уторак, 4. децембар 2018.

Opkoljavanje i Presretanje Davida na Trgu i Nasilje nad njim - novi detalji (VIDEO)



piše: Slobodan Vasković

Zločinačka akcija hvatanja i otmice Davida Dragičevića bila je detaljno isplanirana i kada bi tužilac koji drži do sebe i profesije uzeo ovaj predmet u rad, vrlo brzo bi došao do počinilaca Ubistva dvadesetjednogodišnjeg mladića, kao i do naručilaca tog užasnog akta.

Iako su se zločinci potrudili da unište najveći dio snimaka iz užeg centra Grada, ali i iz Ulice Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Đorđa Rađena, kako bi spriječili da se otkrije organizovani zločin, ipak nisu uspjeli u svojoj namjeri do kraja. Zato sada preko dijela vrha MUP RS, ali i preko Vrha Republičkog javnog tužilaštva i Okružnog tužilaštva Banjaluka, čine sve da završe započeto 18.03., kada je David Dragičević otet, a potom prebijen i ubijen.



I dalje se tvrdi da je kuća Đorđa Rađena u Ulici Velibora Janjetovića Janje opljačkana, iako je višestruko dokazano da je to laž, kao što je neistina i da je David Dragičević bio u toj kući.

Snimci sa Trga Krajine, u noći 18.03., jedan su od ključnih dokaza da je otmica Davida pomno planirana i pravo je čudo kako ih oni koji su organizovali i sproveli zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića, nisu uništili.

Ma šta “institucije”, koje ne rade svoj posao, tvrdile, ostaje činjenica da snimci sa Trga Krajine, kada se pažljivo izanaliziraju, prečiste njegovi dijelovi i međusobno uvežu, bez ikakve dileme ukazuju da je David te noći otet na prostoru iza Metalske škole i da nikako nije mogao biti na Laušu, kod kuće Rađena, kako se to pokušava nametnuti.

Stoga je nužno analizirati gotovo svaki detalj sa snimka 18.03., na kojem je najmanje 90 posto odgovora šta se zaista i kako desilo, ali i ko je sve učestvovao u zločinu.


Snimak počinje u 02 časa 19 minuta, kada se na njemu vide, kako na betonskoj kocki sjede, dva, kako su ih iz MUP RS nazvali, Maloljetnika. Ta dva lica su na Trg, prema sopstvenom svjedočenju, došli iz Jevrejske ulice, iz kafea “Del Kapo”. 

Tvrdnje o tome da im je bilo zabranjeno da uđu u klub “Fabrika”, “jer su maloljetni”, pa su se tako našli na betonskoj kocki, kao i da su prilikom susreta sa Davidom “tražili cigaretu”, potpuno su deplasirane. Ta dva lica su ključni svjedoci zločina, sasvim realno i saučesnici u njemu, a častan Tužilac bi iz njih, bez velike muke, izvukao priznanje, budući da njihovo ponašanje na Trgu ukazuje na direktnu vezu sa onima koji su Davida oteli te noći, a kasnije i likvidirali.


Važno je primijetiti da u trenutku kada snimak počinje (02 časa 19 minuta), osim dvojice “Maloljetnika”, u lijevom gornjem uglu uočljiv je automobil parkiran u suprotnom smjeru od onog koji je dozvoljen u ulici Milana Tepića, koja se nalazi tačno preko puta Trga, u liniji sa mjestom na kojem je David nešto kasnije presretnut, a potom i nasilno pritisnut uza zid, kraj ulaza u “Office shoes”.


Taj automobil odlazi u 02 časa 20 minuta i 40 sekundi, da bi se u 02 časa 22 minuta i 50 sekundi na istom mjestu ponovo parkirao automobil na isti način kao i prethodni, koji je odvežen par minuta ranije. 


Da li je riječ o istom automobilu, teško je zaključiti sa snimka, ali ostaje činjenica da je, u najmanju ruku, veoma čudno da se na istom mjestu, nepropisno parkiran, sa upaljenim svjetlima, u liniji sa pozicijom na kojoj je David grubo presretnut, nađe isti automobil ili, pak, dva automobila.


-Nakon odlaska prvog i dolaska istog tog (ili drugog) automobila, u 02.časa 22 minuta i 15 sekundi preko puta ove dvojice “Maloljetnika”, na klupu, na drugom kraju Trga Krajine, sjedaju još dvojica mladića.

