, zbog naglog rasta rejtinga Narodnog Fronta razmišlja da svom Botu Drašku Stanivukoviću napravi stranku, jer od PDP-a teško da će ostati mnogo. Dodik bi to uradio za Draškića samo da pokuša zbuniti javnost, ali od Draškića nema više ništa. Njegova politička karijera je poodavno završena. Najviše se isplati poslati ga iza rešetaka, gdje je već odavno trebalo da bude zbog suludih nezakonitosti koje je počinio kao gradonačelnik Banjaluke da bi udovoljio alavim tajkunima. Vrlo “moralan” dečko.


I dok on to i dalje čini, Branislav Borenović i Igor Crnadak nastavljaju da glume, loše, vrlo loše, opoziciju - najavljuju proteste! Odlično, ali ko će poći za njima? Niko ozbiljan.


I što nisu htjeli nastaviti proteste zbog monstruozne krađe glasova na izborima? I što nisu zahtijevali da se broje i glasovi za Narodnu Skupštinu? I što ne kažu da je četvrti mandat u Domu naroda Dodiku prodao Stanivuković?!!!


6. 

Da ne bude da sam zaobišao SDS - nastvaljena je babaljizacija stranke; Preciznije, sve konce u toj pariji koja je doživjela unutrašnji slom vuku Momo Mandić i Darko Babalj, Dodikov Najkorisniji Idiot u takozvanoj opoziciji.



Milan Miličević je tek Babaljev potrčko. Ne treba više.


7.

Sad sam u dilemi kako da završim tekst - da napišem riječ dvije o Nebojši Vukanoviću, ali “plašim se” da će to shvatiti kao nedovoljno “poštovanja”; Tu riječ dvije. 


Ok, kada dođe vrijeme napisaću četiri riječi!