-Nešto posle drugog dolaska automobila i nepropisanog parkiranja, jedan od mladića sa klupe, u 2 časa i 24 minuta, daje svjetlosne signale telefonom, usmjerene prema Jevrejskoj ulici (pogledajte video).
Bez dileme obavještava dvojicu koji su presreli nešto kasnije Davida na vrhu Gospodske da on stiže iz pravca “Fabrike".

-David na Trg Krajine stiže nešto prije 2 časa i 25 minuta. Prilazi dvojici koji sjede na betonskoj kocki, pozdravlja se i kratko razgovara sa njima. 

David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.  

Ponovo svjetlosni signali
-U 2 časa i 25 minuta isti mladić, sa klupe preko puta mjesta na kojem David razgovara sa dvojicom koji sjede, daje drugi znak svjetlosni znak telefonom, usmjeren prema Jevrejskoj ulici.


-David potom odlazi u 2 časa, 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

-Iz Jevrejske izlaze osobe broj Pet i Šest, koji presreću Davida na vrhu Gospodske.

-Dvije osobe u 2 časa 25 minuta i 15 sekundi presreću Davida na Trgu i odmah potom ga snažno guraju ka zidu zgrade u kojoj se nalazi “Office shoes”, gdje ga pritišću uza zid. 

To je više nego jasno iz snimka sa Trga Krajine, 18.03., što se vidi na uvećanom i usporenom dijelu video zapisa, koji svjedoči o događajima iz te noći.


Kad se pažljivo pogleda trenutak kad su ga presrela pomenuta dvojica, vidi se da je to bilo jako grubo i da se David desnom napadaču pokušao oduprijeti; Upravo taj ga je grubo zaustavio, okrenuo ga oko sebe, nakon čega je prišao i Napadač koji je stajao lijevo. Potom su Davida priklještili uza zid! Po mišljenju stručnih lica koja su analizirala snimak, to mogu biti samo obučeni inspektori - specijalci u civilu!

Niko od onih koji navodno istražuju slučaj Organizovanog Ubistva Davida Dragičevića nije pomenuo ovaj detalj, a oni koji su organizovali otmicu, kasnije i likvidaciju dvadesetjednogodišnjeg mladića, kao i zataškavanje zločina, itekako su znali raspored kamera i veoma pažljivo isplanirali sve što se desilo te noći.

David je od dvojice nepoznatih lica fizički pritisnut na zid kraj ulaza u 
“Office shoes”, kako bi izbjegli da taj nasilni akt snime kamere sa objekta gdje se nalazi ta radnja, ali i sa kafea “City”!

Da su znali raspored kamera i gdje da tačno priklješte Davida, a da ne budu snimljeni kamerom koja se nalazi na “Office shoes”, svjedoče i fotografije o tome šta ta kamera “vidi”. 


Sa fotografija je jasno da kamera “ne vidi” šta se dešava na desnom zidu, kraj ulaza (kada gledate na ulaz)! Uprkos tome i snimci sa tih kamera su “nestali”, jer se nigdje ne pominje da su izuzeti!

Nasilnici su, zasad, uspjeli sakriti identitet, ali ne i sam čin fizičkog ataka na Davida.

-Svemu navedenom svjedočili su “Maloljetnici” sa betonske kocke, ispred "Boske"), sa kojima se David pozdravio po dolasku na Trg, ali i oni koji su davali svjetlosne signale sa klupe.

-Svjedočilo je tome i NN lice koje šepa, a koje je u 2.26 časova iz Jevrejske ulice došao do dvojice “Maloljetnika” i nekoliko minuta stajao sa njima.

"Maloljetnici" i NN lice koje šepa
-Narednih dana objaviću nekoliko bitnih detalja vezanih upravo za NN lice koje šepa na istu nogu kao i NN lice koje “bježi” iz kuće Rađena kobne noći, 18.03., u 03 časa i 42 minuta!


-U 2 časa 26 minuta 40 sekundi nepropisano prakirani automobil, čiji je vozač, bez sumnje, vidio sva dešavanja na Trgu, kao i nasilničko ponašanje prema Davidu, se pokreće i odlazi desno, niz ulicu, prema zgradi “Ekvatora”. (nastaviće se)